Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали и Дома на културата канят жителите на общината на общоградски празник „Трифон Зарезан”

 13 Февруари 2024

На 14 февруари Дома на културата и Община Кърджали организират Общоградски празник „Трифон Зарезан”. Събитието е част от Културния календар на Община Кърджали за 2024 година.

Празникът ще премине под мотото „Зарежи Трифоне, зрежи, па вито хоро поведи!“, а фолклорният оркестър към Дома на културата ще свири докато има хора на площада.

И тази година се организира конкурса за най-добро домашно вино – бяло, червено или розе. Затова ръководството на културната институция приканва всички граждани на общината, любители на хубавото вино, да донесат свои мостри от 0,5 литра във времето  до 12.30 часа на 14 февруари.   

Те ще бъдат оценявани от специално жури, а наградата – преходната статуетка, изобразяваща грозд, ще бъде връчена от кмета Ерол Мюмюн, на когото ще асистира бога на виното Дионисий по време на самото тържество, което ще се проведе на 14 февруари пред Дома на културата от 17.30 часа.

Всеки може да се изяви като певец, а и като изкусен тамада за най-добра наздравица като излезе на сцената пред Дома на културата. И тази година участниците в тържеството може да се впуснат в надпреварата за най-добър пияч за изпиване на определено количество вино за време.

През цялото време градусът на настроението ще повдигат солистите при музикалния театър на Дома на културата, танцовият клуб „Първи на хорото”, ансамбъл „Орфей”, битовият оркестър, както и групата за стари градски песни „Млади сърца”.


 Прочитания: 223 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign