Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Домът на културата посреща Великден с поредица от концерти

 16 Април 2024

По традиция в дните около Великден в Дома на културата в Кърджали отново очакват своите почитатели в залата, за да преживеят заедно незабравими момeнти с красива музика, песни и танци, в изпълнение на даровитите ни музиканти, певци, артисти, танцьори.

Всички творчески състави  към Общинския център подготвят самостоятелни концерти, както миналата юбилейна  година. 

С поредицата от концерти през април на 18, 23 и 29  се надяваме да отговорим на очакванията на всички наши съграждани и гости на града за едно вълшебно бягство от реалността, сподели Мариана Ликова, директор на ОЦКМД.

Започваме на 18 Април с концерта на Музикалния театър „МУЗИКА, МОЯ ЛЮБОВ“. Артистите  ни ще покажат и широкото амплоа, в което се изявяват на сцената – не само оперета и опера, но мюзикъл, поп и джаз. В програмата са включени изпълнения от „Бал в Савоя“, „Веселата вдовица“, „Моята прекрасна лейди“, „Царицата на чардаша“, ще звучат  песни от мюзикълите „Чикаго“ и „Котките“ и много искрени думи изречени от солистите ни за значимата роля на музиката в техния живот… В един такъв концерт , вдъхновен от най-красивата и романтична музика, те ще излеят душата си пред погледа на любимата им публика.

Радостина Желева, Дора Точкова, Иванка Христева, Юксел Есен и Бахар Якуб са основните действащи лица на сцената,  наред с хар и балет.

Специални гости са СТЕФАН ПЕТКОВ – солист на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ и нашите местни музикални звезди Мария Белева, Мария Колева и Райна Паслиева.

Вярваме, че музикалното изкуство има силата да създава връзки между нас, да ни обогатява и извисява духовно.

Билетите са вече в продажба.

Насладете се на тази музикална феерия!

На 23 април Школата по изкуства представя „70 години музика и безкрайна любов“, където  бивши и настоящи възпитаници ще представят един специален концерт.

На сцената ще се изяви и  Детския струнен оркестър,който този сезон бе отличен с първа награда на националния  конкурс „Пътя на славата“, който се проведе на 15 Март в София.

Специално за концерта пристига Мичо Димитров, който ще ни зареди с виртуозното си изпълнение на цигулка с прекрасната пиеса „Севдана“ на Георги  Златев-Черкин, както й  от националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София, младият  пианист Евгени Ангелов със изпълнение на соната № 4, 1част на Бетховен,

Страхотната Фелиз Молламустафа представя на пиано „Арабеска „ на Клод Дебюси,

Бившата възпитаничка на Школата Гергана Кюлханова на цигулка с „Румънски танци“ на Барток и клавирен съпровод Тавит Мачикян, който също е бил част от Школатата по изкуства, като преподавател и още много красиви произведения от нашите настоящи ученици са част от празничния концерт.

Поканили сме специални гости  - бивши възпитаници стигнали високо, високо в развитието си на музиканти и преподаватели, като проф. Анастас Славчев - пианист,  бивш декан на музикалната академия в Пловдив; проф. д-р Петя Бъговска преподавател на контрабас в националната музикална академия „Панчо Владигеров“ София; Гл.ас.д-р Марияна Митева – водила при нас клас по акордеон; проф. д-р Таня Бурдева една от първите преподавателки по цигулка в школата ни, Снежана Полихронова, Милослава Славова и други бивши преподаватели, културни дейци от близкото минало, допълни Ликова.                                                  

На 29 април  танцов спектакъл „ ТАНЦИТЕ ПРЕЗ ПОКОЛЕНИЯТА“, който събира танцьори от различни поколения, обединени от обичта към танците и един към друг.

Представителният музикално-танцов  ансамбъл и детския танцов състав под съпровод на прекрасният ни битов оркестър,  са в трескава подготовка на богата фолклорна програма, която обхваща всички етнографски области на България, както и танци на народите. Поради големият зрителски интерес на юбилейните ни концерти и експлозията от емоции, които те създадоха в нас и публиката, решихме да повторим този формат. Танцьорите, които миналата година не можаха да се включат поради някакви обстоятелства- тревоги, болки, грижи , сега за радост имат шанса да излезнат до нас на сцената и отново да заредиме публиката с магнетичната енергия на българския  танц, каза още директорът на ОЦКМД.

Всеки един от нашия екип – творчески, технически, помощен персонал,  допринесе за подготовката и реализацията на тези творчески проекти, за което сърдечно им благодаря, посочи Мариана Ликова.  

 

 

 

 


 Прочитания: 335 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign