Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Януари - 2006 г.

Днес Кърджали отбеляза Богоявление

 06 Януари 2006
20 - годишният Антон Калоянов от Кърджали извади тази година кръстът от водите на река Арда по време на Богоявленският ритуал. Общо 41 бяха доброволците, които участваха тази година в ритуала на Йордановден.

С дискусия бе отбелязана 158-годишнина от рождението на Христо Ботев

 06 Януари 2006
С литературна вечер и дискусия в Кърджали почетоха 6 януари - рожденната дата на поета и революционера Христо Ботев. Тази година се навършват 158 години от рождението му.

Домашните птици да се отглеждат в затворени помещения

 12 Януари 2006
Със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис домашните птици ще се отглеждат в затворени помещения.

Дарение в детска градина "Кокиче" в село Мост

 16 Януари 2006
Дарение на детска градина "Кокиче" в село Мост, община Кърджали, направи "БУЛТИШ" - Дружество на български и турски бизнесмени по повод Курбан Байрам.

Сбогом, приятелю!

 17 Януари 2006
След кратко боледуване на 68 години почина Георги Николов Талев, дългогодишен кореспондент на Българското национално радио от Кърджали.

Българи и турци заздравяват културните мостове помежду си

 17 Януари 2006
Кръгла маса ще разисква "белите петна" на българо-турското културно и арт сътрудничество. Форума ще се проведе на 19 януари в София. Младежки център "Кръг", община Кърджали и ББСС "Галъп" са организатори на проявата.

Музеят в Кърджали - паметник на културата

 17 Януари 2006
Регионалният исторически музей в Кърджали е обявен за паметник на културата от национално значение.

Спират учебните занятия в област Кърджали до 27 януари

 23 Януари 2006
Учебните занятия във всички училища на територията на област Кърджали прекъсват от 24 до 27 януари включително. На територията на община Кърджали няма затворени целодневни детски градини. Те ще приемат деца. Снабдени са с достатъчно гориво.

Създаде се общински кризисен щаб

 23 Януари 2006
С заповед на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис , днес бе създаден кризисен щаб за дните на сибирския студ.На всеки кръгъл час ще се събира информация за актуалната обстановка.Два пъти дневно тя ще бъде качвана на сайта на общината-www.kardjali.bg

Културно сътрудничество между България и Турция- акцент на кръгла маса

 24 Януари 2006
Кръгла маса дискутира "белите петна" на българо-турското културно и арт-сътрудничество в столицата.Инициативата е по проекта "Артмост за ефективна стратегия на трансграничното културно сътрудничество между младежки групи и НПО от България и Труция", осъществяван от Младежки център "Кръг" - Кърджали в партньорство с община Кърджали.

КОНКУРС

 25 Януари 2006
Общинска администрация Кърджали обявява конкурс за вписванe по подходящ начин девиза на община Кърджали “Почитай миналото, гради бъдещето” в герба на община Кърджали.

Стартира проект за професионално обучение по фотография

 26 Януари 2006
Обединен Детски комплекс-Кърджали и Сдружение "Инициатива за развитие Кърджали решава" стартираха с подкрепата на Община Кърджали реализацията на проект "Професионално обучение по фотография:Клуб по фотография".

Ученици от Кърджали се наредиха сред математическия елит в България

 30 Януари 2006
Изключително успешно участие отбеляза Кърджали на шестата национална конференция на Ученическия институт по математика и информатика към БАН /УчИМИ/. За първи път наши реферати бяха допуснати до публична защита на националната сесия, която е най-престижният форум в България за научни разработки на млади математици.

Над 500 ученици бяха евакуирани от “горящо” училище

 31 Януари 2006
Тренировъчно обучение се проведе в СОУ "Йордан Йовков" в Кърджали. Бе проверена готовността на ученици и учители за реагиране в кризисна ситуация. Демонстрационната акция бе ръководена от началника на РЗ ПАБ полковник Христо Тодоров.

Екип от утвърдени онколози идва в Кърджали

 31 Януари 2006
Екип от утвърдени онколози идва в Кърджали на 2 и 3 февруари 2006 г. по покана на кмета на общината инж.Хасан Азис и директора на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign