Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали се поклони пред паметта на Васил Левски

 19 Февруари 2024

Васил Левски – пример за саможертва, за патриотизъм и отдаденост на една свята цел – свободата на Отечеството.

151 години ни делят от онзи мразовит февруарски ден на 1873 година, в който е обесен  един от най-героичните личности в цялата ни история – Апостолът на българската свобода.

На този ден се събираме, за да се преклоним пред живота и саможертвата на пламенния родолюбец и достоен син на Отечеството.

На общоградско поклонение, организирано от Община Кърджали по повод 151 години от гибелта на Левски, точно в 11.00 часа, десетки кърджалийци отдадоха почит пред паметта на Апостола на свободата.

По повод годишнината от гибелта на Левски бе произнесено слово от името на общински комитет „Васил Левски“.

Венци и цветя пред паметника на Левски в центъра на  Кърджали поднесоха – Ерол Мюмюн – кмет на община Кърджали, заместник – кметовете – Веселина Тихомирова, Даниел Делчев, Тунджай Шюкрю, Байрям Байрям, председателят на Общински съвет – Кърджали Мухаррем Мухаррем, Елван Гюркаш - народен представител от ДПС, Никола Чанев – областен управител на Кърджали, ОД на МВР, държавни и общински институции, политически партии, обществени и културни организации, учебни заведения и граждани.

Минута мълчание, на колене, в памет на Васил Левски, който остава най-обаятелната историческа личност за поколения българи.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 220 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign