Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Земеделският колеж в Кърджали отвори врати

 17 Септември 2007

Днес още едно висше училище отвори врати в Кърджали. Близо 400 студенти от региона и други области на страната ще се обучават в новооткрития Земеделски колеж. Празникът тази сутрин започна с изпълнение на химна на Р България и на академичната младеж. На тържеството присъстваха Мукадес Налбант – зам.- министър на МОН, зам.-областният управител Сабахатин Риза, Надя Джунджулова - началник на РИ на МОН, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и кметовете на Крумовград, Джебел, Момчилград, шефове на държавни институции, студенти и техните родители. Първокурсниците бяха поздравени от ректора на учебното завадение доц. д-р Димитър Димитров и
г-жа Налбант.
Откриването на Колежа не е само административен акт, но преди всичко добра възможност младите хора от нашата област и други региони на страната да получат качествено образование. Вярвам, че студентите тук ще придобият и практически знания, които ще им помогнат да станат конкурентноспособни производители, предлагащи продукцията си на новия съвременен пазар у нас и в чужбина, каза в приветственото си слово кметът на Кърджали инж.Хасан Азис. Той заедно с зам.-министъра на образованието Мукадес Налбант връчиха и студентските книжки на младежите, избрали да учат в новото висше училище в Кърджали.
Земеделският колеж се намира в кв. Гледка, Кърджали. Той заема 4-тия етаж на сградата на ОУ "Васил Левски" и разполага с 14-сет аудитории и един компютърен кабинет. Ремонтните дейности по подготовка на материално – техническата база ще продължат и през следващите дни.На 21 септември започват редовните учебни занятия в колежа.

Още снимки
 Прочитания: 4270 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign