Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2006 г.

Фото изложба "Източни Родопи" се представя в София

 04 Октомври 2006
В столицата бе открита фото изложбата „Източни Родопи 2006” в галерия “Дебют” ( в сградата на Художествената гимназия). Изложбата представя 100 фотографии на 11 участници във фотоекспедиция „Дъждовница 2006” и ще остане до 16.10.2006 г.

Днес се проведе редовната среща на кметовете на населени места в община Кърджали

 04 Октомври 2006
Няколко бяха акцентите в дневния ред на проведената днес редовната месечна среща с кметовете на населени места в община Кърджали.Участниците получиха разяснения относно събирането на местните данъци и такси по селата.

Подготвят площадката за временния пазар

 05 Октомври 2006
В петък да се асфалтира площадката, на която ще се ситуира временния пазар, бе решено на среща в сряда следобяд.В срещата участваха членовете на временната работна група от администрацията, оглавявана от кмета инж.Хасан Азис, представители на консорциума - изпълнител на обекта “Пазар на производителите” , проектанти, фирмата-надзор, управителите на настоящия пазар.

Картини от своята лична колекция представя днес бизнесмен от Кърджали

 06 Октомври 2006
По случай дните на град Кърджали в Регионалния исторически музей днес се открива изложба от картини и скулптури. Те са от сбирката на нашия съгражданин д-р инж. Николай Николов.

Представят реставрираните картини в столицата

 06 Октомври 2006
Спасените картини на класици като Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Владимир Димитров – Майстора от художествената галерия в Кърджали ще бъдат изложени в столичната галерия “Академия”. Културното събитие е насрочено за 11 октомври.

Възобновява се строителството на Водното огледало

 06 Октомври 2006
Възобновява се строителството на река Арда, това съобщи днес в Кърджали заместник министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Димчо Михалевски.Той заедно с областния управител Ангел Коджаманов, кмета на общината инж. Хасан Азис и специалисти и експерти направиха оглед на възловите места по течението на реката, където има вече изградени съоръжения.

Община Кърджали участва с три проекта в изложбата “Изкуства на обществения форум”

 06 Октомври 2006
С три проекта се представи Община Кърджали в изложбата “Изкуства на обществения форум”, която се организира от Съюза на архитектите в България /САБ/, Съюза на българските художници, МРРБ и МК със специалното участие на проект “Красива България”.

Асфалтирането на площадката за временния пазар приключва в срок

 06 Октомври 2006
Днес асфалтират площадката, върху която ще се разположи временният пазар на Кърджали. Вчера машини подготвиха за полагане на трайна настилка площ от 4150 кв. м на мястото на старата общинска автогара до пасарелката за “Възрожденци”.

Започна демонтирането на масите на кърджалийския пазар

 10 Октомври 2006
Работна група вече подменя покривните конструкции, предстои и пребоядисването на всички 390 маси, 27 от който частни. През изминалите почивни дни бе положена асфалтовата настилка на временния пазар, а от 17 октомври ще започне преместването на масите по определена схема на новоизградената площадка.

Програма за културните и спортни прояви, посветени на 21 октомври -Деня на Кърджали

 10 Октомври 2006
Празничната програма започва с гостуване на ХГ "Станка Димитрова"-Кърджали в Националната художествена академия в София с изложба от реставрираните картини от фонда на кърджалийската галерия.Експозицията ще бъде открита на 11 октомври от 18,00 часа и ще остане в столицата до 19 .

Представят произведения от художествената галерия в Кърджали

 11 Октомври 2006
Тази вечер от 18 часа в галерия “Академия “ на Националната художествена академия в София ще бъде открита официално изложба под надслов “Майстори на българската живопис”-Кърджали. Организатори на проявата са община Кърджали, вестник “24 часа” и галерията - домакин.

Вечер на българската народна песен в Кърджали

 11 Октомври 2006
"Вечер на българската народна песен" ще се проведе днес в Кърджали. Културното събитие е част от Програмата за културните и спортни прояви посветени на 21 октомври - Деня на Кърджали.

Галерия "Станка Димитрова" гостува в столицата

 12 Октомври 2006
Снощи в галерия “Академия “ в столицата бе открита изложба “Майстори на българската живопис”,включваща 34 реставрирани платна от фонда на галерия “Станка Димитрова” Кърджали.Проявата събра много ценители на изящното изкуство,преподаватели от Висшето художествено училище,галеристи,студенти,кърджалийци, живеещи в София.

Под мотото "Езикът -духът на бъдещето" писатели от Балканите се събраха в Кърджали

 12 Октомври 2006
От днес до 14 октомври Кърджали е домакин на четвъртата балканска среща на писателите.Проявата е част от програмата на община Кърджали ,посветена на 21 октомври - Деня на Кърджали.

Детски празник с творчеството на Петя Караколева

 13 Октомври 2006
Детски празник с творчеството на Петя Караколева и с участието на деца от учебните заведения и детските градини от района организира община Кърджали, утре от 10 часа в Дома на културата.

"Таганка" гостува в Кърджали

 13 Октомври 2006
На 15 октомври в Кърджали гостува известният московски театър “Таганка” със спектакъла “Прекъснат полет” в памет на големия руски бард Владимир Висоцки. Участват сина на поета Никита Висоцки,народния артист на Русия Никита Джигурда и актрисата Раиса Полякова.

Стартираха спортните прояви за Деня на Кърджали

 13 Октомври 2006
В общинската програма посветена на дните на Кърджали са включени и няколко спортни прояви.Първата от тях стартира вчера.Утре, 14 октомври, ще бъде открит и турнира по спортен бридж.

Община Кърджали стана лаурят на изложбата “Изкуства на обществения форум 2006”

 13 Октомври 2006
Отличието се присъжда за последователна общинска политика в художественото изграждане на градската среда.Форумът се проведе от 9 до 11 октомври в столицата.

Синът на великия бард Владимир Висоцки - Никита гостува в Кърджали

 16 Октомври 2006
Снощи кърджалийци присъстваха на един забележителен концерт-спектакъл в памет на великия руски бард Владимир Висоцки. Тук гостуваха актьори от известния московски театър “Таганка” – синът на Висоцки – Никита, който е и директор на Държавния център-музей на Вл. Висоцки, народният артист на Русия Никита Джигурда и актрисата Раиса Полякова. Спектакълът е част от културните прояви посветени на 21 октомври – Деня на Кърджали.

Фотоизложба "Планината на Орфей" се открива в Кърджали днес

 16 Октомври 2006
Тази вечер от 17 ч. в арт-галерията на бул. “Тракия” ще бъде открита изложба – художествена фотография “Планината на Орфей” с автор Златко Латев от Хасково.

Художници от Кърджали откриват традиционна есенна изложба

 16 Октомври 2006
Традиционна есенна изложба, посветена на празника на Кърджали откриват тази вечер дружеството на художниците в Кърджали.

В Кърджали гостува проф.д-р и.н. Генадий Белорибкин от гр.Пенза, Русия

 16 Октомври 2006
Утре /17 октомври - вторник/ от 11 часа във Филиал “Любен Каравелов” на ПУ “Паисий Хилендарски” ще се състои лекция с участието на проф. д-р и.н. Генадий Белорибкин от Държавния университет в град Пенза на тема “Волжска България – възникване, възход, култура и бит, влияние в Европа и Азия”.

Представят изложба “94 години от освобождението на Кърджали”

 16 Октомври 2006
Тази вечер от 18 часа във Военния клуб в Кърджали ще бъде представена лекция на тема “Балканската война 1912-1913 година и освобождението на кърджалийско”.Лектор по темата ще бъде доц.доктор Игнат Криворов.

В Кърджали откриха минифутболно игрище по УЕФА

 17 Октомври 2006
Днес в Кърджали бе открито минифутболно игрище, построено по програмата Хет-трик на УЕФА. Новото спортно съоръжение се намира в двора на СОУ “Петко Р.Славейков”. Това е 37-то подобно игрище в страната, общо по европейската програма ще бъдат изградени 40. За оформянето на мултифункционалния терен в Кърджали са вложени над 50 000 лева. От тях 31 000 лева са по линия на УЕФА, 6 300 лв. от Министерството на финансите, а с 15 000 лв. участва община Кърджали

9-тото Търговско изложение отвори врати

 17 Октомври 2006
Днес в Кърджали бе открито официално 9-тото търговско изложение “Всичко за всеки” от кмета Хасан Азис и председателя на Търговско-промишлената палата тук Наско Настев.

Двудневна среща събра архитекти от Кърджали и страната

 19 Октомври 2006
Днес в Кърджали започна двудневна Теоретико-практическа конференция “Кърджали 2006”,организирана от САБ,Дружеството на архитектите тук и Община Кърджали.Форумът събра много специалисти, работещи в областта на градоустройството и урбанизацията от Кърджали,региона и страната.

Дружеството на архитектите в Кърджали откри изложба

 19 Октомври 2006
Днес в рамките на Теоретико-практическата конференция “Кърджали 2006” на Съюза на архитектите в България,Дружеството на архитектите от Кърджали и община Кърджали във фоайето на сградата на общинска администрация бе открита изложба , включваща около 40 проекта.

Кърджали домакин на пътуващ семинар по проблемите на децата в риск

 19 Октомври 2006
Зам.-кметът на община Кърджали Красимира Живанова откри днес семинар на тема “Най-добрият интерес на детето-социални ,психологически и правни аспекти”.Дискусията се проведе във Военният клуб на областния град.

Севда Севан - носител на приза "Петя Караколева"

 19 Октомври 2006
Севда Севан е тазгодишната носителка на Националната награда за детска литература на името на Петя Караколева. Церемонията по връчването на приза се състоя вчера в Кукления театър на бул. “Тракия” в Кърджали. Тържеството събра много гости и деца от кърджалийските училища.

Светофарната уредба до Пътно управление в Кърджали вече работи

 19 Октомври 2006
Вчера следобед, след близо месец очакване, бе пусната в експлоатация светофарната уредба на бул. “Беломорски” – кръстовището до Областно пътно управление в Кърджали. Още в края на миналия месец бе завършен ремонта на светофара.

Кърджали посреща делегации от побратимени общини

 20 Октомври 2006
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и председателят на ОбС-Кърджали, г-н Сейфи Неджиб се срещнаха днес с гостуващите по случай 21 октомври делегации от побратимените общини Елхарт, САЩ и Владимир, Русия.

Откриха изложба с детски рисунки на тема "Аз рисувам моя град"

 20 Октомври 2006
Две изложби бяха открити в Обединен детски комплекс по повод 21 октомври – Деня на Кърджали. Проявата бе включена в общинската програма за отбелязване на празника. Над сто детски рисунки участваха в традиционната изложба на тема “Аз рисувам моя град”.

Собствениците на имоти получиха ключовете за апартаментите си в бл.2

 20 Октомври 2006
Днес след повече от 19 години очакване собствениците на имоти, обезщетени с жилища получиха официално нотариалните актове и ключовете за своите апартаменти в бл. 2 на пазара в Кърджали.

Откриха облагороденото пространство около паметника на Орфей

 20 Октомври 2006
Днес официално бе открито облагороденото пространство около паметника на Орфей в началото на Кърджали. Инициативата за това е съвместна между Ротари клуб и община Кърджали.

Кърджали може да бъде база за пилотни разработки на модели на архитектурно и градоустройствено управление

 20 Октомври 2006
Днес в Кърджали приключи работа двудневната теоретико-практическа конференция “Кърджали 2006” организирана от Съюза на архитектите в България, Дружеството на архитектите в Кърджали и община Кърджали. В края на форума заместник председателя на УС на САБ д-р арх. Тодор Булев обобщи резултатите от двудневния форум. Той изтъкна изключителната важност на конференцията за архитектурнаия живот на Кърджали.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

 21 Октомври 2006
Уважаеми съграждани, От свое име и от името на моите колеги от общинска администрация Кърджали, Ви поздравявам по случаи 21 октомври -Ден на Кърджали,дата свързана с нашето родолюбие, историческа памет и надежда за по-добър утрешен ден за всички жители на нашата община.

Кърджали отбеляза 94-тата годишнина от освобождението си

 21 Октомври 2006
Празничните прояви в Деня на Кърджали-21 октомври започнаха в 10 часа с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген.Васил Делов. Час по-късно пред голямата зала на община Кърджали се събраха общински съветници, гости и граждани, които си честитяха 94-та годишнина от освобождението на града от османско владичество по време на Балканската война.

Доклад на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, по случай деня на Кърджали

 21 Октомври 2006
Позволете ми от свое име и от името на гражданите на Община Кърджали да Ви привествам с добре дошли в нашия град. Благодаря Ви, че уважихте с присъствието си Деня на Кърджали - 21 октомври, за да отбележим заедно 94 години от Освобождението на града.

Честит празник!

 23 Октомври 2006
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет честитят свещения за мюсюлманите празник Рамазан байрам!

Започна подготовката за втория тур на президентските избори

 25 Октомври 2006
В събота – 28 октомври от 15 часа в сградата на Община Кърджали ще се извърши предаването на изборните книжа и материали от Районната избирателна комисия и администрацията на СИК за провеждането на втори тур за избор на президент и вицепрезидент на страната.

Юношите на футболен клуб "Арда" с купата на кмета в традиционния Международен турнир

 26 Октомври 2006
Днес приключиха срещите от Международният турнир по футбол за деца и юноши за купата на кмета на община Кърджали.Последната среща се игра днес между отборите на "Арда" – Кърджали и “Борец” - Велец, Македония /юноши - старша възраст/.Мачът завърши с резултат 5:0 за “Арда” Кърджали.

Обучават участниците в проекта за използване на компостери в община Кърджали

 27 Октомври 2006
От 28.10. 2006 г. стартира провеждането на практическо обучение за използването на компостери в пилотните 12 села на Община Кърджали.

Георги Шишков с нова самостоятелна изложба

 27 Октомври 2006
Кърджалийският художник Георги Шишков ще представи днес в Арт галерията на бул. "Тракия" в Кърджали самостоятелна изложба включваща 29 картини. Официалното откриване е от 17,30 ч.

Откриха официално новия корпус на Териториалната дирекция на НАП в Кърджали

 27 Октомври 2006
Днес зам.–министърът на финансите Георги Кадиев и изпълнителният директор на НАП Мария Мургина откриха официално новия корпус на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите /НАП/ в Кърджали. Гост на церемонията бе и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Тончо Михайлов помага на галерия "Станка Димитрова" в Кърджали

 31 Октомври 2006
Тончо Михайлов, син на почетния гражданин на Кърджали Мара Михайлова ще дари 2 000 лв. за реставрация на картини на Станка Димитрова, чието име носи художествената галерия в Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign