Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ръководството на община Кърджали призова за толерантна предизборна кампания

 17 Октомври 2007

Пресконференция във връзка с публикации в местната преса за откриване на асфалтирани улици от кандидати за кметове в предстоящите местни избори на 28 октомври 2007г. даде днес временно изпълняващият длъжността кмет на община Кърджали Нурджан Юсеин. Той представи пред журналистите позицията на общинското ръководство , в която остро се възразява срещу изявата на кандидата за кмет инж.Никола Пашинов - прерязване на лента на първия положен асфалт по Програма за подмяна на водопровода и асфалтиране на 23 улици в град Кърджали. Г-н Юсеин заяви, че програмата е на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е съгласувана със собственика на пътищата - община Кърджали, като е дадено и съответното разрешение за строеж.Седем от улиците се намират в кв.”Веселчане”, шест в централната градска част,а останалите в кверталите „Студен кладенец”, „Байкал” и „Гледка”. Общата дължина на уличните настилки подлежащи на рехабилитация в града е 10 769 метра.
В допълнение бе казано, че средствата за ремонтите са от Републиканския бюджет и са осигурени от МРРБ, а не от дадена партия, гражданско сдружение или кандидат за кмет на община.
Общинското ръководство има и изпълнява своята програма за асфалтиране на улици и междублокови пространства на територията на общината, допълни още вр.и.д. кмет на община Кърджали и призова политическите партии, сдружения и инициативни комитети, участващи в местните избори да не политизират и да не си приписват дейности и действия, които са в правомощията и са извършени от местната и централната изпълнителна власт.


 Прочитания: 2399 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign