Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Януари - 2008 г.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 03 Януари 2008
Консултации за определяне състава на Секционна избирателна комисия за произвеждане на частичен избор за кмет на кметство Мургово ще се проведат на 07.01.2008г.

Наши баскетболисти спечелиха купата на кмета на Комотини

 03 Януари 2008
Отборите на „Арда-Метеор” кадети и училищния отбор на СОУ ”П.Р.Славейков” участваха в новогодишния турнир по баскетбол в Р Гърция.Той се проведе от 28 до 30 декември 2007г.

Укрепват бреговете на Арда

 04 Януари 2008
През 2008 година ще стартира изграждането на един от най-големите инфраструктурни обекти на територията на община Кърджали - “Укрепване бреговете на река Арда в района на Кърджали” .

Кърджали с Информационен център

 04 Януари 2008
Започва изграждането на Информационен център в община Кърджали.Той трябва да отвори врати до края на тази година.

Оптимизират структурата на общинска администрация

 04 Януари 2008
Предложение за промяна на структурата на общинска администрация Кърджали ще бъде внесено за обсъждане на предстоящата януарска сесия на Общински съвет.

Кърджали с нови проекти

 04 Януари 2008
В началото на втората година от реалното членство на Бългрия в ЕС в община Кърджали стартират нови проекти, финансирани от европейски фондове.

6 мил.лв. за изграждане на ВВМ в кв. "Боровец"

 04 Януари 2008
През тази година ще бъде реализиран вторият етап от проект “Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа и изграждане на канализационната мрежа на квартал “Боровец” в град Кърджали-

Започва обществена дискусия за...

 04 Януари 2008
Кметът инж. Хасан Азис инициира обществен дебат за оформяне пространството около бившия паметник на Г.Димитров.

Йордановден

 06 Януари 2008
18-годишният кърджалиец Иван Митков Сталев извади кръста от водите на река Арда днес. 22-ма бяха ентусиастите, решили да се потопят в ледените води на Арда на Йордановден.

Младите гвардейци от Кърджали за втори път в столицата

 07 Януари 2008
Гвардейците от ГПЧЕ ”Христо Ботев”-Кърджали участваха в националното честване на 160- годишнината от рождението на поета-революционер Христо Ботев в София.

Нормални учебни часове във всички училища

 08 Януари 2008
От днес във всички учебни заведения в община Кърджали се провеждат нормални учебни часове. Само в СОУ ”Св. Климент Охридски “ в областния град децата не учат заради ремонт на парната инсталация.

Инж.Хасан Азис прие Екрем Демирташ председател на Търговската палата на гр. Измир

 18 Януари 2008
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис прие 22- членна делегация от Измирската търговско-промишлена палата. В срещата участва и Генералния консул на Р Турция в Пловдив г-н Юмит Ялчън.

Честваме освободителя на Кърджали ген. Чернозубов

 22 Януари 2008
Днес Кърджали отбеляза 130 -годишнинана от влизането в града на руския военен отряд, командван от ген. Фьодор Чернозубов, по време на Руско - турската освободителна война 1877-1878 г.

Информационен ден организира днес ДАТ

 22 Януари 2008
Държавна агенция по туризъм организира днес в Кърджали информационен ден по проект "Отлична българска туристическа дестинация - Тракийският дух". Проявата се състоя в конферентната зала на хотелски комплекс "Арпезос".

Три институции се включиха в огледа на магистралния водопровод на Кърджали

 23 Януари 2008
Магистралният водопровод, който осигурява питейната вода на общините Кърджали и Момчилград, е в състояние на висока застрашеност от аварии, смятат специалистите.Това стана ясно по време на днешния оглед с участието на кмета инж.Хасан Азис.

Община Кърджали открива процедурата по изготвяне на бюджета за 2008г.

 25 Януари 2008
Кметът на Общината Ви кани да дадете своите предложения, да споделите свои становища и мнения относно структурата на Бюджет 2008 и областите, в които бихте искали приоритетно да се насочат бюджетните средства.

Представители на Детски и младежки парламент от Кърджали участваха в национален форум

 26 Януари 2008
Членовете на Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали – Рилка Кермедчиева и Георги Пенчев и ръководителката им Нели Карабашева участваха в десетата Национална есенна сесия на Асоциация „Български Детски и младежки парламенти”.

Дискусия за професионалното образование

 29 Януари 2008
Председателят на Общински съвет-Кърджали Сейфи Неджиб и Нели Попова от отдел “Образование “ в общинска администрация участваха в дискусия за професионартото образование в региона.

Устойчиво развитие на трансграничния регион чрез опазване на околната среда

 29 Януари 2008
През месец Декември 2007, Община Кърджали в Община Самотраки, Р Гърция стартира изпълнението на дейностите по проект „Устойчиво развитие на трансграничния регион чрез опазване на околната среда....."

Празници в СОУ „Владимир Димитров – Майстора”

 30 Януари 2008
На 01.02.2008 година се навършват 126 години от рождението на великия художник Владимир Димитров-Майстора. Цяла седмица продължават проявите посветени на патронния празник на единственото в региона училище с насоченост към изкуствата.

Утвърдиха новата структура на администрацията в община Кърджали

 31 Януари 2008
Днес на своето първо за тази година заседание местният парламент в Кърджали утвърди структурата на общинска администрация. Предложеният вариант от кмета инж. Хасан Азис бе гласуван без възражения.

Първа проява на новия МИКЦ в Кърджали

 31 Януари 2008
"Сърце и слово срещу наркотиците” бе темата на дискусията, която организира днес новоизграденият Младежки информационно – консултантски център в Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign