Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Свята вода от гроба на Богородица за християните

 21 Ноември 2007

Днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис посети централния храм „Свети Георги Победоносец”. В Деня на християнското семейство – Въведение Богородично той занесе свята вода от гроба на Божията Майка в Ефес. Жестът към християните бе по случай празника.
Отец Петър и градоначалникът подготвиха църковния съд , за да могат миряните да отпият от благодатната вода на Богородица.
Инж. Азис дари на църквата и лично на отец Петър и църковните настоятели специални съдове с лика на Богородица, пълни със святата течност и малки икони от Ефес. В такива съдове под олтара в църквата се съхранява светената вода от Йордановден и тя е предназначена за крайно болни и нуждаещи се хора.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис използва случая да поздрави и всички християни дошли в църквата на Въведение Богородично. Той им пожела да са живи и здрави и да запазят всички ценности на християнското семейството, за да бъде обществото ни изградено от добри и силни личности, а мястото където живеем спокойно и благодатно.
По молба на отец Петър инж.Азис разказа и това, което е научил от местните хора по време на посещението си в Турция на гроба на Божията Майка, свързано с онези невидими сили, запазили святото място от пожарите в южната ни съседка през тази година.
Миряните благодариха на кмета, а отец Петър изрази надежда, че ще продължават да работят заедно за доброто на Кърджали ,така както и досега. Присъстващите на църковната служба споделиха също, че не малка е била помощта на общината за храма досега, но днешният жест е много голям за вярващите християни.

Още снимки
 Прочитания: 2199 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign