Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2008 г.

Науката в условията на глобализация

 02 Октомври 2008
В рамките на два дни Кърджали бе домакин на научна конференция с международно участие на тема :“Науката в условията на глобализация”. Тя се проведе и под патронажа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Хората от третата възраст празнуваха 1 октомври

 02 Октомври 2008
С добро настроение и музика бе отбелязан Деня на възрастните хора и в Кърджали. Няколко часа продължи тържеството на първи октомври в Пенсионерския клуб.Специален гост на празника бе кметът инж.Хасан Азис.

Кметът гостува на тризнаци

 03 Октомври 2008
Три детски легла от името на община Кърджали подари градоначалникът инж. Хасан Азис на петмесечните тризнаци – Дора, Дима и Иван.

95 години чества читалище "Обединение "

 06 Октомври 2008
С богата празнична програма бе отбелязана 95 -годишнината от създаването на НЧ „Обединение” в Кърджали.

Стартира проект “ ЗНАМ - Знания,Надежда,Алтернатива,Мотивация”

 06 Октомври 2008
От 1 октомври тази година Община Кърджали съвместно с Регионалния център на Националния педагогически център – Кърджали стартираха изпълнението на проект “ ЗНАМ - Знания, Надежда, Алтернатива, Мотивация” BG 051PO001/07/4.1-01-44.

Открит урок за действия при земетресение

 10 Октомври 2008
СОУ „Отец Паисий” -Кърджали беше домакин на представянето на Книгата на учителя, по която стартира пилотно обучение на учениците за действия при бедствия и аварии.

П Р О Г Р А М А

 14 Октомври 2008
Програма за културните прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври - Деня на Кърджали.

Международна конференция

 15 Октомври 2008
На 19 октомври 2008 г.в залата на Бизнесинкубатора в Кърджали ще се проведе Международна конференция по проект „Общински политики, насочени към групите в неравностойно положение и европейската рамка за подобряване на тяхното състояние”.

Фотоизложба “Храмът на тракийската богиня Кибела”

 15 Октомври 2008
Днес от 16 часа в Регионалния исторически музей в Кърджали ще бъде открита фотоизложба “Храмът на тракийската богиня Кибела” на Исторически музей - гр. Балчик. Проявата е първа в културната програма на Община Кърджали, посветена на 21 октомври- Деня на Кърджали.

Дружеството на художниците с обща изложба

 17 Октомври 2008
Тази вечер в Керимовата къща бе открита традиционната обща изложба на кърджалийските художници. Експозицията включва повече от петдесет творби - живопис, графика, акварел и дърворезба.

За един по-син, по-бял, по-зелен свят

 17 Октомври 2008
Изложба - цветни графики, колажи и карикатури на тема „За един по-син, по-бял, по-зелен свят” откри днес в Артгалерията художникът-карикатурист от Истанбул Бурханедин Ардагил.

“Голямото четене” в читалище “Юмер Лютфи”

 17 Октомври 2008
Клуб “Неиздадени ръкописи” към Регионална библиотека “Н.Й.Вапцаров” и читалище “Юмер Лютфи” представят пет кърджалийски автора с нови книги.Първият от тях е Николай Павлов.

Атанас Звездинов - носител на наградатата "Петя Караколева"

 17 Октомври 2008
Атанас Звездинов стана тазгодишният носител на Националната награда за детска литература "Петя Караколева".Специалната статуетка, изработена от художника Емил Пенчев, бе връчена от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.

Италианският посланик гостува в Кърджали

 18 Октомври 2008
Италианският посланик в България Негово Превъзходителство Стефано Бенацо гостува в Кърджали дни преди празника на града. На срещата с кмета инж. Хасан Азис бяха обсъдени възможности за сътрудничество в областта на бизнеса, културата и туризма.

"Вълшебният свят на Родопите" събра много таланти

 18 Октомври 2008
Кметът инж. Хасан Азис награди участниците в Националните конкурси за рисунка и фотография под надслов "Вълшебният свят на Родопите" и откри изложбата с техни творби.

Открита младежка сцена

 18 Октомври 2008
Второто издание на откритата младежка сцена събра много момичета и момчета.

Добри практики за хора с увреждания

 19 Октомври 2008
Днес в Кърджали се проведе Международна конференция по проект "Общински политики, насочени към групите в неравностойно положение и европейската рамка за подобряване на тяхното състояние”.

Започна възстановяване на парк "Простор "

 19 Октомври 2008
Първите десет фиданки—клен,чинар, кедър и габър бяха засадени днес в района на изпепелените от пожар 16 декара гора в парк “Простор”.

Скутеристите на Кърджали-най-добри в страната

 19 Октомври 2008
След шестгодишно прекъсване яз. Кърджали отново събра най - добрите във водомоторния спорт на България.

Кърджали се побратими с община Османгази

 20 Октомври 2008
Днес общините Кърджали и Османгази-Бурса официално документираха побратимяването си. Подписи под протокола за сътрудничество положиха кметът инж. Хасан Азис и колегата му Реджеб Алтепе.

Алея на побратимените общини

 20 Октомври 2008
Седем туи оформят алеята на побратимените на Кърджали общини. Тя бе създадена по инициатива на кмета инж. Хасан Азис и се намира пред сградата на община Кърджали.

Официално откриха ул. "Вашингтон"

 20 Октомври 2008
В навечерието на Деня на Кърджали-21 октомври официално бе открита нова улица в града, носеща името на първия президент на САЩ- Джордж Вашингтон.

С мисъл за бъдещето

 20 Октомври 2008
С много усмивки, песни и танци бе съпроводено официалното откриване на новата детска площадка в парк “Простор” –Кърджали.

Дискусия за трансграничното сътрудничество

 20 Октомври 2008
Добрите практики и проблемите на трансграничното сътрудничество обсъдиха кметове на общини от нашата област и представители на побратимените на Кърджали - Комотини, Османгази, Текиртаг, Елхарт и Владимир.

Кърджали празнува

 21 Октомври 2008
С много слънце и настроение Кърджали днес отбеляза 96 години от Освобождението си. Празникът започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген. Делов - освободителя на Кърджали.

Тържествена сесия по случай 21 октомври-Дена на Кърджали

 21 Октомври 2008
С изпълнение на химна на Р България и ЕС започна тържественото заседание на Общински съвет Кърджали.Сред официалните гости бe министър - председателят Сергей Станишев.

Двама са новите почетни граждани на Кърджали

 21 Октомври 2008
Дългогодишният кмет на Кърджали Петко Калчев и известният художник Даниел Емилиянов- Джими са новите почетни граждани на Кърджали.Общинският съвет единодушно гласува да бъдат удостоени с високото звание .

Ню Йорк във фотоси

 21 Октомври 2008
Авторска изложба под мотото “Голямата ябълка” откри председателят на кърджалийското дружество “Приятели на САЩ” Валентина Иванова.

Празнични концерти

 21 Октомври 2008
"Сигнал" гостува на многобройните си почитатели в Кърджали по случай празника на града -21 октомври .

Семеен еко-празник «Бъди модерен! Събирай разделно!»

 22 Октомври 2008
Семеен еко-празник за разделното събиране на опаковки ще се проведе днес в Кърджали. Празникът се организира от ЕКОПАК България и община Кърджали.

"Родопски фар" чества 70-годишен юбилей

 25 Октомври 2008
С голям празничен концерт НЧ ”Родопски фар” отбеляза 70 години от своето създаване. По случай юбилея кметът инж. Хасан Азис връчи почетни грамоти на дългогодишни читалищни деятели.

Честит юбилей!

 27 Октомври 2008
Приятели, почитатели на словото, художници, журналисти се събраха в Керимовата къща, за да поздравят юбилярите Тодор Мухтаров, Георги Стоянов и Георги Илиев. Здраве и творческо дълголетие им пожела и кметът инж. Хасан Азис.

Нови 50 фиданки залесиха в парк "Простор"

 27 Октомври 2008
50 фиданки -сребрист смърч и кедър засадиха участниците в първата по рода си тристранна среща на лесничеи от България, Гърция и Турция. Проявата бе в рамките на Европейската седмица на гората .

Журналисти от Одрин гостуваха в Кърджали

 27 Октомври 2008
На двудневно посещение в Кърджали в края на миналата седмица бе делегация от 12 журналисти от гр. Одрин, Турция. Визитата е продължение на едно сътрудничество започнало преди близо три години.

Внимание водачи на МПС!

 28 Октомври 2008
Нова организация на движението се въвежда от днес 28 октомври 2008г. на кръговото кръстовище на Автогара „21 век”.

Випуск 8 клас на ГПЧЕ „Христо Ботев” положи Ботева клетва в Калофер

 28 Октомври 2008
На 27 октомври новопостъпилите възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” отпътуваха за град Калофер. Там те положиха традиционната за училището Ботева клетва.

Инж. Азис е на посещение в Главната квартира на НАТО в Брюксел

 29 Октомври 2008
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис е включен в състава на българска делегация от кметове на 9 общини, която на 29 и 30 октомври т.г. ще бъде на посещение в Главната квартира на НАТО в Брюксел.

Представят Семейната Библия в Кърджали

 31 Октомври 2008
По случай 1 ноември - Деня на народните будители в Кърджали ще бъде открита изложба на графики и илюстрации към първата Семейна Библия в България. Автори са известните художници Пенка и Хари Атанасови.

Градът- кръстопът

 31 Октомври 2008
Книгата "Градът - кръстопът" /Физиология на Кърджали след 1944г./ на Иванко Маринов бе представена снощи от известния писател и литературен критик Никола Радев.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign