Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Делегация от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” посети Тракийския университет и Държавната университетска болница в побратимената на Кърджали община Одрин

 20 Декември 2023

В рамките на сътрудничеството между побратимените общини Кърджали и Одрин, делегация от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, водена от изпълнителния й директор проф. д-р Тодор Черкезов и заместник-директора д-р Семра Изетова, посети Тракийския университет и Държавната университетска болница в Одрин. По този начин кърджалийските медици върнаха визитата на колегите си от южната ни съседка.

На срещата с ректора проф. Ерхан Табакоглу и главния лекар проф. Абдулах Таш бе направен анализ на досегашната съвместна дейност. Отчете се голяма полза от абмяната на опит, изнасянето на лекции по различни актуални теми, посещенията на отделенията в двете болници и др.

По време на срещите бе изразено задоволство и удовлетворениуе от навременното и перфектно лечение на наши граждани Университетската болница в Одрин.

В Тракийския университет , където учат 42 000 студенти, над 1100 са от България. Всички след завършването си се връщат в родината си и се реализират в своите специалности.

Двете страни бяха единодушни, че двустранното сътрудничество не само ще продължи, но и ще се надгражда в полза на гражданите на Кърджали и Одрин.

Още снимки
 Прочитания: 367 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign