Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първа работна среща с новоизбраните кметове

 04 Декември 2007

Днес се проведе първата работна среща с новоизбраните кметове на населени места в община Кърджали. И през новия мандат ще продължи практиката всяка първа сряда на месеца общинското ръководство и експерти от администрацията да обсъждат както текущи така и актуални въпроси, касаещи доброто и бързо обслужване на хората и работата по различни социални програми, каза при откриването главният секретар Сезгин Бекир. С кметовете на малките населени места от общината разговаря и градоначалникът инж. Хасан Азис.
От общо 48 кметове, 19 са новоизбрани. В пет от населените места кметските дела ще се ръководят от жени.
По време на днешната среща участниците обсъдиха изпълнението на услугата “Събиране и транспортиране на битовите отпадъци от селата“ и новите моменти по Националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост “. Направено бе и разяснение за необходимите документи при кандидатстване за професия кадрови войник.
Особено внимание бе отделено на подготовката за работа при зимни условия. Специалисти от отдел “УК на ОМП “ акцентираха на контрола по почистването на пътищата, списъка с наличната техника, графиците, поддържането на потенциално - опасни водоеми и др.
По време на срещата новоизбраните кметове на населени
места бяха запознати и с документообората между отдел “ГРАОН” и кметствата.

Още снимки
 Прочитания: 2347 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign