Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Бъди в час!”

 29 Ноември 2007

С много и различни инициативи в Кърджали ще бъде отбелязан 1 декември - Международния ден за борба със СПИН. Откриването на кампанията е тази вечер пред Дома на културата с концерт под надслов “Младежите срещу СПИН - живот по ноти”.
На 30 ноември от 19 часа в Обединен детски комплекс Кърджали ще се състои Анти СПИН купон с участието на ВИГ “Грешници в рая” и ВИГ “Соул Стейндж”, Модна агенция ,брейк формация “Еър форс крю” и индивидуални изпълнители. По време на концерта са предвидени много забавни игри, скечове и томбола. Младите хора са подготвили и здравно – просветни материали с препоръки за предпазване от болестта на века и презервативи.
На първи декември със съдействието на община Кърджали от 11 до 15 часа до Театър “Димитър Димов” ще работи открит информационен център за превенция на СПИН. Младите хора са подготвили и послания към своите връстници и всички жители на Кърджали с призив за взаимна отговорност във борбата срещу СПИН. Тези послания те ще поставят на “Дървото на живота” в близост до организирания информационен център.
В рамките на Националната информационна АНТИСПИН кампания в лаборатория “Медицински изследвания” на РИОКОЗ Кърджали на 30 ноември от 9 до 16 часа ще се проведе безплатно анонимно изследване за ХИВ, хепатит В и Сифилис. Изследванията ще бъдат направени по метода “Елайза” с модерна френска апаратура.
За първи път тази година всички прояви в Кърджали се организират съвместно от младежки организации - БМЧК, Клуб “Младите хора-здраве секс, наркотици” към РИОКОЗ и ОДК и Детски младежки парламент към ОДК , Център за работа с доброволци и Интерак към Ротари клуб, обединени под мотото “Бъди в час!”.


 Прочитания: 2226 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign