Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Кърджали отвори врати първият хипермаркет

 26 Ноември 2007

На 23 ноември в Кърджали бе открит поредният магазин от веригата за бяла техника “Техномаркет”. Лентата прерязаха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и управителят на веригата – Веселин Владимиров. Церемонията започна малко след 17 часа пред централния вход на хипермаркета.
Хипермаркетите са неразделна част от големите и съвременни градове на България. Надявам се, че с направената инвестиция Кърджали се нарежда сред тях , а ръководството на общината изпълни един от ангажиментите си , каза пред присъстващите инж. Хасан Азис.
Проектът за магазина със складовата част от веригата “Техномаркет” е дело на екип от проектанска фирма “Х. С. С. Проектконсулт” ЕООД с водещ проектант арх. Велин Абаджиев и проектант арх. Мария Попмаркова.Строително – монтажните работи бяха изпълнени от фирма “Монолит 3 “ ООД, а консултант е фирма “Екоинжинеринг” ЕООД. Строителството на обекта започна през лятото на тази година след като през месец януари търговската верига спечели конкурс за продажба на 12 911кв.м. площ в района на бившите казарми в непосредствена близост с кръговото движение до автогара “21 век”.
Новият магазин е ситуиран в северната част на имота, а застроената площ е 3 074 кв. м. Сградата на магазин “Техномаркет” е едноетажна –скелетна. Търговската част е с площ 2 188 кв. м. В първия открит хипермаркет в Кърджали вече са наети на работа 43 души, като техният брой ще достигне 60. Съвсем скоро в съседство ще бъде официално открит и магазина на търговска верига за хранителни стоки “Билла”.

Още снимки
 Прочитания: 4101 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign