Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Виртуален пътеводител на Перперикон бе представен в Унгария

 25 Септември 2007

Виртуален пътеводител на Перперикон представиха община Кърджали и Центърът за икономически и социални анализи в унгарското туристическо село Холоко. В кръглата маса участваха експерти по проект „Живо наследство” от България, Унгария, Гърция, Италия, Румъния, Полша и Австрия. Проектът е финансиран от европейската програма INTERREG IIIB CADSES, а дейностите в България- от националната програма ФАР. Представянето на виртуалния пътеводител за свещения град в Източните Родопи направиха експерти от отдел „Проекти, Евроинтеграция и Туризъм” към Община Кърджали.
Виртуалният пътеводител на Перперикон е резултат от проект “Живо наследство”, сред чиито основни цели са стимулиране икономическия просперитет, социалната кохезия и промоциране регионалната политика,както и стимулиране на културния туризъм.
Времетраенето на проект “Живо наследство”е 17 месеца от декември 2006 до май 2008 година.Общата му стойност е 1 057 091 евро ,като съфинансирането от българските партньори е 25%.Подробна информация за проекта може да бъде открита на официалния уеб сайт на община Кърджали в раздел реализиращи се проекти.


Още снимки
 Прочитания: 2500 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign