Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Продължава изграждането на система за видеонаблюдение в Кърджали

 18 Април 2024

Продължаваме с амбициозната задача, която сме си поставили – да се справим с вандализма, особено на територията на град Кърджали. Както вече оповестихме, ще бъдат монтирани общо 183 камери за видеонаблюдение, каза на брифинг кметът на общината Ерол Мюмюн.

Част от тях вече са факт. Приключен е монтажът на камери за видеонаблюдение в Парк „Арпезос Север“ 1-ви етап. В парк „Простор“ също са монтирани 10 камери.

Приключваме с Етап 2 в Парк „Арпезос Север“. Следват Градската градина и 3-ти етап на Парк „Арпезос Север“.

За парковите пространства са предвидени 50 броя камери. Още 133 ще бъдат монтирани по невралгични точки като: бул. „Беломорски“ при ГПЧЕ „Христо Ботев“-МТС,  кръговото на Автогарата, кръстовището на ул. „Осми март“ и бул. „Беломорски“ - кв. „Веселчане“, бул. „Беломорски“ до завод „Орфей“, кръговото кръстовище на Пазара, бул. „Христо Ботев“ към Новия мост, кръстовището на ул. „Булаир“ и ул. „Стефан Стамболов“, СИМЕКС и други.

Освен в Общината, в Полицията също ще наблюдават камерите.

„Имаме договорка с органите на реда за колаборация в действията за пресичане на вандалските прояви. До края на тази седмица на ОД на МВР ще бъде предоставен сървър и монитор за наблюдение. Разчитаме много на полицията. Разчитаме обаче и на съвестта на хората. Призовавам ги да пазят общинската собственост, защото всичко, което изграждаме е за тях.“, заяви Ерол Мюмюн.


 Прочитания: 202 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign