Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Издават разрешително за строеж на Приюта за безстопанствени животни, проектът е на стойност 5.5 млн. лв

 01 Февруари 2024

До дни ще бъде издадено разрешително за строеж на Приют за безстопанствени животни, след което предстои откриване на процедура по обявяване на обществената поръчка, оповести кметът на Кърджали Ерол Мюмюн пред журналисти.

Той уточни, че предстои да се проведе работна среща с всички кметове в областта, на която да се уточни финансовото участие на всяка една община, за да могат общинските кметове да заложат необходимите средства  в бюджетите на администрациите за съответната година.

Проектната разработка е за изграждане на приют за над 1000 безстопанствени животни, в това число кучета, котки и други. Изграждането се предвижда да бъде на два етапа, като при първия ще бъде изградена база за настаняване на 600 безпризорни животни, административно-битова сграда с лечебен център и манипулационна и обслужваща инфраструктура, посочи кметът на Кърджали.

На втори етап, вече изградените сгради и съоръжения ще бъдат допълнени с постройки за настаняване на още над 400 животни. Предвижда се към всяко от помещенията да има и отделено дворно пространство, за постигане на по- голям комфорт за обитателите.

Целият проект предвижда изграждането на 10 постройки и обслужваща инфраструктура към тях. Общата стойност е около 5.5 млн.лв, като стойността на първия етап се предвижда да е около 3.5 млн. лева, а на втория – около 2 млн.лв,  поясни Ерол Мюмюн.

Бъдещият приют ще бъде с много зелени площи, както и зони, които при допълнителна необходимост могат да бъдат запълнени с още постройки за настаняване на животни.

Приютът ще бъде изграден край село Седловина.

 

 


 Прочитания: 291 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign