Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2008 г.

Факелно шествие за Деня на народните будители

 01 Ноември 2008
Всеки народ има своите празници, но само ние имаме ден, в който честваме своите будители, каза по време на общоградското честване на Деня на народните будители - 1 ноември, зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.

Визита

 03 Ноември 2008
Председателят на Общинския съвет в Голяма истанбулска община г-н Ахмет Селямет беше на посещение в събота и неделя в Кърджали. Той се срещна с кмета на общината инж.Хасан Азис и председателя на ОбС г-н Сейфи Неджиб.

Съобщение

 04 Ноември 2008
Във връзка с образувало се срутище на десния бряг на р.Арда в зоната преди Ардинския мост са предприети аварийни мерки за укрепване на засегнатия участък.

Изследване за проблемите в община Кърджали

 04 Ноември 2008
Днес в Кърджали бе представено изследване на Гражданско Сдружение “Видовден” за проблемите на общината и връзката на обществения и политически дневен ред. В срещата участва и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Отново награди за възпитаниците на ОДК

 04 Ноември 2008
Две престижни награди спечелиха младите фотографи от клуба по фотография към ОДК Кърджали с ръководител Антония Грозева в ІІІ-я Национален конкурс по фотография „Морето не е за една ваканция” – гр.Бургас.

Награда “Константин Величков” за учител от Кърджали

 04 Ноември 2008
Преподавателката по немски език в ГПЧЕ “Христо Ботев” –Кърджали –Радка Георгиева Попгеоргиева стана носител на таз годишната награда на МОН “Константин Величков”.

Тренировъчно занятие

 05 Ноември 2008
Тренировъчно занятие на тема “Поведение и действие на ученици, учители и помощен персонал при химическо замърсяване се проведе тази сутрин в ПУИ “Д-р Петър Берон” в Кърджали.

Ученици готвят здравословно

 05 Ноември 2008
Днес Професионална гимназия по туризъм “Д-р Асен Златаров” се включи в Европейския ден на здравословната храна и готвене.

“Научи правилата, цени живота”

 06 Ноември 2008
Състезание по приложно колоездене се проведе вчера в СОУ “Св.Климент Охридски”-Кърджали. Организаторите му получиха подкрепата на общинското ръководство то да прерастне в общоградско.

Нови приятели

 06 Ноември 2008
На двудневно посещение в Кърджали през седмицата бе група ученици и учители от град Киети, Италия.

Представиха "Умирай лесно " в Кърджали

 07 Ноември 2008
Вчера в СОУ “Отец Паисий” Кърджали бе представен документалният филм за детската агресия “Умирай лесно” на журналистката от БНР Емилия Антова.

Честит юбилей!

 08 Ноември 2008
С чудесния мюзикъл “Магьосникът от ОЗ” бе честван юбилея на актрисата Цонка Точева. За постигнати високи творчески успехи в театралното изкуство тя бе удостоена с почетен плакет от община Кърджали.

Тръгва строителството на депото за отпадъци

 11 Ноември 2008
Техническите проекти на Регионалния център за управление на отпадъците пристигнаха в община Кърджали.Решен е въпросът с недостигащите 5 млн.евро за изграждане на депото и претоварните станции в общините.

Кметът на Кърджали сред учредителите на РКС на НАП

 11 Ноември 2008
Днес в Кърджали бе създаден първият в страната Регионален консултативен съвет към ТД на НАП. В учредителната среща участва и кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.

Първа визита на корейския посланик в Кърджали

 12 Ноември 2008
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна и разговаря с извънредния и пълномощен посланик на Корейската народнодемократична република у нас Н. Пр. Зо Сунг Джу.

Избраха членове на Регионалния съвет за развитие

 13 Ноември 2008
Кметът инж. Хасан Азис ще представлява Област Кърджали в Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

Обучават членове на обществени съвети

 13 Ноември 2008
През седмицата експерти от МРРБ и ФРМС проведоха обучение на членове на обществени съвети в Кърджали за формиране на политики с участие на гражданите.

Нов финансов център

 14 Ноември 2008
Лентата на новия финансов център на "Д Банк" прерязаха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и собственикът на банката известният бизнесмен от Турция изселник от гр. Момчилград Фуат Гювен.

Мария и Шермин на фестивала "От бабината ракла"

 18 Ноември 2008
Десетокласничката Шермин Емин от СОУ "Вл. Димитров – Майстора" и 16- годишната Мария Ролева от Школата по етнография към ОДК представиха Родопската етнографска област на фестивала "От бабината ракла".

Срещни Европа, избери Европа

 18 Ноември 2008
Десетокласници от Езикова гимназия “Христо Ботев” в Кърджали работят със свои връстници от четири държави - Германия, Унгария, Полша и Словакия за развитието на гражданското общество по проект „Срещни Европа, избери Европа”.

От институции до доброволци

 18 Ноември 2008
Представители на община Кърджали взеха участие в международна среща по проект ”Как по-добре да предпазя живота си при бедствия и аварии”, Договор за безвъзмездна помощ.

Подготвят Програма за опазване на околната среда

 19 Ноември 2008
Днес се проведе първата работна среща на Общинска фокус група за подготовка на Програма за опазване на околната среда на Община Кърджали в периода март 2009 –декември 2013 година.

Българо-гръцка среща в Комотини

 20 Ноември 2008
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис заедно с областния управител Ангел Коджаманов и кметовете на общините Кирково, Крумовград и Рудозем участваха в българо-гръцка среща в град Комотини.

Зимата няма да ни изненада!

 21 Ноември 2008
Днес в сградата на Общинска администрация се проведе заседание на оперативния щаб за подготовка, поддържане и снегопочистване на уличната и пътна мрежа в гр. Кърджали и района на Общината през зимния период на 2008/ 2009 г.

Висока събираемост на местни данъци и такси

 21 Ноември 2008
134% събираемост на такса “Битови отпадъци” отчита община Кърджали като от началото на годината до момента в хазната са внесени близо 3 000 000 лв. Още 3 000 000 лв. са събрани от другите налози.

Представят нови книги

 21 Ноември 2008
Тази вечер от 17,30 читалище "Юмер Лютфи"- Кърджали и Литературен клуб "Реджеб Кюпчю" организират представяне на две новоизлезли книги.

Областен математически турнир

 26 Ноември 2008
За осми пореден път Регионален инспектират по образованието-Кърджали, Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” и Съюз на математиците в България- секция Кърджали организираха областен математически турнир.

Представители на Детски и младежки парламент от Кърджали участваха в национален форум

 26 Ноември 2008
Членовете на Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали участваха в десетата Национална есенна сесия на Асоциация „Български Детски и младежки парламенти”.

Дискутират проблемите на средното образование

 27 Ноември 2008
Национална теоретична конференция на тема “Проблеми на реформата в средното образование” бе открита днес в Кърджали. Участниците в срещата бяха поздравени от кмета инж. Хасан Азис.

Забраняват газовите пистолети

 27 Ноември 2008
На днешното заседание на Общински съвет Кърджали бе гласувано единодушно забрана за носенето на газово оръжие на обществени места на територията на общината.

Дъждовница на Световно изложение

 27 Ноември 2008
От 20 до 26 ноември Артдвижение КРЪГ показа пред стотици посетители в големия изложбен и конферентен център ExCeL в Лондон изложба под заглавие „Балканите: посветено на Терлика”.

Успешна реализация на проект

 27 Ноември 2008
Проектът “Устойчиво развитие на трансграничния регион чрез опазване на околната среда: Изграждане на пречиствателно съоръжение за отпадни води в село Бойно, Община Кърджали” приключва дейностите си през този месец.

Обучават учители за работа в мултикултурна среда

 28 Ноември 2008
Стартиралият през месец октомври тази година проект “ЗНАМ – Знания, Надежда, Алтернатива, Мотивация” бе представен днес официално пред медиите.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign