Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дома на културата кани на концерт, посветен на 3 март

 28 Февруари 2024

Общинският център за култура и младежки дейности ще отбележи с тържествен концерт Националния празник на България – 3 март.

В празничната програма участват талантливите деца от детска музикална школа с няколко класически  произведения  на български автори - Светослав Обретенов, Парашкев Хаджиев и Виктор Райчев, малките чаровни пианисти Ирем Моллахасан,  Мирай Исмаил, както и Азра Айдън, Нилда Бекир и Елиф Али. От класа по цигулка,  Берна Бекир е подготвила изпълнение на  „Концертино за цигулка и пиано“ от Парашкев Хаджиев под съпровод на рояла на г-жа Златка Атанасова.

Артистите от Музикалния театър и хористите представят любими патриотични песни и нови, които за първи път ще звучат на сцена.

Битовият оркестър, малки и големи самодейци от фолклорните състави, модерен  балет  и Гайдарския  състав, ще ни пренесат по неповторим начин с  живи картини в българските обичаи и традиции, с богата палитра на фолклорните ни танци и носии, които ни правят уникални като нация.

Концертът е на 1 март, петък, от 18:30 ч. в Дом на културата.

А на 3 март/неделя/ – Националния празник на България, след тържествената церемония по поднасяне на венци и речи, от 12:00 ч., пред Паметника на Освободителите, започва празнична програма, подготвена от творческите състави на Общински център за култура и младежки дейности.

 


 Прочитания: 195 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign