Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2006 г.

Фото изложба "Източни Родопи" се представя в София

 04 Октомври 2006
В столицата бе открита фото изложбата „Източни Родопи 2006” в галерия “Дебют” ( в сградата на Художествената гимназия). Изложбата представя 100 фотографии на 11 участници във фотоекспедиция „Дъждовница 2006” и ще остане до 16.10.2006 г.

Днес се проведе редовната среща на кметовете на населени места в община Кърджали

 04 Октомври 2006
Няколко бяха акцентите в дневния ред на проведената днес редовната месечна среща с кметовете на населени места в община Кърджали.Участниците получиха разяснения относно събирането на местните данъци и такси по селата.

Подготвят площадката за временния пазар

 05 Октомври 2006
В петък да се асфалтира площадката, на която ще се ситуира временния пазар, бе решено на среща в сряда следобяд.В срещата участваха членовете на временната работна група от администрацията, оглавявана от кмета инж.Хасан Азис, представители на консорциума - изпълнител на обекта “Пазар на производителите” , проектанти, фирмата-надзор, управителите на настоящия пазар.

Картини от своята лична колекция представя днес бизнесмен от Кърджали

 06 Октомври 2006
По случай дните на град Кърджали в Регионалния исторически музей днес се открива изложба от картини и скулптури. Те са от сбирката на нашия съгражданин д-р инж. Николай Николов.

Представят реставрираните картини в столицата

 06 Октомври 2006
Спасените картини на класици като Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Владимир Димитров – Майстора от художествената галерия в Кърджали ще бъдат изложени в столичната галерия “Академия”. Културното събитие е насрочено за 11 октомври.

Възобновява се строителството на Водното огледало

 06 Октомври 2006
Възобновява се строителството на река Арда, това съобщи днес в Кърджали заместник министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Димчо Михалевски.Той заедно с областния управител Ангел Коджаманов, кмета на общината инж. Хасан Азис и специалисти и експерти направиха оглед на възловите места по течението на реката, където има вече изградени съоръжения.

Община Кърджали участва с три проекта в изложбата “Изкуства на обществения форум”

 06 Октомври 2006
С три проекта се представи Община Кърджали в изложбата “Изкуства на обществения форум”, която се организира от Съюза на архитектите в България /САБ/, Съюза на българските художници, МРРБ и МК със специалното участие на проект “Красива България”.

Асфалтирането на площадката за временния пазар приключва в срок

 06 Октомври 2006
Днес асфалтират площадката, върху която ще се разположи временният пазар на Кърджали. Вчера машини подготвиха за полагане на трайна настилка площ от 4150 кв. м на мястото на старата общинска автогара до пасарелката за “Възрожденци”.

Започна демонтирането на масите на кърджалийския пазар

 10 Октомври 2006
Работна група вече подменя покривните конструкции, предстои и пребоядисването на всички 390 маси, 27 от който частни. През изминалите почивни дни бе положена асфалтовата настилка на временния пазар, а от 17 октомври ще започне преместването на масите по определена схема на новоизградената площадка.

Програма за културните и спортни прояви, посветени на 21 октомври -Деня на Кърджали

 10 Октомври 2006
Празничната програма започва с гостуване на ХГ "Станка Димитрова"-Кърджали в Националната художествена академия в София с изложба от реставрираните картини от фонда на кърджалийската галерия.Експозицията ще бъде открита на 11 октомври от 18,00 часа и ще остане в столицата до 19 .

Представят произведения от художествената галерия в Кърджали

 11 Октомври 2006
Тази вечер от 18 часа в галерия “Академия “ на Националната художествена академия в София ще бъде открита официално изложба под надслов “Майстори на българската живопис”-Кърджали. Организатори на проявата са община Кърджали, вестник “24 часа” и галерията - домакин.

Вечер на българската народна песен в Кърджали

 11 Октомври 2006
"Вечер на българската народна песен" ще се проведе днес в Кърджали. Културното събитие е част от Програмата за културните и спортни прояви посветени на 21 октомври - Деня на Кърджали.

Галерия "Станка Димитрова" гостува в столицата

 12 Октомври 2006
Снощи в галерия “Академия “ в столицата бе открита изложба “Майстори на българската живопис”,включваща 34 реставрирани платна от фонда на галерия “Станка Димитрова” Кърджали.Проявата събра много ценители на изящното изкуство,преподаватели от Висшето художествено училище,галеристи,студенти,кърджалийци, живеещи в София.

Под мотото "Езикът -духът на бъдещето" писатели от Балканите се събраха в Кърджали

 12 Октомври 2006
От днес до 14 октомври Кърджали е домакин на четвъртата балканска среща на писателите.Проявата е част от програмата на община Кърджали ,посветена на 21 октомври - Деня на Кърджали.

Детски празник с творчеството на Петя Караколева

 13 Октомври 2006
Детски празник с творчеството на Петя Караколева и с участието на деца от учебните заведения и детските градини от района организира община Кърджали, утре от 10 часа в Дома на културата.

"Таганка" гостува в Кърджали

 13 Октомври 2006
На 15 октомври в Кърджали гостува известният московски театър “Таганка” със спектакъла “Прекъснат полет” в памет на големия руски бард Владимир Висоцки. Участват сина на поета Никита Висоцки,народния артист на Русия Никита Джигурда и актрисата Раиса Полякова.

Стартираха спортните прояви за Деня на Кърджали

 13 Октомври 2006
В общинската програма посветена на дните на Кърджали са включени и няколко спортни прояви.Първата от тях стартира вчера.Утре, 14 октомври, ще бъде открит и турнира по спортен бридж.

Община Кърджали стана лаурят на изложбата “Изкуства на обществения форум 2006”

 13 Октомври 2006
Отличието се присъжда за последователна общинска политика в художественото изграждане на градската среда.Форумът се проведе от 9 до 11 октомври в столицата.

Синът на великия бард Владимир Висоцки - Никита гостува в Кърджали

 16 Октомври 2006
Снощи кърджалийци присъстваха на един забележителен концерт-спектакъл в памет на великия руски бард Владимир Висоцки. Тук гостуваха актьори от известния московски театър “Таганка” – синът на Висоцки – Никита, който е и директор на Държавния център-музей на Вл. Висоцки, народният артист на Русия Никита Джигурда и актрисата Раиса Полякова. Спектакълът е част от културните прояви посветени на 21 октомври – Деня на Кърджали.

Фотоизложба "Планината на Орфей" се открива в Кърджали днес

 16 Октомври 2006
Тази вечер от 17 ч. в арт-галерията на бул. “Тракия” ще бъде открита изложба – художествена фотография “Планината на Орфей” с автор Златко Латев от Хасково.

Художници от Кърджали откриват традиционна есенна изложба

 16 Октомври 2006
Традиционна есенна изложба, посветена на празника на Кърджали откриват тази вечер дружеството на художниците в Кърджали.

В Кърджали гостува проф.д-р и.н. Генадий Белорибкин от гр.Пенза, Русия

 16 Октомври 2006
Утре /17 октомври - вторник/ от 11 часа във Филиал “Любен Каравелов” на ПУ “Паисий Хилендарски” ще се състои лекция с участието на проф. д-р и.н. Генадий Белорибкин от Държавния университет в град Пенза на тема “Волжска България – възникване, възход, култура и бит, влияние в Европа и Азия”.

Представят изложба “94 години от освобождението на Кърджали”

 16 Октомври 2006
Тази вечер от 18 часа във Военния клуб в Кърджали ще бъде представена лекция на тема “Балканската война 1912-1913 година и освобождението на кърджалийско”.Лектор по темата ще бъде доц.доктор Игнат Криворов.

В Кърджали откриха минифутболно игрище по УЕФА

 17 Октомври 2006
Днес в Кърджали бе открито минифутболно игрище, построено по програмата Хет-трик на УЕФА. Новото спортно съоръжение се намира в двора на СОУ “Петко Р.Славейков”. Това е 37-то подобно игрище в страната, общо по европейската програма ще бъдат изградени 40. За оформянето на мултифункционалния терен в Кърджали са вложени над 50 000 лева. От тях 31 000 лева са по линия на УЕФА, 6 300 лв. от Министерството на финансите, а с 15 000 лв. участва община Кърджали

9-тото Търговско изложение отвори врати

 17 Октомври 2006
Днес в Кърджали бе открито официално 9-тото търговско изложение “Всичко за всеки” от кмета Хасан Азис и председателя на Търговско-промишлената палата тук Наско Настев.

Двудневна среща събра архитекти от Кърджали и страната

 19 Октомври 2006
Днес в Кърджали започна двудневна Теоретико-практическа конференция “Кърджали 2006”,организирана от САБ,Дружеството на архитектите тук и Община Кърджали.Форумът събра много специалисти, работещи в областта на градоустройството и урбанизацията от Кърджали,региона и страната.

Дружеството на архитектите в Кърджали откри изложба

 19 Октомври 2006
Днес в рамките на Теоретико-практическата конференция “Кърджали 2006” на Съюза на архитектите в България,Дружеството на архитектите от Кърджали и община Кърджали във фоайето на сградата на общинска администрация бе открита изложба , включваща около 40 проекта.

Кърджали домакин на пътуващ семинар по проблемите на децата в риск

 19 Октомври 2006
Зам.-кметът на община Кърджали Красимира Живанова откри днес семинар на тема “Най-добрият интерес на детето-социални ,психологически и правни аспекти”.Дискусията се проведе във Военният клуб на областния град.

Севда Севан - носител на приза "Петя Караколева"

 19 Октомври 2006
Севда Севан е тазгодишната носителка на Националната награда за детска литература на името на Петя Караколева. Церемонията по връчването на приза се състоя вчера в Кукления театър на бул. “Тракия” в Кърджали. Тържеството събра много гости и деца от кърджалийските училища.

Светофарната уредба до Пътно управление в Кърджали вече работи

 19 Октомври 2006
Вчера следобед, след близо месец очакване, бе пусната в експлоатация светофарната уредба на бул. “Беломорски” – кръстовището до Областно пътно управление в Кърджали. Още в края на миналия месец бе завършен ремонта на светофара.

Кърджали посреща делегации от побратимени общини

 20 Октомври 2006
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и председателят на ОбС-Кърджали, г-н Сейфи Неджиб се срещнаха днес с гостуващите по случай 21 октомври делегации от побратимените общини Елхарт, САЩ и Владимир, Русия.

Откриха изложба с детски рисунки на тема "Аз рисувам моя град"

 20 Октомври 2006
Две изложби бяха открити в Обединен детски комплекс по повод 21 октомври – Деня на Кърджали. Проявата бе включена в общинската програма за отбелязване на празника. Над сто детски рисунки участваха в традиционната изложба на тема “Аз рисувам моя град”.

Собствениците на имоти получиха ключовете за апартаментите си в бл.2

 20 Октомври 2006
Днес след повече от 19 години очакване собствениците на имоти, обезщетени с жилища получиха официално нотариалните актове и ключовете за своите апартаменти в бл. 2 на пазара в Кърджали.

Откриха облагороденото пространство около паметника на Орфей

 20 Октомври 2006
Днес официално бе открито облагороденото пространство около паметника на Орфей в началото на Кърджали. Инициативата за това е съвместна между Ротари клуб и община Кърджали.

Кърджали може да бъде база за пилотни разработки на модели на архитектурно и градоустройствено управление

 20 Октомври 2006
Днес в Кърджали приключи работа двудневната теоретико-практическа конференция “Кърджали 2006” организирана от Съюза на архитектите в България, Дружеството на архитектите в Кърджали и община Кърджали. В края на форума заместник председателя на УС на САБ д-р арх. Тодор Булев обобщи резултатите от двудневния форум. Той изтъкна изключителната важност на конференцията за архитектурнаия живот на Кърджали.

Warning: getimagesize(news_images/Kmet1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/kardjali/public_html/content/news/templates/arhiv_news.php on line 39
class="news_image_border" style="margin-right:15px;margin-bottom:15px;" align="left" src="news_images/Kmet1.jpg">

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

 21 Октомври 2006
Уважаеми съграждани, От свое име и от името на моите колеги от общинска администрация Кърджали, Ви поздравявам по случаи 21 октомври -Ден на Кърджали,дата свързана с нашето родолюбие, историческа памет и надежда за по-добър утрешен ден за всички жители на нашата община.

Warning: getimagesize(news_images/SUC50124.JPG): failed to open stream: No such file or directory in /home/kardjali/public_html/content/news/templates/arhiv_news.php on line 39
class="news_image_border" style="margin-right:15px;margin-bottom:15px;" align="left" src="news_images/SUC50124.JPG">

Кърджали отбеляза 94-тата годишнина от освобождението си

 21 Октомври 2006
Празничните прояви в Деня на Кърджали-21 октомври започнаха в 10 часа с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген.Васил Делов. Час по-късно пред голямата зала на община Кърджали се събраха общински съветници, гости и граждани, които си честитяха 94-та годишнина от освобождението на града от османско владичество по време на Балканската война.

Warning: getimagesize(news_images/Kmet.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/kardjali/public_html/content/news/templates/arhiv_news.php on line 39
class="news_image_border" style="margin-right:15px;margin-bottom:15px;" align="left" src="news_images/Kmet.jpg">

Доклад на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, по случай деня на Кърджали

 21 Октомври 2006
Позволете ми от свое име и от името на гражданите на Община Кърджали да Ви привествам с добре дошли в нашия град. Благодаря Ви, че уважихте с присъствието си Деня на Кърджали - 21 октомври, за да отбележим заедно 94 години от Освобождението на града.

Честит празник!

 23 Октомври 2006
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет честитят свещения за мюсюлманите празник Рамазан байрам!

Започна подготовката за втория тур на президентските избори

 25 Октомври 2006
В събота – 28 октомври от 15 часа в сградата на Община Кърджали ще се извърши предаването на изборните книжа и материали от Районната избирателна комисия и администрацията на СИК за провеждането на втори тур за избор на президент и вицепрезидент на страната.

Юношите на футболен клуб "Арда" с купата на кмета в традиционния Международен турнир

 26 Октомври 2006
Днес приключиха срещите от Международният турнир по футбол за деца и юноши за купата на кмета на община Кърджали.Последната среща се игра днес между отборите на "Арда" – Кърджали и “Борец” - Велец, Македония /юноши - старша възраст/.Мачът завърши с резултат 5:0 за “Арда” Кърджали.

Обучават участниците в проекта за използване на компостери в община Кърджали

 27 Октомври 2006
От 28.10. 2006 г. стартира провеждането на практическо обучение за използването на компостери в пилотните 12 села на Община Кърджали.

Георги Шишков с нова самостоятелна изложба

 27 Октомври 2006
Кърджалийският художник Георги Шишков ще представи днес в Арт галерията на бул. "Тракия" в Кърджали самостоятелна изложба включваща 29 картини. Официалното откриване е от 17,30 ч.

Warning: getimagesize(news_images/SUC50047.JPG): failed to open stream: No such file or directory in /home/kardjali/public_html/content/news/templates/arhiv_news.php on line 39
class="news_image_border" style="margin-right:15px;margin-bottom:15px;" align="left" src="news_images/SUC50047.JPG">

Откриха официално новия корпус на Териториалната дирекция на НАП в Кърджали

 27 Октомври 2006
Днес зам.–министърът на финансите Георги Кадиев и изпълнителният директор на НАП Мария Мургина откриха официално новия корпус на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите /НАП/ в Кърджали. Гост на церемонията бе и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Тончо Михайлов помага на галерия "Станка Димитрова" в Кърджали

 31 Октомври 2006
Тончо Михайлов, син на почетния гражданин на Кърджали Мара Михайлова ще дари 2 000 лв. за реставрация на картини на Станка Димитрова, чието име носи художествената галерия в Кърджали.2018 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Хотел Главатарски хан Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали