Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Организират лекция по случай Деня на народните будители

 01 Ноември 2007

По случай Деня на народните будители тази вечер във Военният клуб в Кърджали ще бъде изнесена лекция на тема “Аз-ът на българите и духът на Орфей над Родопите”.
Организатори на проявата са клуб “Будител" към РБ “Н. Й. Вапцаров”, Военният клуб и Община Кърджали. Лектори са двама учени от Стара Загора – инж.Таньо Танев и атомният физик Ангел Манев, които съчетават своята изследователска и научна работа със старите духовни познания на нашите духовни предци.Те се опитват да поставят у нас началото на новата наука астроархеология, която изследва връзките между небесните събития в древността и отпечатъка им върху земните религии и архитектурните паметници. Лекторите ще предложат на участниците в срещата своето разчитане на символните надписи в Родопите от времето на Орфей, ще разчетат името на легендарния трак, ще говорят и за загадките на Голямата Косматка.


 Прочитания: 1697 пъти


2018-2019 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Екскурзовод в Прага Хотел Главатарски хан Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали