Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът Ерол Мюмюн обяви 2 май за неучебен ден

 18 Април 2024

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн обяви 2.05.2024г. за неучебен ден с негова заповед от 18.04.2024г.

Заповедта е на основание чл.59 от Административно процесуалния кодекс, чл.44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, и чл. 105, ал.3 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с настъпващите Великденски празници.

Надявам се, че тази новина ще зарадва учениците в общината. Първи, трети, четвърти, пети и шести май са неработни и неучебни дни и само 2 май е учебен. Затова решихме, че е по-добре семействата да могат спокойно да планират почивки около празничните дни за Великден и да прекарат по-дълго време заедно, заяви на брифинг кметът на Кърджали.

Сред мотивите за обявяването на 2 май за неучебен ден е и фактът, че в общината има голям брой пътуващи ученици.

„За да не им се налага да пътуват до съответното училище в град Кърджали, само за един ден, което би могло да създаде предпоставки за пътни инциденти, тъй като при толкова много почивни дни се очаква и трафикът да е натоварен.“, посочи Мюмюн.

По силата на Закона за предучилищно и училищно образование кметовете могат да обявят за неучебни до три дни в годината.

Ерол Мюмюн поздрави в аванс християните в общината с наближаващите празници – Възкресение Христово и Гергьовден и припомни, че на 5 май от 19.00 часа на пл. „Освобождение“ ще има великденски концерт с участието на звезди от риалити формата „Гласът на България“ и кърджалийската звезда Мария Колева. На сцената ще се качат и  Легендарните "Диана Експрес", които  ще изпълнят най-големите си хитове .

Каня жителите и гостите на Кърджали да празнуваме заедно, каза кметът.


 Прочитания: 188 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign