Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2007 г.

Децата на Кърджали празнуват 1 юни

 01 Юни 2007
Първи юни в Кърджали събра радостта и усмивките на всички деца. Празничният афиш включваше много прояви – тържества, концерти, спортни състезания, екскурзии, които започнаха още предния ден.

С тържествен ритуал Кърджали отбеляза 2 юни

 02 Юни 2007
С тържествен ритуал пред Паметника на Oсвободителите днес Кърджали отбеляза 2 юни –Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Тържествена заря- проверка

 02 Юни 2007
Снощи на централния площад ”Освобождение “ в Кърджали се проведе за втора поредна година тържествена заря –проверка, посветена на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Река Арда да стане най-чистата на Балканите

 04 Юни 2007
На 10.07.2007 година в гр.Кърджали ще се проведе Общото събрание на Сдружение с нестопанска цел “АРДА”. Покана за участие в Сдружението бе отправена от инж.Хасан Азис към заинтересованите страни от Гърция по време на трансгранична среща в Александруполис.

ГПЧЕ "Христо Ботев" отбеляза 85 години

 04 Юни 2007
Кметът на община Кърджали инж . Хасан Азис поздрави учениците и учителите на ГПЧЕ”Христо Ботев “ по случай 85 - годишния юбилей на учебното заведение .

Програма на проявите в областта на културата в Община Кърджали

 05 Юни 2007
Представяне на новоизлезли книги и провеждане на регионален фестивал на любителските колективи "Кърджали-столица на толерантността 2007"- това са проявите в областта на културата, включени в програмата на Община Кърджали в периода 7-10 юни.

Обявиха победителите от двата конкурса, посветени на Световния ден на околната среда -5 юни

 05 Юни 2007
Днес официално бяха обявени победителите от организираните от Община Кърджали в партньорство с “ЕКОПАК България”АД конкурси за рисунка и есе по повод 5 юни –Световния ден на околната среда.

Кърджали става все по-добро място за живеене

 05 Юни 2007
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и главният секретар Сезгин Бекир участваха днес в предаването на Радио Веселина, което се излъчваше на живо от областния град. В разговор с водещите и двамата подчертаха, че Кърджали става все по-красив и привлекателен град.

Кметът на Кърджали се включи в заседанието на Комитета на регионите в Брюксел

 06 Юни 2007
Днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис участва в редовната 70-тата Пленарна сесия на Комитета на Регионите в Европейския съюз. Сесията е двудневна и се провежда в сградата на Европейската комисия в Брюксел.

Приключва една успешна година за малките художници от Кърджали

 06 Юни 2007
На 9 юни тази година ще бъде връчена наградата на Дженан Ердинч Мехмед -ученичка в VІ клас на СОУ “Отец Пайсий, която спечели първо място в Националния конкурс “Казанлъшка роза”.Дженан е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство при ОДК.

30-сет години празнува ОДЗ "Орфей" Кърджали

 06 Юни 2007
Тази вечер от 18 часа в Дома на културата ще бъде изнесен празничен концерт по случай 30-тата годишнина на Обединено детско заведение “Орфей” в Кърджали.

Представят нова книга в Керимовата къща

 07 Юни 2007
Тази вечер от 18 часа в Керимовата къща ще бъде представена новоизлязлата книга "Професия юнак" с автори Кирил Добрев и Валентин Иванов.

Откриват изложба в Артгалерията

 07 Юни 2007
Тази вечер от 18,00 часа в Аргалерията на бул.Тракия в Кърджали ще бъде открита детска изложба, дело на възпитаниците на класа по визуални изкуства към Младежки център -“Кръг”.

Рожден ден празнува ОДЗ "Орфей" снощи

 07 Юни 2007
С много ентусиазъм, детска непосредственост и усмивки премина снощи празничният концерт на ОДЗ”Орфей” по случай 30-сет години от откриването на детската градина.

Наградиха победителите в конкурса "Мисия спасител"

 08 Юни 2007
Днес в 322 зала на Общинска администрация Кърджали бяха обявени резултатите от завършилите областен и общински кръг на конкурса “Мисия спасител”.

Откриха втората републиканска среща на жените –туристки

 08 Юни 2007
От днес до 10 юни Кърджали е домакин на втората републиканска среща на жените –туристки под надслов “Да приобщим децата към туризма”. Проявата и тази година се провежда под патронажа на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.

Отборът на ОДК Кърджали втори в национално състезание

 08 Юни 2007
Отборът на клуб “Литературен театър” към ОДК Кърджали завоюва второ място в състезанието “Вазов и Хисаря” и се завърна снощи с плакет, грамоти и книги, предоставени от телевизионното предаване “Минута е много”.

“Професия Юнак “ вече е факт

 08 Юни 2007
Приятели, любители на фантастиката и журналисти присъстваха снощи на представянето на книгата “Професия Юнак “ с автори Кирил Добрев и Валентин Иванов.

„Кърджали- столица на толерантността 2007”

 08 Юни 2007
В събота 9 юни от 10 часа в Кърджали ще бъде открит третият Регионален фестивал на любителските колективи „Кърджали- столица на толерантността 2007”. На сцената на Дома на културата ще се представят 30 колектива, а общият брой на участниците е 500.

Програмата “Научи се да плуваш” на ДАМС ще стартира официално в Кърджали на 11 юни от 10,30 на плувен комплекс “Арпезос”

 08 Юни 2007
Кърджали е едно от 17-те населени места в страната, където се реализира програмата за организиране и провеждане на обучение по плуване на ученици на възраст 8-9 години.

Днес стартира Програма "Научи се да плуваш"

 11 Юни 2007
Днес в Кърджали официално стартира Програмата “Научи се да плуваш” на ДАМС. Тя ще се реализирана на два етапа, а в нея общо са обхванати 120 деца на възраст 8-9 години от всички учебни заведения в общината.

Деца от различни етноси пяха и танцуваха заедно

 11 Юни 2007
Над 500 деца от област Кърджали се включиха в третия Регионален фестивал на любителските колективи под надслов “Кърджали - столица на толерантността. Организатори на прегледа са Община Кърджали и читалище “Юмер Лютви “.

Представиха вторият брой на списание "Бумеранг"

 11 Юни 2007
На 8 юни в лятната читалня на Градска библиотека “Пеньо Пенев” - Димитровград бе представен вторият брой на списание “Бумеранг” .Представянето му е включено и в програмата на община Кърджали за месец юни.

Деца се запознават отблизо с работата на полицая

 11 Юни 2007
20 ученици от ОУ „В. Левски” с. Островица и ОУ „В. Левски” гр. Кърджали посетиха в края на миналата седмица РПУ –Кърджали. Срещата бе организирана по програма за превенция на насилието между и върху деца, а двете учебни заведения са пилотни в проекта на община Кърджали.

Виртуалният пътеводител за ученици "Перперикон" вече е факт

 12 Юни 2007
Виртуален пътеводител за ученици “Перперикон”, създаден по проект “Живо наследство”, представиха днес възпитаници на ГПЧЕ “Христо Ботев” и СОУ “Йордан Йовков”. Проектът е на центъра за икономически и социални анализи и стратегии и Община Кърджали.

Седми арт фестивал "Перперикон-2007"

 12 Юни 2007
В понеделник 18 юни се открива официално седмият арт фестивал “Перперикон-2007”.Организатори са Сдружение “Перперикон- Мелпомена”, Министерство на културата и Община Кърджали.

Първа сесия на Обществен форум за Кърджали

 13 Юни 2007
На 14 юни от 14,30 в Актовата зала на обновената сграда на Бизнесинкубатор Кърджали ще се проведе първата сесия на Обществен форум Кърджали на тема “Регенерацията-шанс за устойчиво развитие на община Кърджали”.

Обсъдиха проект за предоставяне на интернет услуги за учебни заведения в Кърджали

 13 Юни 2007
На 6 и 7 юни т. г кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис участва в 70 –та Пленарна сесия на Комитета на регионите в ЕС.В рамките на визитата в Брюксел г-н Азис проведе срещи и разговори в Централата на “Сиско системс“ .

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис прие днес следобяд представителна делегация от кантон Берн, Швейцария

 14 Юни 2007
Основните инфраструктурни проекти, инвестициите направени през последните години и възможностите за туризъм бяха сред основните акценти в разговора на кмета на община Кърджали с гостите от Швейцария.

Делегация от община Кърджали участва в откриването на Фестивала на черешата в Текирдаг

 14 Юни 2007
Делегация от община Кърджали, водена от кмета инж.Хасан Азис участва в откриването на Фестивала на черешата в побратимената община Текирдаг . Фестивалът се провежда от 13 до 19 юни.

Гостуваща изложба Артгалерията

 14 Юни 2007
На 18 юни в 17.00 ч. Община Кърджали и Кръг откриват в Артгалерията дебютната изложба на младата турска художничка Тюлай Рафик Ахмед от побратимената община Гаази Осман Паша.

Разширяват контактите на хората с увреждания

 15 Юни 2007
Двудневно обучение по проект Граждански инициативи на хората с увреждания “Европа и ние” стартира вчера в Кърджали.

Кметът на община Кърджали ще открие тази вечер фестивала "Перперикон-2007"

 18 Юни 2007
Дефиле, изложба и два театрални спектакъла са включени в първата вечер на седмия Международен фестивал на изкуствата "Перперикон-2007".

На 19 юли ще се проведе втората сесия на Обществен форум

 18 Юни 2007
Първата сесия на Обществения форум на тема “Регенерацията –шанс за устоичиво развитие на община Кърджали” премина успешно и участниците избраха конкретни проекти.Сформирани бяха и работни групи, които ще представят своите разработки на 19 юли тази година.

Запалиха фестивалния огън

 19 Юни 2007
С дефиле и запалване на фестивалния огън от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис бе открит снощи седмия Международен фестивал на изкуствата “Перперикон 2007".Тази вечер играят кърджалийският театър и студентският театър от Ниш,Сърбия.

“ 576 грама пълнолуние “

 19 Юни 2007
Избрах да подредя своята първа изложба в Кърджали, където съм родена, това сподели младата художничка Тюлай Рафик от Турция.Авторката откри снощи своята дебютна изложбата в арт галерията на бул. Тракия.

Дадоха имена на 47 улици в Кърджали

 20 Юни 2007
47 улици в Кърджали ще носят имена на изтъкнати личности от Възраждането, на българи, имащи принос към нашата и световната история и наука и на известни кърджалийци .

“Сътресение” с участието на Мариус Куркински няма да се играе тази вечер

 20 Юни 2007
Спектакълът тази вечер от 19 часа в театъра в Кърджали с участието на Мариус Куркински се отменя. Куркински е играл “Сътресение” в Пловдив, когато се е почуствал зле и се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ.Тъй като все още не се е възстановил представлението тази вечер се отменя.

Световен атлас на съвременната архитектура получи инж. Хасан Азис

 21 Юни 2007
Световен атлас на съвременната архитектура подари вчера арх.Миролюб Попов на кмета на общината инж.Хасан Азис.Атласът, който тежи близо 15 кг е издаден в САЩ, където пребивава от 16 г. арх.Попов.

“Кърджали в Европа”

 21 Юни 2007
Трийсет фотоса ,представящи Брюксел подреди вчера във фоайето на община Кърджали фотографът от в. “Спектър” Младен Савов.Изложбата е под надслов “Кърджали в Европа”.

Три състава от Москва участват в тазгодишното издание на фестивала на изкуствата “Перперикон 2007 “ в Кърджали

 21 Юни 2007
Снощи на сцената на Дома на културата бе представена музикалната комедия “Къде е Чарли “, постановка на единствения в света стационарен Театър на мимиката и жеста.

Откриват превантивно – информационен център към Областен съвет по наркотични вещества

 22 Юни 2007
На 26 юни 2007 г. от 11.00 часа в ОДК – Кърджали, официално ще бъде открит изградения Превантивно – информационен център към Областен съвет по наркотични вещества – Кърджали.

Стоян и Елица пяха в Кърджали

 22 Юни 2007
Снощи над 2000 кърджалийци и гости от страната и чужбина присъстваха на концерта “Вода и огън” на музикантите- Елица и Стоян, които покориха конкурса „Евровизия” и направиха за пореден път българската култура световно достояние.

“Омайване” с музика, поезия, щрих и билки

 22 Юни 2007
Регионална библиотека “Н.Й.Вапцаров”, Регионален исторически музей и Художествената галерия организираха снощи музикално-литературна вечер под надслов “Еньовденско омайниче”.

Еньовден в Кърджали

 22 Юни 2007
На 24.06. 2007 Регионален исторически музей – Кърджали кани цялата общественост на града в сградата на музея, за да отпразнуват заедно Еньовден.

Връчиха наградите Златен и Сребърен Перперикон

 25 Юни 2007
Тазгодишният носител на почетния знак" Златен Перлерикон "стана големият български писател акад. Антон Дончев. 4-ма души бяха отличени с почетния знак "Сребърен Перперикон" за принос в развитието на фестивала.

След 16 века най-ранната църква в Родопите се върна към духовен живот

 25 Юни 2007
Край останките на древния храм в скалния комплекс Перперикон Негово Високопреосвещенство митрополит Николай Пловдизски отслужи тържествено богослужение.

С голям хепънинг бе закрит снощи “Перперикон -2007 “

 25 Юни 2007
На сцената, в подножието на древния град, голям концерт -спектакъл изнесоха Калин Вельов, Цветан Недялков, Недялко Недялков и Нина Николина.

“Юлангело “ пя в Кърджали

 25 Юни 2007
В Рамките на арт феста “Перперикон -2007 “ в Кърджали гостува музикална формация “Юлангело “ - състав, който се обръща назад към литургийното източноправославно църковно пеене и към автентичния фолклор.

“360 градуса”

 25 Юни 2007
Най – новият авторски спектакъл на Андрей Баташов “360 градуса”, по музика на Иван Лечев и сценография Надежда Василева бе представен на 23 юни в Кърджали.

Наричаха за здраве и късмет на Еньовден

 25 Юни 2007
24 юни – Еньовден – събра много гости в двора на Регионалния исторически музей Кърджали. Те присъстваха на възстановка на празника на билките.

В Кърджали отвори врати Превантивно-информационен център към Областния съвет за наркотични вещества

 26 Юни 2007
Официалното откриване на Превантивно - информационния център към Областния съвет за наркотични вещества бе придружено и с изложба, предоставена безвъзмездно на община Кърджали от РПУ Севлиево.

Осем проектни идеи на община Кърджали са одобрени по ОП "Регионално развитие"

 27 Юни 2007
Завърши процесът на представяне и предварителна селекция на проектните идеи по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 година, организиран в рамките на проект по програма ФАР

Започна възстановяването на "Айше Молла" чешма

 28 Юни 2007
Продължава изграждането на нови и възстановяването на стари символи на Кърджали. Един от тях е чешмата “Айше Молла” на пазара в областния град. Инициативата за възстановяването й е под мотото “Нашата чешма-символ на толерантността”.

1000 лева за лечението на Мирела

 28 Юни 2007
Огромен интерес предизвика шестокласничката Сузан Яшар по време на благотворителната си изложба снощи. 26-те платна очароваха гостите,след направените откупки Сузи дари набраните 1000 лв. на Мирела за нейното лечение.

“ Млади сме - да действаме!”

 28 Юни 2007
Двудневен семинар на тема “ Млади сме-да действаме!” приключи днес в Кърджали.Форумът се проведе със съдействието на Държавната агенция за младежта и спорта.

Над 1 милион лева влага община Кърджали за рехабилитация на уличната и пътната мрежа

 29 Юни 2007
Започна подновяването на хоризонталната маркировка на улиците в Кърджали. През следващите летни месеци предстои и рехабилитация на уличната и пътната мрежа в общината.

Пръскат срещу комари и гъсеници

 29 Юни 2007
От няколко дни общинската фирма “Озеленяване, чистота и благоустроиство” ЕООД започна третирането на зелените площи и дърветата в града с препарати срещу кестенов молец, американска пеперуда и комари.

Изсичат старите тополи

 29 Юни 2007
150 от общо 450 тополи в рамките на град Кърджали вече са остранени. Сечта се извършва от общинската фирма “Озеленяване, чистота и благоустроиство” ЕООД със специално задание на община Кърджали. За тази цел са заделени 45 000 лева.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign