Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали се срещна с главния мюфтия

 24 Март 2024

Главният мюфтия на мюсюлманите в Република България Мустафа Алиш Хаджи, който  е на посещение в Кърджали, се срещна днес с кмета на общината Ерол Мюмюн. На срещата присъства и районният мюфтия Басри Еминефенди.

Гостът  пожела на кмета успешен мандат. „Кърджали се нуждаеше от ново начало .Вашият избор за кмет на Кърджали беше най-подходящият. Градът ви се развива и във ваше лице се надявам да има добър стопанин и добро управление в интерес на хората.  Основата на управлението е здрава, оттук насетне има нужда от  труд и постоянство, за да има надграждане и развитие, за да може хората тук да живеят в по-добри условия“, каза главният мюфтия. Кърджали е важен град, пример за България с мирното съжителство на различните етноси и религии. Радвам се, че продължавате добрите традиции на разбирателство като институция с представителите на различните религии, посочи духовният водач на мюсюлманите.

„ Продължаваме добрите взаимоотношения с представителите на двете основни религиозни  общности в Кърджали – мюсюлманската и християнската. Още в началото на мандата казах, че на Великден и Коледа  ще бъда сред християните в православния храм, на Рамазан Байрам и Курбан Байрам – в джамията сред мюсюлманите. Заедно с отец Петър Гарена и районния мюфтия Басри Еминефенди  спазихме традицията за третомартенско кафе, като тази година към нас се присъедини и представителя на държавата в лицето на областния управител Никола Чанев, като знак и пример за разбирателство и толерантност между религиите и етносите в Кърджали. На Ашуре също ще бъдем заедно, показвайки уважение към традициите на съседа, приятеля, комшията. В наше лице като институция ще имате  подкрепа за дейностите на Районно мюфтийство, насочени в интерес и полза  на мюсюлманската общност“, каза кметът на общината Ерол Мюмюн.  

Главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи  благодари на кмета за топлото посрещане. Надявам се  нашите институции да продължат да работят заедно по проекти и да бъдем полезни на хората в  Кърджали, каза той.

Още снимки




 Прочитания: 205 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign