Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Детска млечна кухня с още два пункта в Кърджали от 7 май

 18 Април 2024

На 7 май, 2024г. в най-многолюдния квартал на Кърджали - „Възрожденци“ ще бъдат разкрити два пункта на Детска млечна кухня към Домашен социален патронаж. Единият ще бъде разположен в района на хипермаркет „Била”, а другия  - до спирката срещу магазин „Зорница”, съобщи кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн.

„Това се прави с цел да бъдат улеснени родителите на деца, живеещи в квартала. Раздаването на храната ще бъде извършено от служители на кухнята в периода от 11.30 ч. до 13.00 часа.“, посочи Мюмюн.

Ползватели на услугата Детска млечна кухня са родители на 100 деца от Възрожденци. Към настоящия момент Детската млечна кухня има над  250 абоната. Родителите заплащат за храната 2 лв. като таксата остава непроменена и тази година. Разликата се дофинансира от общината.

Детска млечна кухня към Домашен социален патронаж е разкрита и функционира от месец юли 2011г.    Чрез услугата се предоставя храна за деца на възраст от 6 месечна до 3 годишна възраст, които се отглеждат в домашни условия и не са настанени в детски ясли, социални или здравни заведения на държавна или общинска издръжка.

От месец септември 2023г. в Детската млечна кухня се  въведе електронна услуга „Виртуална кухня“, която бе разработена от  “Информационно обслужване” АД https://kardjali.bg/?pid=3,detska-kuhnya . Чрез новата услуга родителите могат да извършват онлайн регистрация, заявки и да закупуват ваучери за храна по електронен път.  С тази платформа лесно, бързо и в удобно време родителите, имат възможност да ползват услугата от мобилния телефон или от компютъра си.

       

    

 

 

 

 


 Прочитания: 242 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign