Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Национален тракийски събор

 19 Октомври 2007

Тази вечер от 18,30 в Дома на културата бе представен празничен концерт, организиран от община Кърджали. В него участие взеха колективи на Общински център за култура и младежки дейности и църковен хор при храм “Успение Богородично “ кв.Гледка. На сцената със свои изпълнения се представиха и творчески формации на НЧ “Обединение” и НЧ“Юмер Лютви”.
Утре, 20 октомври, ще бъде открит деветият Национален тракийски събор.
От 13,15 часа участниците в събора ще поднесат венци и цветя пред паметниците на Капитан Петко войвода и Димитър Маджаров, а от 13,30 в Дома на културата ще започне празничният концерт. Гост на събора ще бъде председателят на Тракийските дружества в България Костадин Карамитрев.
На сцената ще се представят певческите състави при Тракийските дружества “Димитър Маджаров”-Кърджали, “Момчил юнак” –Момчилград, група за родопски песни от село Девисилово-Крумовград и гостуващият състав “Казанлъшка роза” гр.Казанлък.
В деветия Национален тракийски събор ще участват и танцовите състави -Тракийче”-Крумовград, “Родопея” -СОУ “П.Р.Славейков”, състав от село Припек ,община Джебел и ансамбъл“Ведрица” към Тракийско дружество “Димитър Маджаров”-Кърджали.


 Прочитания: 2654 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign