Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Проблемите на хората с увреждания - приоритет в работата на община Кърджали

 21 Ноември 2007

Тази сутрин кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна с председателите на съюзните организации на инвалидите, слепоглухите и военно - инвалидите в Кърджали- Мавруда Палазова, Нели Камбурова и Станислав Задгорски. В срещата участва и Кирил Колев, който от година им помага с безплатни консултантски услуги при подготовката на проекти и решаване на конкретни проблеми.
По време на разговора градоначалникът изрази готовност и през следващите четири години да съдейства на хората с увреждания. Бе прието неговото предложение между 15-20 декември тази година да се проведе работна среща, на която всяко дружество да представи своите приоритети и предложи конкретни идеи за бъдеща съвместна работа. Госпожа Палазова, председател на общинската структура на инвалидите в Кърджали, предложи кметовете на малките населени места да бъдат свързващото звено между СИБ и инвалидите. В тази връзка бе решено председателите на съюзните организации да присъстват на първата традиционна месечна среща на общинското ръководство с кметовете на селата.
Градоначалникът пое и личен ангажимент към председателката на Съюза на слепоглухите Недялка Камбурова за изработване на пет дамски родопски носии, за да може певческият състав да участва на 1 декември в тържествата в Пловдив по случай 10- годишния юбилей на организацията.
По време на срещата днес бяха обсъдени и други идеи за бъдещи съвместни проекти. Една тях бе за създаване на спортен клуб и осигуряване на база за спортуване на хората с увреждания .

Още снимки
 Прочитания: 2205 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign