Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2008 г.

Избират спортист на Кърджали за 2008

 01 Декември 2008
Традиционна анкета сред журналисти от регионалните печатни и електронни медии до 12 декември ще определи имената на най-добрите спортисти. Номинирани са 15 души в 11 вида спорт.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 02 Декември 2008
Община Кърджали предупреждава населението на общината и гостите на града, да не ползват водата от чешми в кв. “Възрожденци”, до Въжен мост и в кв. “Възрожденци”, пътя за гр. Ардино за питейни нужди, поради риска за здравето им. Извършеният мониторинг от РИОКОЗ-Кърджали сочи, че....

Международен ден на хората с увреждания

 03 Декември 2008
Днес много от хората с увреждания в Кърджали посетиха Клуба на инвалида, за да отбележат заедно своя празник - 3 декември Международният ден на хората с увреждания.

Да дадем шанс на всички деца!

 03 Декември 2008
Деца със специфични образователни потребности от Кърджали участваха в двуседмично театрално ателие в Казабланка. Заедно със свои връстници от няколко държави представиха пред публика спектакъла “Аладин и вълшебната лампа“.

Изпит за придобиване на Немска езикова диплома за ниво С1 се проведе в Кърджали

 03 Декември 2008
На 2 декември учениците от 12 клас на Гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” град Кърджали, обучаващи се по специалната програма за придобиване на Немска езикова диплома за ниво С1, положиха своя първи изпит.

Две първи и едно второ място завоюваха малките художници от ОДК на Национален конкурс

 04 Декември 2008
Наши възпитаници от школата „Палитра” към ОДК- Кърджали бяха отличени и наградени в рамките на Първите Национални дни „Професор Генчо Пирьов” гр. Казанлък.

Подай ръка

 05 Декември 2008
Със “Среща на поколенията” започнаха днес проявите в Кърджали по повод 5 декември- Международния ден на доброволеца.

Бъди модерен ! Събирай разделно !

 05 Декември 2008
Кърджали и още 20 общини в страната участват в конкурс за разделното събиране на опаковки на тема: „Вкъщи събираме разделно”.

Студенти превзеха властта

 08 Декември 2008
По традиция днес 8 декември- празникът на академичната младеж, властта в община Кърджали бе превзета за няколко часа от студенти в Земеделския колеж.

Честит Курбан Байрам

 08 Декември 2008
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички мюсюлмани по случай свещения празник Курбан Байрам, като им пожелават здраве, щастие и благоденстви

Празнични концерти

 08 Декември 2008
По случай големия мюсюлмански празник Курбан Байрам читалище “Юмер Лютфи” и Община Кърджали организираха празничен концерт. В навечерието на празника концерт-спектакъл под надслов “Балкански ритми” представи и ДМДТ “Кадрие Лятифова”.

Магазин на "Зора" вече и в Кърджали

 08 Декември 2008
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и Георги Милушев –представител на верига “Зора” за България откриха официално хипермаркет “Зора” в града, водосвет за здраве и успех отслужи отец Петър.

Свят без наркотици

 09 Декември 2008
“Свят без наркотици” под този надслов утре в 10 часа в галерията на Обединен детски комплекс – Кърджали ще бъде открита изложба с рисунки на деца от община Кърджали.

13-метрова елха ще грейне в Кърджали

 10 Декември 2008
Утре в 16.00 ч на пл. Освобождение ще бъдат запалени светлините на градската елха и открити Коледните и новогодишни празници в Кърджали

Пътуващата библиотека и в Кърджали

 11 Декември 2008
На 12 декември т.г. Пътуващата библиотека на кампанията „Голямото четене” на БНТ ще спре точно в 12 ч .пред Паметника на Васил Левски в Кърджали. Тя ще бъде посрещната от кмета инж.Хасан Азис и Гвардейския отряд.

Кметът гост в предаване на РТЦ-Пловдив

 11 Декември 2008
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис ще бъде гост на живо в предаването на Радио-телевизионен център - Пловдив.

Наградиха отличените в конкурса “Свят без наркотици”

 11 Декември 2008
Седем деца бяха отличени с грамоти и плакети като победители в конкурса “Свят без наркотици”. Наградите им бяха връчени лично от секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир.

Кърджали посрещна "Голямото четене"

 12 Декември 2008
Точно в 12 часа Пътуващата библиотека на кампанията „Голямото четене” на БНТ спря пред Паметника на Васил Левски в Кърджали. Кметът Хасан Азис приветства гостите и подари на екипа Книга на четящите хора от Кърджари.

Топли кожухчета за Коледа

 12 Декември 2008
Кметът на общината инж.Хасан Азис раздаде днес 68 кожухчета на деца от училище "П.К.Яворов" по случай настъпващите коледни и новогодишни празници.

Откриха Коледните и Новогодишни празници

 12 Декември 2008
Над 8 хиляди лампички грейнаха вчера привечер и светиха коледното дърво на площад Освобождение. Със запалването на светлините на градската елха бяха открити и Коледните и Новогодишни празници в Кърджали.

МБАЛ"Д-р Ат.Дафовски" ще получи ядрено- магнитен резонанс

 13 Декември 2008
Кметът на Кърджали подари картина на Джемал Емурлов на министър Евгений Желев, който гостува вчера в общината. Домакинът настоя министърът да съдейства за закупуване на ядрено- магнитен резонанс за нуждите на МБАЛ"Д-р Ат.Дафовски".

4 деца от Кърджали със стипендии от Фондация "1000 стипендии"

 13 Декември 2008
За втора година Фондация „1000 стипендии „ подпомага и насърчава изявите на талантливи деца от цялата страна. Сред удостоените тази година са и 4-ма учениците от СОУ „ Владимир Димитров – Майстора”-Кърджали.

10 години Обществена коалиция за здраве

 13 Декември 2008
Кърджали отбеляза 10 години Обществена коалиция за здраве и програма СИНДИ. Кметът на община Кърджали и председател на Обществената коалиция за здраве инж.Хасан Азис връчи юбилеен знак на изявени участници в Коалицията .

МИС заседава в Кърджали

 15 Декември 2008
Кърджали днес бе домакин на изнесено заседание на ръководния състав на МИС, оглавявано от вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем. В работата участва и кметът на общината инж.Хасан Азис.

Емел Етем посети Дневен център "Надежда "

 15 Декември 2008
Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем, придружавана от кмета Хасан Азис, посети и Дневен ценвтър “Надежда “. В навечерието на Коледа и Нова година г-жа Етем дари на центъра пералня и много лакомства на децата .

Дарение в Дом "Майка и дете "

 15 Декември 2008
Представители на фирма “Меаца “ посетиха днес Дом “Майка и дете “ в Кърджали и дариха на малчуганите 45 якенца и хранителни продукти за 1000 лв.

Представиха филма "Горди Родопи"

 15 Декември 2008
Документалният филм „Горди Родопи”, изработен от екип младежи при Младежки информационно-консултантски център – Кърджали, бе представен в голямата актова зала на училището – партньор по проекта СОУ „Петко Рачов Славейков”.

Кметът придружава Георги Първанов в Анкара

 16 Декември 2008
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис е в състава на държавна делегация, оглавявана от президента Георги Първанов, който днес и утре е на официално посещение в Република Турция.

Синдикат номинира кмета за най-добър социален партньор

 16 Декември 2008
Европейският синдикален комитет по образование е номинирал кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис за „Кмет-най-добър социален партньор” на Синдиката на българските учители.

Нарисувай ми нещо от Амазония

 16 Декември 2008
За първи път в България 40 авторски творби на деца от Перу и снимки от уникалното ежедневие в джунглата ще бъдат показани на изложба в Артгалерията в Кърджали на 17 декември в 17 ч.

Коледни изложби

 16 Декември 2008
Коледни изложби на обредни хлябове,колачета и сурвачки представят Регионален исторически музей и Обединен детски комплекс .

Нови успехи за малките борци от Стремци

 16 Декември 2008
3 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала завоюваха на Международния турнир по свободна борба за деца в Димитровград представителите на спортен клуб "Крепост"- с.Стремци.

Програма

 17 Декември 2008
Програма за културните прояви на Община Кърджали, за м. декември 2008 год.

Коледни ботушчета за децата от Дом майка и дете

 18 Декември 2008
Днес представители на Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали посетиха малчуганите от Дома за медикосоциални грижи за деца. За всяко дете те бяха приготвили коледно ботушче пълно с лакомства.

Инж. Азис с награда за най-добър социален партньор

 19 Декември 2008
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис беше награден за най-добър социален партньор на европейско ниво.Приза връчи генералният секретар на Европейската комисия по образование Мартин Ромер

Кметът Хасан Азис – гост на младите журналисти от „Славейков”

 19 Декември 2008
Публичен дебат на тема „Дядо Коледа е търговски трик” се проведе днес в Актовата зала на СОУ „Петко Рачов Славейков”. Гост на проявата бе кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който се срещна преди това и с учениците от Журналистически клуб „Славейков”.

95 години СОУ "Отец Паисий"

 19 Декември 2008
95 години от създаването си чества днес първото светско училище в Кърджали – “Отец Паисий”. Училището е открито официално със заповед на министъра на Народното просвещение от 7 ноември 1913 година.

Коледна изложба в Керимовата къща

 19 Декември 2008
Арт галерия “Дар” и Дружеството на художниците в Кърджали организират изложба в навечерието на Рождество Христово. Експозицията включва и творби на гостуващи от страната и чужбина автори.

Подарък с любов за празника

 19 Декември 2008
По случай Коледа днес в Кърджали пристига Жанет Орфану, за да представи най-новата си книга “Седмата посока”.

Коледен празник

 20 Декември 2008
Празничен концерт "Бяла Коледа" по случай Рождество Христово и Нова година организира днес читалище “Петър Мирчев” кв .Веселчане.

Инж. Азис се срещна с деца сираци

 20 Декември 2008
Както всяка година и тази в навечерието на Коледните и Новогодишни празници кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис посрещна децата сираци, чийто настойник е.

Коледни песни и танци изпълняват самодейците на НЧ „Обединение”

 20 Декември 2008
Днес от 18 часа ще се състои коледният концерт на НЧ „Обединение”, по време на който ще бъде обявен “Дарител на годината”.

Весела Коледна въртележка

 20 Декември 2008
Весела Коледна въртележка се завъртя днес в ОДК Кърджали.Организаторите Община Кърджали и ОДК бяха подготвили богата програма за всички малки, големи и още по-големи деца на Кърджали.

Двойката Нешев-Колев – Спортисти на 2008

 22 Декември 2008
На официална церемония в хотел „Кърджали” бяха връчени призовите отличия „Спортист на годината – Кърджали 2008". Тази година призовото място бе за волейболистите Николай Колев и Невен Нешев.

Междукултурен диалог

 22 Декември 2008
На 20 декември читалище „Юмер Лютфи” бе домакин на Международна конференция на тема „Турско-татарската култура на Балканите – минало и настояще”.

Коледен празник в Дома за стари хора

 22 Декември 2008
Днес деца от ОДК посетиха Дома за стари хора с празнична коледна програма. Коледари, детски песни и стихове зарадваха старите хора.

Коледарчета сурвакаха кметския екип

 23 Декември 2008
Коледарчета от ЦДГ ”Чайка” сурвакаха днес зам.-кмета Елисавета Кехайова и секретаря на общината Сезгин Бекир.

Подаръци за Коледа

 23 Декември 2008
Служители от Общинска администрация зарадваха днес децата от Дома за медико-социални грижи с подаръци за Коледа.

Ботевци отбелязват 25 години чуждоезиково обучение

 23 Декември 2008
22 декември бе истински празник за ГПЧЕ "Христо Ботев". Учители, ученици и бивши възпитаници отбелязаха 25 години чуждоезиково обучение в Кърджали.

Бдение

 23 Декември 2008
Протеста си срещу неспиращото насилие срещу и млади хора изразиха днес младежи от Кърджали. Членовете на Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали инициираха бдение в памет на децата и младежите, загинали при трагични инциденти.

Почетен знак за дядо Николай

 29 Декември 2008
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис връчи на Пловдивският митрополит Николай почетен знак-герб на община Кърджали-златен за приноса му в духовното укрепване и мирно съжителство на населението в Източните Родопи.

Одобрени проекти по ОП "Околна среда"

 30 Декември 2008
Нови договори на обща стойност 219 млн. лева за реализиране на проекти по Оперативна програма “Околна среда” подписа вчера министърът на МОСВ Джевдет Чакъров с кметовете на 46 общини, сред които и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign