Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Радиоклуб „Детски свят“ към ОДК спечели пет престижни награди в Националния журналистически конкурс „Григор Попов“ - Разград

 21 Март 2024

За поредна година децата от радиоклуб „Детски свят“ с ръководител Марияна Бекриева получиха поредното признание и бяха отличени с пет престижни награди в първа и втора възрастова група в раздел „Радиожурналистика“, в 12-то издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ Разград.

В първа възрастова група /II - IV клас/,  на II място се класира Стефания Чотрова, IV кл., за интевюто с първокласници за Дядо Коледа.

Във втора възрастова група /V-VIII кл./ I място завоюва Александра Найденова, VIII кл., за репортажа за Детския празник за Благовещение в ОДК. На II място се класира Радина Бояджиева, VIII кл., за  интервюто й с госпожа Еминова –ръководител на Школата по изобразително изкуство, и III място зае Берк Джелил, V кл., за интервюто със Златка Пеньова – директор на ОДК.

В категория „Радиопредавания“, радиоклуб „Детски свят“ и неговата ръководителка Марияна Бекриева спечелиха II място, колективната награда, за своите радиопредавания.

В тазгодишното издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград участваха общо 306 журналистически материала от 68 образователни институции в страната - 64 колективни участия и 192 индивидуални участника, разпределени в три възрастови групи. Официалната церемония по награждаване на победителите ще се проведе в Разград на 29 март.

Организатори на конкурса са Община Разград, Център за ученическо техническо и научно творчество, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието в Разград.

Радиоклуб “Детски свят“ изказва своята благодарност на екипа на Общинско радио Кърджали - Павел Тенчев и Илия Маринов за тяхната подкрепа и предоставена възможност ежемесечните радиопредавания да звучат в ефир.

Тази година радиоклуб „Детски свят“ навършва 33 години от своето създаване, като през това време в ефира на общинско радио Кърджали са прозвучали общо 292 радиопредавания.

 


 Прочитания: 157 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign