Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2005 г.

Обръщение на кмета инж. Хасан Азис по повод Деня на земята 22 април

 14 Април 2005
По повод Деня на земята 22 април кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис излезе с обръщение към обществеността. "Нека в дните 16 и 17 април се погрижим за района, в който живеем, за да стане нашият град още по-слънчев и по-красив", се казва в обръщението.

Благодарствено писмо от фондация "Света Анна" Пловдив

 14 Април 2005
Благодарствено писмо от фондация "Света Анна" получи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис днес.

Програма на Община Кърджали за предстоящите празници.

 18 Април 2005
ПРОГРАМА на Община Кърджали ,посветени на седмицата на детската книга,6май - Деня на храбростта и Българската армия и 9 май - Ден на победата над хитлерофашизма.

От 20 до 22 април кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис участва в заседанието на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България

 20 Април 2005
Кметът на община Кърджали участва в качеството си на заместник - председател на Сдружението и като председател на работна група в него. Той ще докладва пред Общото събрание за създаване на стопанско звено към националното сдружение.

Кърджали домакин на кръгла маса за обсъждане на антидискриминационни практики

 20 Април 2005
С активното съдействие на община Кърджали днес в областният град се проведе кръгла маса, на която бяха обсъдени специфични казуси от националната и европейската антидискриминационна практика. Проявата се организира по проект на Европейският съюз и Сдружение "Инициатива за Черноочене".

Община Кърджали ще кандидатства пред МОСВ за финансиране на проект за рекултивация на хвостохранилището

 20 Април 2005
Община Кърджали има пълна проектна готовност за кандидатстване пред екоминистерството за финансиране на проект за техническа и биологична рекултивация на въздушния откос на стената на хвостохранилището, експлоатирано от "Горубсо" АД Кърджали.

През месец май в Кърджали отваря врати нов кучешки приют

 20 Април 2005
Община Кърджали започва изграждането на нов кучешки приют с капацитет до 200 животни, обяви на среща с журналисти кметът инж. Хасан Азис.

Стартираха проявите посветени на Седмицата на детската книга в община Кърджали

 21 Април 2005
Продължават проявите от общинската програма посветени на детската книга.

"Зелено бъдеще за децата" мотото под което преминава седмицата посветена на Световният ден на земята - 22 април

 21 Април 2005
В рамките на седмицата посветена на Световният ден на земята - 22 април община Кърджали организира днес конкурс за графити на тема "Как видях Родопите". Паралелно се провеждат и другите прояви посветени на Деня на земята, организирани от община Кърджали.

Община Кърджали предостави дарение на МБАЛ "Д-р Ат.Дафовски" в града

 22 Април 2005
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис предостави днес на Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Атанас Дафовски" 200 нови одеала. Дарението бе прието лично от д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на болничното заведение.

Обсъждане на идеен проект за Информационен център в общинска администрация

 22 Април 2005
От 17 часа днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис ще се срещне с арх. Савов. Целта е да бъде обсъден идейният проект за Информационен център.

ПОКАНА

 22 Април 2005
Във връзка с подписването на договора за присъединяването на България към Европейския съюз, община Кърджали организира на 25 април от 12,30 часа пред Паметника на Освободителите в Градската градина концерт.

Кърджали празнува подписването на договора за присъединяване на България към Европейският съюз

 25 Април 2005
С химнът на Европа на Република България започна проявата организирана от община Кърджали по повод подписването днес на договора за присъединяване на Република България към Европейското семейство.

Кърджали събира българи и гърци на фестивал през септември

 28 Април 2005
Сдружение "Родопея - Балканика" в партньорство с община Кърджали и с Културната организация на община Каламария представиха днес проект "Култура и изкуство без граници", финансиран от програма ФАР ТСГ, фонд за малки проекти България - Гърция BG 2002/000 - 624-05.

Изложба "Великденски багри" ще бъде представена тази вечер в Регионалният исторически музей

 28 Април 2005
Проявата е част от общинската програма по случай настъпващите Великденски празници. Изложбата включва българска везбена орнаментика вписана в шевици. Откриването ще бъде от 17 часа.

Община Кърджали ви честити Великденските празници и Ви кани да вземете участие в празничните прояви

 29 Април 2005
Великден е най-големия и най-почитания от нашия народ християнски празник.В навечерието му община Кърджали ви честити Великденските празници и Ви кани да вземете участие в празничните прояви.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign