Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Петима зрелостници получиха специалната стипендия „Кърджали” за 24 май, наградите връчи кметът Ерол Мюмюн

 24 Май 2024

По повод 24 май петима зрелостници от община Кърджали бяха отличени със специалната стипендия Кърджали. Те получиха своите грамота, плакет и статуетка за най-изявени абитуриенти през 2024 година лично от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн по време на тържеството за Деня на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Градската градина, пред Паметника на освободителите.

Стипендията получиха Мелин Вели - ученика от XII клас  в СУ „Йордан Йовков”, Весела  Добрикова- ученичка от XII клас в ЕГ „Христо Ботев”, Рефик Тефик ученик от 12  клас на СУ „Отец Паисий“, Мелвин  Сюлейман – ученичка от 12  клас в СУ ,,Петко Рачов Славейков” и Едис Наим е ученик от XII клас в ЕГ „Христо Ботев”.

 Всички те са предсрочно приети във Висши учебни заведения в България и чужбина поради класиране на призови места в международни и национални конкурси, състезания, олимпиади в областта на науката, изкуството и технологиите. Разработили и  публикували в международни и български издания оригинални проекти в областта на различни учебни дисциплини.

Община Кърджали връчва специалната стипендия Кърджали от 2006 година. 

Още снимки




 Прочитания: 170 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign