Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2018 г.

Честит 1 ноември - Ден на будителите !

 01 Ноември 2018
По случай Деня на българските будители 1 ноември кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пожелава здраве, високо самочувствие, творчески плам и преданост към духовните ценности на нацията на всички учeници, учители, просветни и културни деятели, събуждащи духовното и чертаещи делници, изпълнени с надежда и родолюбие!

С рецитал и концерт под надслов „Будителство и творчество” кърджалийци отбелязаха Деня на народните будители

 01 Ноември 2018
С рецитал по стихове на Теодор Траянов, изпълнен от актьорите-водещи Антоанета Миланова и Петър Атанасов, и концерт под надслов „Будителство и творчество” снощи в залата на НЧ „Обединение 1913” кърджалийци отбелязаха Деня на народните будители – 1 ноември.

Инж. Катя Митовска: Строително – монтажните дейности в училищата вървят нормално

 01 Ноември 2018
Строително – монтажните дейности в учебните заведения, включени по проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” вървят нормално. Следващата седмица всички ученици в ЕГ „Христо Ботев” и СУ „П. Р. Славейков” се прибират в учебните заведения с изключение на СУ” Паисий”

Наградиха Общинско радио Кърджали за принос в развитието на Хоспис „Добролюбие”

 02 Ноември 2018
На специална церемония днес в актовата зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Хоспис „Добролюбие” бе удостоен с почетен знак за 10 години от създаването му, за хуманизъм, отдаденост, състрадание и професионализъм. Грамотата бе връчена на управителя на хосписа Здравко Карамитев лично от директора на болницата проф. д-р Тодор Черкезов.

Инж. Хасан Азис сред финалистите на Конкурса „Кмет на годината”

 06 Ноември 2018
Инж. Хасан Азис e сред финалистите на Конкурса „Кмет на годината”в категория „Спорт и младежки политики” – голяма община. Започна вторият етап на он лайн гласуването, то ще продължи до 13 ноември на kmetnagodinata.bg

Училище "Славейков" вече приюти всички свои ученици под един покрив

 07 Ноември 2018
От 5 ноември в СУ „Петко Р. Славейков“ бе възстановен нормалният график на учебните занятия и вече всички класове и преподаватели са прибрани в сградата на учебното заведение, въпреки продължаващите все още ремонтни дейности

Творческа среща събра колеги и приятели на дългогодишния журналист, общественик и доайен на хумора Тодор Мухтаров

 08 Ноември 2018
От името на кмета на Кърджали инж.Хасан Азис юбилярът получи икона на Св. Богородица, кошница цветя и специален поздравителен адрес

Обучават хора с увреждания как се пише автобиография и мотивационното писмо

 12 Ноември 2018
В продължение на два дни участниците получиха практически умения как се пише автобиография-CV и какво трябва да съдържа мотивационното писмо за постъпване на работа.Лицата получиха информация как да търсят работа и как да се държат по време на интервю с работодател. Семинарът бе по проект „Активно включване за по-добър живот”

П О К А Н А

 12 Ноември 2018
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в заключителна пресконференция по проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”, Договор за безвъзмездна финансова помощ BG05M2ОP001-3.001-0114-C01, финансиран по процедура BG05M2ОP001-3.001 „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г.

ПОКАНА

 14 Ноември 2018
Уважаеми госпожи и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония за откриване на обновената сграда на Професионална гимназия по селско и горско стопанство - град Кърджали

Екипът на „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието“ представи резултатите от дейността по проекта

 14 Ноември 2018
Проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”е финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г., процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение”.В него бяха включени 240 деца от четири детски градини в Кърджали „Баба Тонка”, „Ян Бибиян”,„Щастие”, „Детелина” и техните родители

П О К А Н А №  11

 15 Ноември 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 22.11.2018 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание  при следния проекто-дневен ред:

Мълчалив протест на кметове пред Горско стопанство

 15 Ноември 2018
90 кметове на населени места се включиха в мълчалив протест пред сградата на  Държавно горско стопанство в Кърджали срещу некоректното разпределение на дърва за огрев за местното население.Заедно с кметовете на селата бяха кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю.

На кметска среща обсъдиха подготовката за зимния период

 15 Ноември 2018
Днес  ръководството на община Кърджали  проведе поредната среща с кметовете на населените места.Присъстваха кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али, Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска. Една от обсъжданите теми беше подготовката за зимата и снегопочистването.

Уникален детски център за деца от 0 до 5 години откриха в НЧ „Обединение 1913”

 15 Ноември 2018
Уникален детски център за ранно развитие към Народно читалище „Обединение 1913” отвори вати днес. Той бе открит и лентата прерязаха заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, областният управител Никола Чанев и секретарят на читалището Камелия Чолакова.

До половин година Кърджали ще има най-модерното улично осветление в България

 15 Ноември 2018
Една четвърт от общия брой лампи за подмяна на уличното осветление на Кърджали вече са пристигнали и са на склад, а в момента екипи работят върху подземната инфраструктура, където ще бъдат прокарвани кабелите. Това заяви в предаването на Радио Кърджали тази сутрин кметът инж. Хасан Азис.

Кметът предлага терени до стадион „Горубсо” или в парк „Арпезос Юг” за новата спортна зала

 15 Ноември 2018
На утрешната среща с представители на спортните клубове кметът на Кърджали инж. Хасан Азис ще предложи на областния управител новата спортна зала да бъде построена в близост до стадион „Горубсо” или да бъде разположена в парк „Арпезос Юг”, заяви в предаването на Радио Кърджали днес самият градоначалник.

Спортните клубове са солидарни с кмета новата спортна зала да бъде до стадион „Горубсо” или в парк „Арпезос юг”

 16 Ноември 2018
След дебати по темата кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и представителите на клубовете се обединиха около решението да бъде изработено общо становище с подписите на присъствалите 19 представители на клубове и този на кмета, адресирано до Общинския съвет-Кърджали, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов.

Инж. Азис посрещна гости от Република Узбекистан

 17 Ноември 2018
Гости от Република Узбекистан бяха посрещнати днес от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис в сградата на общината. Делегацията бе водена от народния представител Адлен Шевкед, председател на ГРУПА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО БЪЛГАРИЯ - УЗБЕКИСТАН към 44-то Народно събрание на Република България.2018 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Хотел Главатарски хан Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали