Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2007 г.

Две прояви организира община Кърджали посветени на 6 май - Деня на храбростта и българската армия

 02 Май 2007
Турнир по стрелба с малокалибрен пистолет организара община Кърджали посветен на 6 май - Деня на храбростта и българската армия.

П О К А Н А

 04 Май 2007
Община Кърджали организира тържествено отбелязване на 6 май - Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия.

Днес в Кърджали се проведе състезание по военен трибой

 04 Май 2007
Днес от 13 часа на стадион “Дружба” започна състезанието по военен трибой. Организатори на проявата са Община Кърджали, Военен клуб, Регионален военен сектор и РИ на МОН- Кърджали.

Обявиха победителите в две спортни прояви на община Кърджали по повод 6 май

 04 Май 2007
С грамоти и парични награди бяха отличени най-добре представилите се в организирания от Община Кърджали турнир по спортна стрелба с малокалибрен пистолет, посветен на Деня на храбростта и Българската армия -6 май.

Кърджали отбеляза 6-ти май - Деня на храбростта и Българската армия

 07 Май 2007
С тържествен ритуал и полагане на венци и цветя пред Паметника на Освободителите в Градската градина бе отбелязан 6-ти май - Денят на храбростта и Българската армия в Кърджали.

ПОКАНА

 07 Май 2007
Община Кърджали и и Областният съвет на ветераните от войните организират поклонение пред Паметните плочи на загиналите във Втората световна война на 9 май.

Кърджалийска ученичка стана заместник образователен министър

 09 Май 2007
Деня на Европа за втора поредна година се отбелязва като ден на ученическото самоуправление и то не само в училищата, но и в Министерството на образованието и науката.

Кърджали отбеляза Деня на победата

 09 Май 2007
Днес 9-ти май Кърджали отбеляза 62 години от Победата над хитлерофашизма и се поклони пред подвига на загиналите пред паметната плоча на площад "Освобождение".

Забранява се продажбата и употребата на спиртни напитки от 20,00ч. на 19 май до 8,00 ч. на 21 май

 09 Май 2007
Във връзка с осигуряване на нормална обстановка за произвеждане на изборите за избиране на членове на Европейския парламент от Република България, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис издаде заповед.

Община Кърджали ще транспортира само изборните книжа и материали за евровота

 09 Май 2007
Общинска администрация – Кърджали ще транспортира изборните книжа и материали заедно с председателя или зам. председателя, секретаря и един член на СИК до избирателните секции.

Обучават членовете на секционни комисии за евроизборите на 20 май

 09 Май 2007
Във връзка с предстоящите избори за избиране на Евродепутати от Република България на 20.05.2007 година Общинска администрация-Кърджали съвместно с РИК ще проведе обучение на СИК в Дома на културата.

Победите на духа са в началото

 10 Май 2007
С литературно-музикална вечер под надслов “От небето идва любовта” Община Кърджали, РБ “Н.Й.Вапцаров" и Военен клуб – Кърджали отбелязаха 62-та годишнина от победата над хитлерофашизма и Деня на Европа.

Александър Пройнов - АПЕР със самостоятелна изложба на 11 май в Кърджали

 10 Май 2007
Със съдействието на община Кърджали известният скулптор Александър Пройнов - АПЕР ще подреди самостоятелна изложба на 11 май, когато православната църква отбелязва денят на братята Св.св. Кирил и Методий.

АПЕР представи шест малки пластики в Кърджали

 11 Май 2007
Днес за пета поредна година изложба -малки пластики на открито подреди скулпторът Александър Пройнов – АПЕР.За място на своята изява ,той бе избрал Градската градина.

Шествие посветено на светите братя Кирил и Методи премина по улиците на Кърджали

 11 Май 2007
С шествие тази сутрин ученици и учители от ОУ “Св.Св.Кирил и Методи “ Кърджали отбелязаха своя патронен празник.

Кърджали със свои представители на фестивала “Море и спомени”

 11 Май 2007
Тази сутрин за Варна замина вокална формация “Перперикон” за участие в Х юбилеен международен фестивал “Море и спомени”.

Регионалното състезание по информационни технологии

 11 Май 2007
Регионалното състезание по информационни технологии и начални познания по компютърни мрежи ще се състои утре в Кърджали. Състезанието се провежда в партньорство с Община Кърджали и РИО на МОН.

Културна програма на община Кърджали за месец май

 14 Май 2007
Програма на майските празници на просветата и културата в община Кърджали. Проявите се организират в седмицата 21 - 24 май.

Днес на първо посещение в Кърджали пристигна посланикът на Кралство Белгия Н.Пр.Филип Беке

 15 Май 2007
Първата среща на посланика на Кралство Белгия Н.Пр.Филип Беке днес бе със зам.- кмета на община Кърджали Нурджан Юсеин и главния секретар на администрацията Сезгин Бекир.

Кърджали част от националната кампания „Аз помагам на света да бъде по-добър”

 15 Май 2007
Община Кърджали и Обединен детски комплекс – Кърджали, кани всички на Детски спектакъл „Аз помагам на света да бъде по-добър” – част от Националната кампания за толерантност.

18 май – Международен ден на музеите

 15 Май 2007
По повод 18 май - Международния ден на музеите Регионален исторически музей Кърджали за пореден път ще се включи в европейската инициатива ” НОЩ НА МУЗЕИТЕ “.

17 май – Ден на българския спорт

 17 Май 2007
С различни спортни и културни прояви бе посрещнат днешният Ден на българския спорт във всички учебни заведения на община Кърджали.

Бизнес инкубатор отвори врати в Кърджали

 17 Май 2007
Снощи в Кърджали официално отвори врати бизнес инкубаторът, който ще подпомага прохождащи фирми от малкия и среден бизнес в региона. Проектът за изграждането му е от 2003 година и се реализира по програма ФАР БГ 0004.02

Детски празник “Аз помагам на света да бъде по-добър”

 17 Май 2007
Кърджали стана част от Националната кампания за толерантност,чрез организирания снощи детски празник.Участниците бяха поздравени от главния секретар на общинска администрация Сезгин Бекир.

СЪОБЩЕНИЕ

 21 Май 2007
Поради лошите атмосферни условия обявените прояви, включени в Програмата на майските празници на просветата и културата в община Кърджали от 21 до 23 май включително се отлагат.

С различни прояви Кърджали посреща 24 май

 22 Май 2007
В програмата на община Кърджали са включени награждавания на изявени учители и ученици, изложба, празнично шествие на учебните заведения, тържествен ритул, концерти.

Учениците в с.Миладиново вече са с униформи

 23 Май 2007
Първото в община Кърджали училище,чийто възпитаници вече имат униформи, е ОУ “Христо Ботев” в с. Миладиново.

Изложба “Стари майстори” откриват тази вечер в Кърджали

 23 Май 2007
Тази вечер от 18, 00 ч. в Художествена галерия “Станка Димитрова” Кърджали ще бъде открита изложба “Стари майстори”.Експозицията е подредена на първия етаж и включва платна на известни наши художници от 19 и 20 в.

Отличиха 19 учители от детските градини в общината

 23 Май 2007
По случай 24 май – Деня на славянската писменост и българска култура на днес от 11.00 часа в зала 322 на общинска администрация бяха наградени 19 учители от детските градини в общината.

Снощи в Дома на културата тържествено бе изпратен Випуск 2007 на СОУ “Владимир Димитров – Майстора”

 23 Май 2007
2007 година е юбилейна за няколко учебни заведения в Кърджали. Преди дни 75 години от своето създаване отбеляза ПГ “Евредика”, а снощи в Дома на културата тържествено бе изпратен Випуск 2007 на СОУ “Владимир Димитров – Майстора”.

Кърджалийски възпитаници водят тържественото шествие в София по случай 24 май

 23 Май 2007
Гвардейският отряд на ГПЧЕ “Христо Ботев” в Кърджали и мажоретният състав на СОУ “Отец Паисий” с ръководител Димитър Кондиков ще бъдат начело на тържественото шествие в София по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Утре ще бъде връчена за първи път награда- стипендия "Кърджали"

 23 Май 2007
Тази година община Кърджали ще връчи за първи път награда – стипендия “Кърджали”, която ще се дава ежегодно само на зрелостници в навечерието на 24 май, това обяви днес градоначалникът инж. Хасан Азис.

Наситен на прояви ще бъде 24 май

 23 Май 2007
В 10,30 часа утре – 24 май -Деня на българската просвета и култура и славянска писменост ще тръгне празничното шествие на представителни блокове на кърджалийските учебни заведения от Дома на културата.

Награждават победителите в Националния конкурс за поезия “Между изгрева и запада”

 23 Май 2007
Конкурсът се организира от Сдружение за култура и изкуство” Вологес” с подкрепата на община Кърджали. В него участваха около 130 автори от страната и чужбина.

С шествие и празничен ритуал Кърджали чества 24 май

 24 Май 2007
С празнично шествие на представителните блокове от всички учебни заведения на град Кърджали започнаха тържествата днес по случай 24 май-Деня на българската просвета и култура и славянска писменост.

Наградиха отличили се ученици и преподаватели

 24 Май 2007
Тази година послучай 24 май -деня на българска просвета и култура и славянска писменост ръководството на община Кърджали учреди награди за изявени ученици и преподаватели от общината.

Пламен Димитров Митрев – ученик от 12 А2 ГПЧЕ „Хр. Ботев” гр. Кърджали, печели едногодишна стипендия от Община Кърджали

 24 Май 2007
Днес официално бе обявено и името на първият носител на едногодишната стипендия осигурена от община Кърджали по време на общоградското тържество посветено на 24май-Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Община Кърджали възроди традиционното шествие на абитуриентите

 25 Май 2007
Близначките Биляна и Габриела Мартинови от ГПЧЕ “Христо Ботев” поделиха титлата Мис "Абитуриент"2007г., Мистър "Абитуриент" стана Станислав Настев също от езиковата гимназия. Жури с председател инж.Хасан Азис определи победителите в конкурса.

Възпитаници на ОДК отново победители в национални състезания

 28 Май 2007
Възпитаници на Школата по изобразително изкуство при ОДК –Кърджали завоюваха две нови награди в национални състезания.На 31 май малките художници от Кърджали ще получат своите грамоти и награди на официални тържества в Асеновград и Смолян.

Александър Видев от София спечели първо място в Национален литературен конкурс под надслов “Между Изгрева и Запада”

 28 Май 2007
На 26 май в Дома на творческите съюзи в Кърджали бяха връчени наградите на победителите от първия Национален литературен конкурс под надслов “Между Изгрева и Запада”, организиран от Сдружение за наука, култура и изкуство “Вологес” и Община Кърджали.

Община Кърджали кандидатства с над 50 проекта по програми на МОН

 29 Май 2007
Община Кърджали внесе в РИ на МОН гр. Кърджали 46 проекта по Националната програма “Модернизация на материално- техническата база в училище” ,изготвени от общинските училища.

193 домакинства от община Кърджали компостират биоразградими отпадъци

 29 Май 2007
Приключи изпълнението на проекта “Въвеждане на фамилното компостиране в Община Кърджали”, които бе финансиран от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 29 Май 2007
Община Кърджали съобщава на заинтересованите, че в ДВ бр.42 от 29.05.2007 година е обнародвано обявление за извършване на съвместно уточняване на границите на бившите земеделски имоти, попадащи на територията на гр.Кърджали-кв.Възрожденци ІІІ част във връзка с изработване на помощен план по чл.13а от ППЗСПЗЗ, при определен график:

П Р О Г Р А М А

 31 Май 2007
Програма на община Кърджали за културните прояви през месец юни.

Родители благодарят на общинско училище от Кърджали

 31 Май 2007
Благодарствено писмо до президента на страната изпрати сем. Асенови от Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign