Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Още три възстановени обекта посети днес министър Етем

 24 Септември 2007

Обекти свързани с духовността и образованието, нуждаещи се от възстановяване са преоритет в работата на МДПБА, каза днес по време на визитата си в Кърджали министър Емел Етем.Тя посети двата централни храма – църквата “Свети Георги Победоносец” и джамията, за които бяха отпуснати средства от междуведомствената комисия към министерството. Отец Петър от централния градски храм изненада министър Етем с подарък. В знак на благодарност за навременното съдействие той й подари златно яйце.
За укрепването на основите и ремонт на покрива на църковният храм бяха вложени 69 834 лева. Още 63 497 лева са отпуснати и усвоени за въстановителните дейности на джамията в областния град.
Заедно с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, Емел Етем посети и Ученически общежития, за чиито основен ремонт преди началото на учебната година са отпуснати 250 000 лева. В четирите корпуса на общежитията са настанени 410 деца от всички общини на областта. С отпуснатите средства е направен ремонт на покривите, на ВиК и парните инсталации, на ел.системата, изградени са и нови санитарни възли.
В рамките на визитата си тук вицепремиерът и министър на политиката при бедствия и аварии Емел Етем разгледа новостроящия се Пазар на производителите и инспектира техническата база на регионалната дирекция “Гражданска защита" .

Още снимки
 Прочитания: 2070 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign