Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Готов е първият от четирите метални постамента с герба на Кърджали

 12 Септември 2007

Готов е първият от четирите метални постамента с герба на Кърджали. Той е с височина 6 метра и широчина 3. Изработен е от фирма “Гаспар Годо” по проект на кърджалийските художници Джемал Емурлов и Емил Пенчев. Днес те заедно с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис видяха за първи път готовия постамент в действителните му размери. Двамата художници приеха без забележки изработката и направиха допълнителни уточнения относно цветовото нюансиране на основния цвят, в който е изпълнен герба.
До седмица ще бъдат изчистени и последните детайли около осветлението. Все още не е твърдо решено дали то да бъде само вътрешно или и външно осветление. Както проектантите, така и кмета решиха то да бъде в бяло.
Първоначално новото решение на герба ще бъде поставено на две от четирите входно- изходни артерии в града- от Пловдив и Момчилград, а до Деня на Кърджали и на останалите – Ардино и до ОЦК АД. До извършване на монтажните дейности ще бъде демонтиран стария герб /снимка 4/ на входно-изходната артерия към областния град, поставен през 70-те години.

Още снимки
 Прочитания: 2173 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign