Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ерол Мюмюн откри първата национална конференция на Българската асоциация за паркиране и градска мобилност

 12 Март 2024

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн откри първата национална конференция на Българската асоциация за паркиране и градска мобилност, която се провежда в рамките на три дни. На форума присъства и заместник-кметът Тунджай Шюкрю.

В нея участват над 30 общини от страната.

„Всички ние сме изправени пред общи предизвикателства, а именно да осигурим необходимите условия в градовете ни, така че всички наши съграждани да имат възможността да паркират автомобилите си и същевременно да няма претоварване на трафика, особено в централните градски части. За всички нас би било добре да имаме уеднаквени нормативни уредби, защото проблемите ни са сходни.

Убеден съм, че чрез споделянето на добри практики и разбира се на общите ни проблеми, заедно ще достигнем до общи решения.“, каза в приветствието си Ерол Мюмюн.

Парламентарният секретар на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ Благой Станчев подчерта важността на съвместната работа с Българската асоциация за паркиране и градска мобилност и оповести, че Националното сдружение предстои да приеме решение да има и Комисия по обществен ред и сигурност, която освен дейностите по обществен ред и реакция при бедствия, ще включва и дейности по безопасност на движението и паркирането. Станчев допълни, че от НСОРБ за втори път внасят законопроект за изменение на Закона за движение по пътищата, който значително увеличава правомощията на общините по отношение контрола и на движението, и на паркирането. „Основното е, че с нашето видеонаблюдение ние ще можем да контролираме движението, да налагаме санкции и голямата част от приходите да влизат в общинските бюджети“, каза още парламентарният секретар на НСОРБ.

Председателят на УС на Асоциацията за паркиране и градска мобилност в България Никола Рогачев благодари на кмета на община Кърджали за гостоприемството. Той изрази надежда за ползотворна дискусия, в рамките на конференцията. „Нашата цел е да сложим ред в нашите градове, да помогнем за устойчиво развитие на районите“, посочи Рогачев.

Национална конференция на Асоциацията за паркиране и градска мобилност в България ще продължи до 14 март, а сред дискутираните теми са европейските практики и тенденции в областта на паркирането; основните предизвикателства пред общините в България; финансовите институции и тяхната подкрепа за паркирането и мобилността в България.

Още снимки
 Прочитания: 253 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign