Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ДГ „Щастие“ спечели проект по НП „Хубаво е в детската градина“

 12 Февруари 2024

Детска градина „Щастие“ кандидатства и спечели проект по Национална програма „Хубаво е в детската градина“.

С планирането и реализирането на проекта, целим въвеждане на иновативен образователен процес в детската градина. Идеята е да подпомогнем усвояването на социално-емоционални умения от децата, творческото мислене и изразяване, езиковата култура и грамотност, в партньорство с учители и родители, каза директорът на детска градина „Щастие“ Семра Чаушева.

В детското заведение е изграден кът, в който залагаме на работа с комплекти на LEGO Education, използвайки подходите “учене чрез правене” и “учене чрез игра”, сподели още г-жа Чаушева.

Целите, които си поставят от ръководството на детска градина „Щастие“ са: създаване на условия за свързаност между всички образователни направления, изграждане на иновативни модели на преподаване на знания за околния свят чрез преживяване, адаптацията и социализация на деца от уязвими групи и деца със специални образователни потребности.

В резултат на изпълнението на проекта очакваме да се засили ангажираността на родителите към процесите в градината, да се повишат уменията и мотивацията на екипа учители да изучават и прилагат нови иновативни методи на обучение, както и да се създаде устойчиво и дълготрайно желание у децата за посещения и активно участие в занятията, обобщи директорът на детска градина „Щастие“ Семра Чаушева.

 

Още снимки
 Прочитания: 179 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign