Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2021 г.

С вой на сирена и поднасяне на венци и цветя кърджалийци почетоха паметта на Христо Ботев

 02 Юни 2021
Малко преди 12 часа венци поднесоха кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заместникът му инж. Катя Митовска, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общинският съветник Лятиф Расим и още негови колеги от групата на ДПС. „Поклон пред паметта на Христо Ботев, неговата чета и загиналите за свободата на България!”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис.

Паметен знак на ЖП гара Кърджали за 90-годишнината й

 02 Юни 2021
Последното събитие от програмата на „Мултикултурният град-2021” е посветено на 90-годишнината от пристигането на първия влак в Кърджали и от откриването на жп гарата в града. Кметът д-р инж. Хасан Азис ще открие постоянната експозиция и паметния знак на жп гара Кърджали на 7 юни, понеделник, от 13:00 ч.

До 10 юни продължава набирането на преброители и контрольори

 03 Юни 2021
Продължава набирането на преброители и контрольори за националното преброяване, което ще се проведе през септември и октомври. С Решение на Министерски съвет e удължен срока за това за периода 25 май – 10 юни 2021 година, съобщи председателят на Общинската преброителна комисия и секретар на общинската администрация Себахатин Риза.

Партиите и коалиците постигнаха съгласие за съставите на СИК

 03 Юни 2021
Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 45- Народно събрание и Европейския парламент–Коалиция “ГЕРБ-СДС“, ПП "Има такъв народ" , Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България-Обединение“ , ПП „ДПС“, Коалиция "Изправи се! Мутри вън!"проведоха днес консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание на11.07.2021г.

Откри се 9-то издание на Летния градски лагер в ОДК: Здравей, лято!

 07 Юни 2021
Днес с музика, танци и много детски усмивки за девета поредна година се откри ваканционната програма на Общински детски комплекс „Летния градски лагер“. Поради въведените противоепидемични мерки в условията на разпространението на COVID-19, летния лагер ще се проведе с общо 170 деца, разпределени в две смени – от 7 до 18 юни и от 21 юни до 9 юли.

С медали се завърнаха възпитаниците на Дома на културата от Национален конкурс в Широка лъка

 07 Юни 2021
С два сребърни, един бронзов медал и три поощрителни награди се завърнаха възпитаниците на школите при Дома на културата от Националния фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува – 2021”, съобщи директорът на културната институция Мариана Ликова.

Оперетният театър представя премиерата на новото си заглавие „Медика и Медико”

 07 Юни 2021
Оперетният театър към Дома на културата представи днес новото си заглавие, премиерата на спектакъла за деца "Медика и Медико" по текстове на кърджалийската писателка Маргарита Павлова. Режисьор е Ангел Чавдаров, който е и ръководител на Оперетата, а в спектакъла е ангажиран целият й състав. Музиката е на Ангел Чавдаров, а аранжимента на Антоний Желев. Това съобщи директорът на Дома на културата Мариана Ликова.

Кметът д-р инж. Хасан Азис откри паметен знак на ЖП гара Кърджали по случай нейната 90-годишнина

 07 Юни 2021
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри паметен знак на ЖП гара Кърджали, посветен на 90-годишнината от пристигането на първия влак в града и откриването на ЖП-гарата. Това е последното събитие от програмата на „Мултикултурният град-2021” за този сезон. В церемонията по откриването на паметната плоча и експозицията от архивни кадри проследяващи събития от 30-те години на 20 век, участваха още заместник-кметовете инж. Катя Митовска и Тунджай Шукрю, експерти от общинската администрация, общински съветници. Тук бе и началникът на гарата в Кърджали.

Престижни награди спечелиха младите журналисти от ОДК на национален конкурс

 08 Юни 2021
Шест престижни награди спечелиха младите журналисти от Общински детски комплекс гр.Кърджали в IX-тия Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов” в гр.Разград, който е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

Пръскат срещу комари на 12 срещу 13 юни

 11 Юни 2021
Община Кърджали съобщава на жителите на град Кърджали, че на 12 юни/събота/ 2021 г., от 21:00 до 06:00 часа на 13 юни,  фирма „Килъри” ще извърши пръскане срещу комари с препарата „Цитрол 10/4 УЛВ/”.Ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на религиозните храмове,  площите покрай Водното огледало, гробищни паркове, градското дере в района на Пазара на производителите.2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign