Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали ще бъде домакин на престижно състезание по английски език

 05 Декември 2023

Под патронажа на кмета на община Кърджали г-н Ерол Мюмюн на 15 и 16 март 2024 г. в Кърджали ще се проведе националния кръг на престижно международно състезание по английски език, съобщиха от пресцентъра на общината.

Националният кръг на състезанието по английски език за ученици от „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“– KangarooGlobalLinguistics (KGL/  е най-голямото езиково състезание  по английски в България.

То се провежда ежегодно в страната от сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“. Във финалния кръг участват около  850 ученици от всички възрастови групи от училища, езикови центрове и школи, членуващи в асоциацията.

Изданието на  KGL през  2024 г. ще се организира в Кърджали  като домакини ще бъдат Езикова гимназия „Христо Ботев“ – един от най-старите членове наасоциацията от 2009 г., и новоприетото в асоциацията основно училище "Св.св.Кирил и Методий“.

Кандидатурата за домакинство на Кърджали е била одобрена единодушно  на извънредно Общо събрание на асоциацията, проведено на 1 декември т.г.,след декларирана подкрепа от кмета на община Кърджали.

Състезанието ще се организира за първи път в родопския град. На 16 март  тук  ще се проведе и годишното Общо събрание на  членовете на асоциацията, които са 170 училища и езикови  центрове.

 През 2022 г. ученичката от езиковата гимназия Жасмин  Ялчън  е била класирана на първо място в нейната възрастова група в националния кръг и след това е участвала на международното състезание .

Ученици, родители и гости ще имат възможност да се запознаят и  с богатата културна историяи красивите природни дадености на общината.

?

?

 

Р

 

 


 Прочитания: 329 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign