Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2007 г.

Продължава работата по изграждането на новия “Пазар на производителите”

 03 Юли 2007
Продължава работата по изграждането на новия “Пазар на производителите” в Кърджали . На мястото на старото тържище вече седем месеца текат усилени строително - монтажни дейности.

“Къпането забранено!”

 03 Юли 2007
С цел предотвратяване на неприятни инциденти през летния сезон в зоните на неохраняемите водоеми и язовири в община Кърджали ще бъдат поставени указателни табели.

Европейските предизвикателства пред общините през юли

 04 Юли 2007
От 5 до 7 юли в Пловдив ще се проведе форум на тема : Европейските предизвикателства пред общините през юли.В работа му ще се включи и кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, който е и зам.-председател на Сдружението.

Преставят нов проект насърчаващ културното наследство

 04 Юли 2007
Община Кърджали кани представителите на националните и регионални медии да присъстват на презентацията на проект “Планината и морето – съвместни усилия за консервирането и насърчаването на културното наследство на регионите Кърджали, Самотраки и Родопи Еврос”.

Кърджалийка взе първа награда в Международен конкурс

 04 Юли 2007
17- годишната Диана Василева от Кърджали се класира на първо място в Международния литературен конкурс “Изкуство против дрогата-2007”.В конкурса участваха 194 деца от България,Австрия и Чехия.

Летен режим на работа в ЦДГ и ОДЗ-община Кърджали

 05 Юли 2007
Готов е графикът за работа на детските градини през летните месеци в община Кърджали.Той е изготвен на база подадени докладни до общинското ръководство ог директорите на ЦДГ-та за наложената промяна.

Пожарна безопасност през летния сезон

 05 Юли 2007
Общо осем са задълженията на физическите лица определени със заповед на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис във връзка с пожарната безопасност през летния сезон.

Моняк -част от нова туристическа дестинация

 06 Юли 2007
Представиха проект “Планината и морето - съвместни усилия за консервирането и насърчаването на културното наследство на регионите Кърджали, Самотраки – Родопи Еврос” .Проектът е по Програма ФАР-ТГС България Гърция 2004.

“Поетични вечери под Перперикон-2007”

 06 Юли 2007
От 6 до 9 юли край село Калоянци на язовир “Студен кладенец” ще се проведе петият литературен пленер “Поетични вечери под Перперикон-2007”.

Общо събрание на СНЦ "АРДА"

 09 Юли 2007
Утре, 10 юли, от 13,00 часа в 322 зала на Община Кърджали ще се проведе Общото събрание на Сдружение с нестопанска цел “Асоциация за развитие долината на река Арда”-“АРДА”.

20 артекспедиции в Източните Родопи

 09 Юли 2007
Излезе от печат уникално и трудоемко етноизследване на 160 стр., реализирано с подкрепата на Община Кърджали. Тази книга е замислена и осъществявана последователно от 2004 до 2007 г. от екипа на Младежки център и Артдвижение КРЪГ.

Нова среща за село Пропаст

 10 Юли 2007
По инициатива на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис утре ще се проведе втора работна среща, свързана с проблемите на населението от село Пропаст.

Общинското ръководство в подкрепа на младежки идеи

 10 Юли 2007
Днес представители на седем неправителствени младежки организации в Кърджали се срещнаха с кмета инж.Хасан Азис. Това е първата от поредицата срещи, за които се договориха участниците.

Представители на колежът от графство Западен Нотингам гостуват в Кърджали

 10 Юли 2007
От 11.07. до 14.07.2007 год. на посещение в Кърджали ще бъдат представители на колежът от графство Западен Нотингам.Те ще вземат участие и в семинар на тема: „Източните Родопи – желана дестинация. Обучение и стратегия за уменията, необходими за развитието на туристическата индустрия” на 12 юли.

До две седмици очакват доклада за Пропаст

 11 Юли 2007
До две седмици да бъде изготвен инженерно-геоложкият доклад, който да даде отговор на въпросите,свързани с причините за свлачищните процеси,които протичат около село Пропаст,този ангажимент поеха днес представители на МИЕ и МОСВ.

Гръцки партньори подкрепят Сдружение "АРДА"

 11 Юли 2007
46 юридичeски и физически лица вече са членове на Сдружение с нестопанска цел “АРДА”. Общото събрание на Сдружение “АРДА” прие програма за работата си тази година и взе решение Деня на река Арда –24 септември да бъде отбелязван ежегодно с голям Международен фестивал в Кърджали.

Развитието на туристическата индустрия дискутират в Кърджали

 11 Юли 2007
Еднодневен семинар на тема „Източните Родопи – желана дестинация. Обучение и стратегия за уменията, необходими за развитието на туристическата индустрия” ще се проведе утре в Кърджали.

Образование и туризъм

 12 Юли 2007
Развитието на туризма трябва да бъде разглеждано не само като създаване на добри дестинации, но и като създаване на кадрови потенциал за предоставяне на качествени туристически услуги.

ПОКАНА

 13 Юли 2007
Тържествен ритуал по повод 170-годишнината от рождението на Апостола на свободата ще се състои на 18.07.2007 г. пред Паметника на Левски в Кърджали.

Временна реорганизация на движението

 13 Юли 2007
Във връзка с изпълнение на строителни работи, свързани със смяна на ВиК тръби затварят за движение на МПС ул.”Републиканска” в участъка от ул.”Булаир” до ул.”Отец Паисий” в посока на пазара от 8.00 часа на 14.07.07 г. до 18.00 ч. на 16.07.07 г.

Кърджали чества 170 години от рождението на Апостола

 19 Юли 2007
Много кърджалийци се преклониха снощи пред паметта и делото на Апостола на свободата. Тържеството по повод 170 години от рождението на Левски започна с парад на гвардейския отряд от ГПЧЕ “Христо Ботев”. Ритуалът бе организиран от община Кърджали.

Инвалиди от Кърджали участваха в Туристическия събор за хора с увреждания

 19 Юли 2007
На 15 юли инвалиди от Кърджали участваха в Туристическия събор за хора с увреждания на връх "Света Неделя ". Съборът се организира ежегодно от община Златоград и Центъра за социална рехабилитация и интеграция в родопския град.

Втора сесия на Обществен форум

 20 Юли 2007
Четири фокус групи се включиха в работата на Втората сесия на Обществения форум на тема “Регенерацията -шанс за устойчиво развитие на община Кърджали”.

Оросяват улици и паркове заради жегите

 23 Юли 2007
С разпореждане на кмета на община Кърджали ежедневно се навлажняват с вода улиците в града, поливат се и зелените площи и парковите зони в областния център.

Нова артакция на Движение “Кръг” под надслов “Името”

 23 Юли 2007
От 16 до 23 юли в село Дъждовница се проведе артакция на Движение “Кръг” под надслов “Името”. В нея се включиха участници от България, Турция и Израел.

Всички деца са равни

 24 Юли 2007
По инициатива на общинското ръководство за трета поредна година деца от община Кърджали ще почиват безплатно .

Поредно дарение от Лестър за Кърджали

 24 Юли 2007
Дарение на стойност 92 400 английски лири /270 000 лв. /очаква да получи община Кърджали от град Лестър Великобритания.

Изграждането на пазара -приоритет в строителната програма

 24 Юли 2007
Приключват основните дейности по изграждане на новия “Пазар на производителите”в Кърджали.

Гласуват нова база за Земеделския колеж

 25 Юли 2007
Бъдещите студенти в Земеделския колеж в Кърджали нека бъдат спокойни относно базата на учебното заведение, коментира кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Утре общинските съветници ще гласуват ново решение за предоставяне под наем на помещения за колежа.

Стимулират даровити деца

 25 Юли 2007
Приемане на програма и правилник за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби от общинските училища ще гласува Общински съвет Кърджали на редовното си заседание, което ще се проведе на 26 юли.

Кърджали в Националната програма по повод отбелязването на Годината на Русия в България през 2008г.

 25 Юли 2007
Директорът на Руския културно – информационен център в София - Владимир Иванов и проф. Захари Захариев – председател на Федерацията за дружба с народите на Русия и ОНД се срещнаха с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.

Благоустрояват междублокови пространства

 25 Юли 2007
Над 800 жители на Кърджали от блокове “Персенк” -1,2,3,4 от седмица се радват на нови придобивки. Там със съдействието на общината бе изградена нова детска площадка..

Над 30 деца ежедневно посещават детския отдел на Регионална библиотека “Н. Вапцаров“- Кърджали

 25 Юли 2007
Кърджалийските деца имат на разположение е богат книжен фонд. След направения през миналата година ремонт и цялостна обработка на книжният фонд в РБ "Н.Вапцаров", с финансовата помощ на община Кърджали, книгите са вече с нови подвързии и добър външен вид.

Кърджалийските ватерполисти сред първите в страната

 25 Юли 2007
От 20 до 21 юли Кърджали бе домакин на третия финален кръг от държавния шампионат по водна топка за юноши -старша възраст. Купата и сребърните медали на "Арда"-Кърджали връчи кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Пуснаха художественото осветление на храмовете

 26 Юли 2007
Снощи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, енорийският свещеник отец Петър и изпълняващият временно длъжността районен мюфтия- Шабанали Ахмед символично пуснаха новото художествено осветление на двата централни храма в областния град.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign