Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Януари - 2007 г.

"С български дух в Обединена Европа"- с това послание Кърджали приветства влизането ни в ЕС

 01 Януари 2007
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и областният управител инж. Ангел Коджаманов издигнаха пред Паметника на Освободителите националния флаг на България и флага на Европейския съюз под звуците на “Мила Родино “ и "Ода на радостта".

200 000 лева отпусна регионалното министерство за технически проекти за паркове "Арпезос - юг" и "Арпезос - север"

 04 Януари 2007
200 000 лева получи община Кърджали от Фонда за изготвяне на технически проекти към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи кметът Хасан Азис.

ДЕБЮТ В АРТГАЛЕРИЯТА

 05 Януари 2007
19-годишната художничка Педрие Федаи от с. Рани лист представя 19 работи, изпълнени с темпера, в Артгалерията от 26 декември до 20 януари.

Кметът на община Кърджали с награда

 05 Януари 2007
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис бе награден с почетна грамота за изключителен принос към укрепване на партньорството в областта на устойчивото интегрирано регионално развитие на Република България.

Да пазим символите на Кърджали

 05 Януари 2007
Общината приканва “ВиК” да почисти алеята,която води до паметника на Орфей в началото на града след извършени ремонтни дейности.

Зам.-кметът на Агрия,Гърция посети Кърджали в рамките на проект по Програма INTERREG ІІІ В CADSES

 05 Януари 2007
Представители на община Агрия и Съвета за социално и културно развитие на префектура Магнезия, Гърция се срещнаха днес с временно изпълняващия длъжността кмет на община Кърджали Нурджан Юсеин и зам.-кмета Красимира Живанова.

Стотици кърджалийци присъстваха на Богоявленския ритуал по изваждане на кръста

 08 Януари 2007
33-ма ентусиасти се хвърлиха тази година във водите на река Арда на Йордановден.За втори път кръстът беше изваден от 40-годишния Валентин Парасков, който пожела здраве на целия български народ и скорошно освобождаване на петте български медицински сестри в Либия.

Палитра и фотообектив - обединени в календар за 2007

 09 Януари 2007
По идея на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис две от клубните форми на ОДК представят най-доброто от продукцията си в календар за 2007.

Представят проект за саниране на жилищни сгради тук

 10 Януари 2007
Дават старт в Кърджали на информационната кампания за подготовка на Демонстрационен проект за обновяване на многофамилни жилищни сгради /саниране/. Инициативата е на МРРБ и ПРООН.

Кметове на общини от региона се срещнаха днес със социалният министър Емилия Масларова

 10 Януари 2007
Програмите и активните политики на МТСП на пазара на труда обсъди с кметове на общини от Кърджалийски регион министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и екипът й.

Кърджалийци имат възможност да се включат в проект за саниране на жилищните сгради

 11 Януари 2007
Демонстрационен проект за обновяване на жилищни сгради представиха днес пред журналисти кметът на община Кърджали инжж. Хасан Азис и г-н Нийл Буне, постоянен представител на ПРООН /Програма на ООН за развитие/ за България.

Виртуален клуб събира кърджалийци от страната и чужбина

 12 Януари 2007
Виртуалният клуб на кърджалийци вече е факт.Той е част от официалния уеб-сайт на община Кърджали.

Общината помага на храмовете в с.Перперек

 15 Януари 2007
Председателят на джамийското настоятелство Фаик Халил и председателят на църковното настоятелство Васил Павлов в с.Перперек се срещнаха днес с кмета на общината инж.Хасан Азис , за да му благодарят за съдействието при осигуряване на средства за ремонт на двата храма в селото.

Кметовете от страната организират утре шествие под надслов "Обществото срещу насилието"

 15 Януари 2007
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис ще се включи в шевствието под надслов "Обществото срещу насилието", което се организира утре в столицата.

Кметовете на общини искат законодателна промяна в Наказателния кодекс

 16 Януари 2007
Председателят на УС на НСОРБ и кмет на Търговище г-н Красимир Мирев, зам.-председателят на сдружението и кмет на Кърджали инж.Хасан Азис, кметовете на общините Смолян, Добрич, Видин и Каварна се срещнаха днес с министър-председателя Сергей Станишев и му връчиха декларация, в която се осъжда акта на саморазправа с кмета на Елин Пелин.

Галерия "Станка Димитрова"-Кърджали отваря отново врати

 17 Януари 2007
На 18 януари от 18 часа в художественна галерия “Станка Димитрова “ в Кърджали ще бъде открита първата изложба след няколко годишно прекъсване на дейността на културната институция.

Стартира конкурс за директор на галерията в Кърджали

 17 Януари 2007
Днес пред журналисти кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис подписа заповед за обявяване на конкурс за избор на ръководител на художествена галерия “Станка Димитрова”.

Оформят пространството пред галерията по "Красива България"

 17 Януари 2007
През 2007-ма Община Кърджали ще реализира един проект по програма "Красива България" и той е свързан с втория етап на рехабилитация на площадното пространство пред Художественна галерия “Станка Димитрова” в Кърджали .

Домашен социален патронаж Кърджали с нов автомобил

 17 Януари 2007
Днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис връчи официално ключовете на новия автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж –Кърджали.

Къщи в село Пропаст пропадат

 18 Януари 2007
Община Кърджали ще търси решение на проблема със застрашените от пропадане къщи в кърджалийското село Пропаст. Вчера кмета на общината инж.Хасан Азис и журналисти намясто видяха пораженията.Според стопаните срутванията са вследствие добива на бентонит в близост до домовете им.

Кметове дискутират по проблемите на актуването на земеделски земи

 18 Януари 2007
Кметовете на населени места дискутираха по проблеми, свързани с актуване на земеделски земи с изтекъл 10-годишен срок /непотърсени от собствениците в този срок /.

Обществено обсъждане на проектни идеи инициира градоначалникът

 18 Януари 2007
Обществен дебат провокира кметът Хасан Азис във връзка с подготвените от общината проектни идеи по Оперативната програма за регионално развитие.

Над милион са задълженията на фирми и лица към общинската хазна

 18 Януари 2007
С над 1000 000 лева несъбрани местни данъци и такси от физически и юридически лица, е ощетена общинската хазна в Кърджали.

ПРОЕКТНИ ИДЕИ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ"

 18 Януари 2007
Във връзка с реализирането на проекта «Подкрепа за подготовка на добри стратегически документи, поощряване на партньорството и сътрудничеството и укрепване на капацитета за разработване на проекти» по програма ФАР, Община Кърджали идентифицира 24 проектни идеи. Тези идеи са включени в Общинския план за развитие, съответстват на приоритетите и мерките от Областната стратегия за развитие и отговарят на приоритетите на Оперативна Програма “Регионално Развитие”.

Художествената галерия в Кърджали отвори отново врати

 19 Януари 2007
Лично кметът инж.Хасан Азис откри мемориалната-изложба, включваща творби на Станка Димитрова, патрон на Художествената галерия в Кърджали.

До 4 февруари кърджалийци могат да правят предложения за бюджет 2007

 19 Януари 2007
Община Кърджали кани всички жители на общината да се включат в изготвянето на Бюджета на Община Кърджали за 2007 година със свои предложения, мнения и препоръки.

До края на месеца избират банка - кредитор за изграждане на Пазар на производителите по програма САПАРД

 19 Януари 2007
Окончателното решение за избор на банка -кредитор за изграждане на “Пазар на производителите” по програма САПАРД ще бъде гласувано на предстоящата сесия на общинския съвет на 31- ви януари тази година.

Подаръци за сираци

 19 Януари 2007
Девет кръгли сираци от общината , чийто настойник или попечител е кметът на общината инж.Хасан Азис получиха днес по 300 лв., пакети с подаръци и плодове.

“Глориент инвестмънт” ЕООД спечели конкурса за продажба на терен отреден за изграждане на хипермаркет

 19 Януари 2007
“Глориент инвестмънт” ЕООД /Търговската верига “Техномаркет”/е победителят в конкурса за продажба на 12 905 кв.м. площ в района на бившите казарми до автогара “21 век”, отреден за изграждане на хипермаркет за бяла техника и хранителни стоки.

Инж. Хасан Азис поздрави юбиляра Димитър Гогов

 22 Януари 2007
90-годишният Димитър Гогов, бивш председател на Окръжния народен съвет посети днес кмета на общината инж.Хасан Азис.

Поставят проблема за с.Пропаст в столицата

 23 Януари 2007
Проблемът с пропаданията на къщите в с.Пропаст днес бе поставен от кмета на общината на вниманието на две министерства и депутатите от нашия регион.

Инж.Азис проведе срещи в МОСВ и с депутати за хвостохранилището

 30 Януари 2007
Кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна днес в столицата със зам.министъра на околната среда и водите, гл.секретар на министерството и с директорът на дирекция “Земни недра и подземни богатства” по проблемите със запрашаването на селата Островица и Вишеград.

Специализиран кабинет за чуждоезиково развитие откриха в СОУ „П. Р. Славейков”

 30 Януари 2007
Център за чуждоезиково развитие откриха в СОУ „П. Р. Славейков” днес. Това е поредният специализиран кабинет в учебното заведение.

Инж. Азис инициира среща между заинтересованите страни заради Пропаст

 31 Януари 2007
На 5 февруари кметът на общината инж. Хасан Азис инициира работна среща на заинтересованите страни заради концесията за добив на бентонитови глини "Пропаст-Доброволец".2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign