Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2006 г.

Приет е помощния план на "Складова зона - юг" в Кърджали

 08 Септември 2006
Приет е помощния план на “Складова зона – юг” гр.Кърджали – етап от обект: “Изработване на помощен план и план на имотите, подлежащи на обезщетяване и частите от тях, които се възстановяват във връзка с чл.10, ал.7 от ЗСПЗЗ на “Складова зона-юг” гр. Кърджали, Община Кърджали.

Обсъждат проект за изграждането на временен общински пазар

 08 Септември 2006
Кметът на общината инж.Хасан Азис, арх.Олег Николов и ръководството на пазара обсъдиха проекта за изграждане на временен общински пазар, на който да се преместят наемателите, докато тече строителството на Пазара на производителите

Наши ученици на лагер в побратимената гръцка община Комотини

 08 Септември 2006
20 ученици от община Кърджали от 5 до 8 клас отпътуваха на 7 септември за гръцкия град Комотини, където ще бъдат на лагер до 17 септември.Нашите деца ще бъдат гости на община Комотини, която е побратимена с Кърджали. За втора година южните ни съседи посрещат деца от Кърджали и селата.

Делегация от Кърджали замина за руския град Владимир

 08 Септември 2006
Официална делегация от Община Кърджали ще вземе участие в тържествата, посветени на Деня на гр.Владимир – 9 септември. Преди 2 години бе подписан договорът за сътрудничество между двете общини.

Домашен социален патронаж в Кърджали получи минибус от Англия

 12 Септември 2006
Лично зам.-кметът на Община Кърджали Красимира Живанова прие официално ключа на дарения минибус от община Лестър,Великобритания в края на миналата седмица.Дарението е предназначено за нуждите на Домашен социален патронаж в Кърджали.

За трета поредна година в община Кърджали продължава инициативата «На училище с усмивка»

 14 Септември 2006
Тази учебна година в класните стаи ще влезнат 750 първокласници, с 61 повече от миналата година.Всички те ще получат книжка с български народни приказки, подписана от кмета на общината инж.Хасан Азис.

Откриха учебната година в Кърджали

 15 Септември 2006
С издигане на националния флаг и изпълнение на националния химн днес в 30- тте училища на община Кърджали се откри новата учебна година.

Честит първи учебен ден!

 15 Септември 2006
Поздравление на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинския съвет послучай новата учебна година.

Президентът Първанов откри новия път до тракийския дворец Перперикон

 18 Септември 2006
Изграждането на пътя стана възможно след включване на обекта в републиканската пътна мрежа . Реализацията е на стойност около един милион лева. Тази година ще започне и рехабилитацията на отсечката с. Чифлик – Черноочене , която свързва Перперикон с пътищата на страната .

Кърджалийски деца се завърнаха от летуване в Гърция

 18 Септември 2006
На 16 септември 2006 година се завърнаха двадесетте деца от училищата от Община Кърджали, които бяха на десет дневно летуване в гр. Комотини, Р Гърция. Програмата на домакините предложила вълнуващи и неповторими дни. Нашите малчугани били възхитени и пленени от красотите на Александрополис, по време на разходката си из града. Приятно впечатление направила и разходката из историческите забележителности на Комотини.

Днес Комисията по вписване на девиза в герба на общината проведе първото си заседание

 18 Септември 2006
В законоустановения срок за участие в конкурса е постъпило предложение само от един участник.Кърджалийският художник Джемал Емурлов представи три варианта на предложението си.

Кметът на общината инж.Хасан Азис участва в традиционната среща на Ротари клуб

 18 Септември 2006
Инж. Азис ще запознае членовете на клуба с проектите, които се реализират на територията на общината. Очаква се да бъдат коментирани и две съвместни инициативи на Ротари клуб и общината.

Със заповед кметът на общината определи местата за агитационни материали по време на президентските избори

 20 Септември 2006
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис издаде специална заповед, в която се посочват конкретните места, където може да се поставят агитационни материали във връзка с предстоящите президентски избори.

Готови са избирателните списъци за произвеждане на изборите

 20 Септември 2006
Община Кърджали уведомява гражданите,че избирателните списъци за произвеждане на избор на президент и вицепрезидент на Републиката на 22 октомври 2006 година са обявени в сградата на общинска администрация.

На предстоящата сесия на Общинския съвет приемат вариант за вписване на девиза в герба на Кърджали

 21 Септември 2006
Комисията по вписване на логото в герба на общината одобри на свое заседание предложението на известния кърджалийски художник Джемал Емурлов .

Обсъдиха проблемите на децата с противообществени прояви

 21 Септември 2006
Вчера в Обединен детски комплекс се проведе Кръгла маса по проблемите на децата с противообществени прояви и институциите работещи с тях.Дейността е част от проекта “Да успеем заедно”, финансиран от Американската агенция за международно развитие .Проекта е реализиран от “Сдружение инициатива за развитие – Кърджали решава”.

Обявяват конкурс за ученици, посветен на Деня на река Арда – 24 септември

 21 Септември 2006
Проект “Техническа помощ за управление качеството на водите на река Арда”, финансиран от Програма ФАР на Европейския съюз и община Кърджали, обявяват конкурс за ученическо съчинение, рисунка и фотография на тема “Нашата река Арда – източник на живот” за всички ученици в басейна на реката – в области Кърджали, Смолян и Хасково.

ПОКАНА

 21 Септември 2006
Община Кърджали кани жителите на града на 22 септември – Деня на Независимостта, в 11.00 часа пред Паметника на Освободителите в градската градина.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign