Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Създаване на заетост в сферата на туризма

 28 Ноември 2007

В рамките на проект “Трансграничен туризъм - създаване на икономическа мрежа и работа” днес в конферентната зала на хотел “Перперикон” –Кърджали се проведе работна среща с участието на представители на партньорските организации. От гръцка страна в работната среща се включиха Василис Лепидас и Мария Тсакириду от Регион Източна Македония- Тракия, Анти Панайотис и Елени Стаматиаду от Търговско- промишлената палата на Ксанти и Николау Кабозидис от Търговско- промишелната палата –Серес. Домакин на проявата бе община Кърджали.
Очакванията на общинското ръководство след реализацията на този проект е да бъдат подготвени специалисти, които да познават много добре туристическия потенциал, историческото наследство на региона и да могат да представят по най-добрия начин на идващите тук туристите всичко това. Това ще бъдат и хората, които ще обучават кадри за работа в изградения и оформен вече туристически –информационен център в областния град, каза при откриването на работната среща днес, кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Проектът “Трансграничен туризъм – създаване на икономическа мрежа и работа” е с продължителност 15 месеца. Той стартира в началото на тази година, а общата му стойност е 494 000 евро. Основната му цел е развитие на устойчива икономика, създаване на заетост и партньорства в сферата на туризма с цел устойчиво развитие на региона. В тази връзка на днешната среща бяха изнесени и няколко презентации, свързани с мрежата за трансграничен туризъм и създаване на условия за това, чрез използване на местния потенциал от хора и тяхното обучение.
Целевите групи, към които е насочен проекта ,са млади безработни и хора с увреждания, а крайните бенефициенти жителите на Община Кърджали и жителите на Регион Източна Македония - Тракия и Централна Македония – Гърция.

Още снимки
 Прочитания: 2024 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign