Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обсъждат синята зона в Кърджали

 19 Декември 2023

На 18.12.2023г. в общинска администрация се проведе първата работна среща на тема „Зоната за платено паркиране“  в гр. Кърджали. На срещата присъстваха представители на политически партии, на областна администрация, общински съветници, експерти от община Кърджали и представители от ОП“ Паркинги, гаражи и зони за паркиране“. 

Директорът на ОП“ Паркинги, гаражи и зони за паркиране“  Шенай Мехмедали представи пред всички присъстващи дейността на предприятието, начало и развитие, резултатите от анкетата, която провежда община Кърджали до момента и насочи вниманието към належащите задачи, върху които трябва да се концентрира вниманието, а именно:

  • Осигуряване на буферни паркинги на ключови входно- изходни артерии на града;
  • Реконструкция на пътна мрежа;
  • Генерален план за регулиране на движението;
  • Освобождаване на централна градска част от претоварване с автомобили;
  • Обособяване на паркинги на възможни терени в междублокови пространства;

Експерти от общинска администрация информираха членовете на работната група за предстоящите през 2024г. основен ремонт на 17 улици в града и отпуснатите средства на община Кърджали за изготвяне на генерален план за регулиране на движението. Предстои оглед на терени публична общинска собственост, които да се обособят като паркинги.

Следващата среща се определи за 04.01.2024г. като до тогава се очакват  обосновани предложения от граждани,фирми,  институции и др.  На срещата ще се обсъдят и всички предложения от анкетата, която е качена на сайта на община Кърджали.


 Прочитания: 593 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign