Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Проектът за изграждане на многофункционална спортна площадка в кв. „Възрожденци“ е одобрен

 02 Февруари 2024

529361,97 лева са средствата, които ще бъдат отпуснати от държавата за изграждане на многофункционална спортна площадка в най-многолюдния квартал на Кърджали – „Възрожденци“. Проектното предложение, с което общината кандидатства по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за съоръжението, вече е одобрено, съобщи кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

Многофункционалната спортна площадка ще разполага с игрища за футбол, волейбол и баскетбол, спортни съоръжения и съпътстваща инфраструктура от типа на преместваеми съоръжения за съблекални и други.

Тя ще бъде разположена на площ  от 2 818 квадратни метра, в пространството пред блок 56 в кв.“Възрожденци“.

От спортното съоръжение ще могат да се възползват както жителите на квартала и на целия град, така и спортните клубове.

Община Кърджали е кандидатствала с проектни предложение и по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища за периода 2024 – 2026 година, каза още кметът Ерол Мюмюн.

Очаква се резултатите да бъдат обявени към края на месец март.

„Надяваме се, че всички проекти , с които сме кандидатствали, ще бъдат одобрени. Спортни площадки  и игрища ще бъдат изградени в шест училища в Кърджали и общината.“, коментира Ерол Мюмюн.

С нови спортни съоръжение ще се сдобият ПГ по селски и горско стопанство, СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Владимир Димитров – Майстора“ в град Кърджали и ОУ „Паисий Хилендарски“ в село Перперек.

Заложената сума по тези проектни предложения е общо 1 255 084,04 лева, които ще бъдат осигурени от държавата по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища.

С изграждането на тези спортни площадки и игрища в учебните заведения, в Кърджали няма да има квартал без спортно съоръжение, посочи Ерол Мюмюн.

Той допълни, че още над 50 детски площадки ще бъдат изградени – в дворовете на детски градини, в селата на община Кърджали и в междублоковите пространства и парковете в града. За целта са ще бъдат изразходвани над 800 000 лева.

 

 


 Прочитания: 410 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign