Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кмет и областен отчетоха: Над 32 хиляди лева събра благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа”, те са преведени по сметките на 14-годишния Ивайло, на 7-годишния Алпарслан и на Таня Тончева

 17 Януари 2024

На съвместна пресконференция в пресклуба на БТА в Кърджали, който на 18 януари навършва една година от съществуването си, областният управител Никола Чанев и кметът  на Кърджали Ерол Мюмюн обявиха сумата, събрана по време на 18-то издание на благотворителната кампания под егидата на областния управител „Да подарим надежда за Коледа”. Тя е в размер на 32 305, 47 лева набрана по банковата сметка на БЧК. Парите ще бъдат разпределени на три и те вече са преведени  по сметките на 14-годишния Ивайло Асенов, на 7-годишния Алпарслан Юсуф  и на Таня Тончева, която води тежка битка с онкологично заболяване, каза областния управител.

Освен кмета Ерол Мюмюн на церемонията по връчването на платежните нареждания бяха и останалите партньори в благотворителната кампания в лицето на Светломира Димитрова, директора на секретариата на ОбС на БЧК, и началникът на РУО Кърджали Ангелина Костова.

Най-развълнувани бяха 7-годишният Алпарслан с неговата майка и майката на 14-годишният Ивайло Асенов, към които е насочена тази година помощта, събрана по време на благотворителната кампания.

В изказването си кметът Ерол Мюмюн изтъкна, че за него и за общинска администрация е било чест и привилегия да се присъединят към благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа.

„Може би след дълги години на боричкане е настъпило ново време, когато общинска администрация и областна управа работят в синхрон и в режим на диалог и единство, когато е за благото на общината и за благото на нашите съграждани, особено когато съгражданите ни имат нужда от помощ. Аз си пожелавам, пожелавам и на областния управител, това единомислие и това единство, когато е в интерес на гражданите, да продължава  така и занапред”, каза кметът на Кърджали.

Той припомни, че в продължение на 2 седмици, в две от къщичките на коледния базар, детски градини, училища и социални услуги предлагаха ръчно изработени коледни сувенири и сладки. Средствата от продажбата им се превеждаха в сметката на 7-годишния Мурад.

„За съжаление ние го загубихме. Ръководството на община Кърджали обаче продължи мисията си на благотворителност като партньор на областна администрация. Продължиха да бъдат набирани средства, с които ще бъдат подпомогнати 7-годишния Алпи и 14-годишния Ивайло Асенов. Нека всевишния бъде с тях, пожелавам им много здраве, от което имат най-много нужда”, каза Ерол Мюмюн и подчерта, че община Кърджали ще продължи да подкрепя винаги хората в нужда, които са безпомощни пред предизвикателствата на съдбата.

Като пример Ерол Мюмюн посочи, че само за миналата година община Кърджали, след решения на Общинския съвет, е подпомогнала 140 души с различни заболявания, от които 13 деца.

„От името на общината кърджалийският градоначалник призова всички граждани, институции, фирми, юридически лица да бъдем по-широко скроени. Не веднъж сме доказвали, че сме хора с големи сърца и при подобни кампании да се включваме по-активно. Защото силно вярвам, че в този живот по този начин оставяме ярка следа. Така помагайки на другите, дарявайки надежда, изпълняваме част от мисията ни в земния си път”.

Към призива за повече добротворство  се присъедини и областният управител Никола Чанев. И се обърна към бизнеса в Кърджали за повече активност по отношения на включването му в подобни благотворителни инициативи.

„За първи път вече 18-то издание на благотворителната кампания „Да дарим надежда за Коледа” се проведе в партньорство с община Кърджали в лицето на кмета Ерол Мюмюн. Благодаря му за изключително дейното му участие за това, че заедно, ръка за ръка, направихме така ,че да съберем по-голяма сума и да помогнем на наши съграждани в беда”, каза Никола Чанев и благодари на останалите партньори в кампанията БЧК и РУО Кърджали.  

Още снимки
 Прочитания: 392 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign