Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2008 г.

Визита в Брюксел

 02 Април 2008
Делегация, включваща общински съветници, кметове на близки села, студенти и бизнесмени от Кърджали пристигнаха днес, рано сутринта, в Европейския парламент в Брюксел.

От 31 март започна плащането на местните данъци и такси

 02 Април 2008
Плащането на задълженията може да се направи на касите в салона на отдел ”Местни данъци и такси”, намиращ се над Паспортна служба, чрез пощенски запис или по банков път по сметката на Община Кърджали.

Програма

 02 Април 2008
Програма за културните прояви на Община Кърджали през месец април.

Представят книгата на народния лечител Канисков

 02 Април 2008
По случай 7 април - Деня на здравните работници в Кърджали ще бъде представена книгата на народния лечител инж.Васил Канисков „Духовното лечение и българите”.

Който се смее, може и да оцелее

 02 Април 2008
Снощи по случай Деня на шегата в салона на НЧ”Обединение” се проведе традиционната първоаприлска седянка. В срещата участваха хумористи от трите приятелски града- Кърджали, Хасково и Смолян.

Работна група към Комитета на регионите на ЕС заседава днес и утре

 03 Април 2008
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, който е и член на работната група за отношенията с Турция към Комитета на регионите на Европейския съюз участва в 4-тото заседание на групата, което се провежда на 3 и 4 април в гр.Истанбул,Турция.

912 хиляди 434 лева отпусна Междуведомствената комисия към МДПБА за община Кърджали

 04 Април 2008
За три обекта от община Кърджали ще бъдат предоставени средства от резерва за непредвидени и неотложни разходи, за предотвратяване и преодоляване на последици от бедствия, това реши Междуведомствената комисия към Министерството на държавната политика при бедствия и аварии на 31 март тази година.

С нов поглед към мистиката в картините на Николай Рьорих

 04 Април 2008
По случай Годината на Русия в България картини на великия руски художник, писател и пътешественик Николай Рьорих ще бъдат изложени в кърджалийската Артгалерия. Изложбата ще бъде открита днес от 17.30ч.

Признание за 17 медицински специалисти

 04 Април 2008
Община Кърджали отличи 17 медицински специалисти от различни лечебни заведения и звена с грамоти.Тържеството се проведе в навечерието на 7 април- Световния ден на здравето.

Кърджали - чист и красив

 08 Април 2008
Под мотото „Кърджали-чист и красив” ще преминат проявите, посветени на Деня на Земята-22 април.В периода 12-20 април всички кърджалийци ще бъдат приканени да почистят пространствата около домовете си.

Общински служители участват в екоакция

 09 Април 2008
Служители от общинска администрация в Кърджали ще се включат в кампанията „Кърджали-чист и красив” по повод Деня на Земята-22 април.

Заедно за по-чиста околна среда

 11 Април 2008
От утре до 22 април в община Кърджали ще се проведе традиционното пролетно почистване. Проявите ще преминат под мотото “Кърджали -чист и красив”.

Нека запазим природата чиста за нашите деца!

 11 Април 2008
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ В дните от 12 до 22 април 2008 година, Община Кърджали по традиция се включва в националната кампания, посветена на честването на Деня на Земята - 22 април.

Дискутират оптимизацията на училищната мрежа

 11 Април 2008
Продължава диалогът между община Кърджали, училищни директори и родители във връзка с оптимизацията на училищната мрежа.Проблемът с оптимизиране на училищната мрежа бе акцент днес и на срещата с кметове на малки населени места в общината.

Първо място за Кърджали в областното състезание „Защита при бедствия и аварии”

 11 Април 2008
Отборът на ГПЧЕ „Христо Ботев” –Кърджали стана победител в днешното областно ученическо състезание „Защита при бедствия и аварии”.

П Р О Г Р А М А

 14 Април 2008
Програма за културните прояви на Община Кърджали за периода 15 – 30.04.2008 год.

Започна изграждането на новия Информационен център

 14 Април 2008
Започна изграждането на новата пристройка, към сградата на общинска администрация Кърджали, където ще се помещава Информационния център на общината.

Преместиха две дървета /Гинко билоба/ в парк "Простор"

 14 Април 2008
При започналите строителни дейности на новия Информационен център на община Кърджали се наложи преместване на две от трите дървета /Гинко билоба/ растящи в района на обекта.

20 дръвчета засадиха общински служители

 14 Април 2008
Служители от общинска администрация участваха на 12 април, събота, в поход до Паметника на Орфей. Те почистиха боклуците по 4-километровия участък на входа на града и засадиха 20 дръвчета около паметника.

Две изложби откриха в ОДК

 14 Април 2008
Ваня Паскалева от ОУ"Св.св.Кирил и Методий"-І-ви клас, Николета Василева от ОУ"Св.св.Кирил и Методий"- V-ти клас и Шенгюл Али от СОУ"Владимир Димитров - Майстора"- VІІ-ми клас спечелиха първите места в трите възрастови групи на организирания конкурс за рисунки.

Кметът с национална награда

 15 Април 2008
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис беше отличен с национален приз „Човек на ХХІ век” в категория „Държавно управление”.

Дискутираха Център на тел. 112 да бъде в Кърджали

 15 Април 2008
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис участва в проведената днес среща на вицепремиера Емел Етем с областния управител инж. Ангел Коджаманов.

Гвардейците от Кърджали откриха национален форум

 15 Април 2008
Гвардейците на ГПЧЕ „Христо Ботев” очароваха публиката на Националната конференция „Училището–желана територия”, проведена на 13 април в Пловдив.

Регионална Cisco академия Кърджали отличи най- добрите

 15 Април 2008
На 12 април в партньорство с Община Кърджали се проведе четвъртото регионално състезание по информационни технологии и начални познания по компютърни мрежи за ученици и преподаватели.

Деца засаждат живот

 15 Април 2008
Днес членове на Детски и младежки парламент към ОДК-Кърджали участваха в екоакция под надслов “Да засадим живот“. Тя се провежда за четвърта поредна година по инициатива на ОДК, Детски младежки парламент и Община Кърджали.

Рисунки на 20 деца събрани в изложба

 15 Април 2008
Снощи в Артгалерията на бул. ”Тракия “ бе открита изложба - рисунки и илюстрации на деца на общински служители. Проявата е посветана на Седмицата на детската книга и се организира съвместно от Артдвижение “Кръг” и община Кърджали.

Нови успехи

 16 Април 2008
Нови успехи завоюваха малките борци от спортен клуб “Крепост” – с. Стремци. С медали и купа те се завърнаха от участие в Детска олимпиада в гр. Бурса , Турция.

Състезание по ДАРТС

 17 Април 2008
Със състезание по ДАРТС започнаха тържествата, посветени на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Среща с хората от третата възраст

 17 Април 2008
Днес кметът инж. Хасан Азис се срещна с хората от третата възраст в Клуб №2 на пенсионера до Дома на културата и направи подарък- телевизор и система за домашно видео.

Кърджали в ръководството на НАСО РБ

 18 Април 2008
Гл. секретар на община Кърджали Сезгин Бекир бе избран за зам.-председател на УС на Националната асоциация на секретарите на общини в България /НАСО РБ/.

Шанс за развитие

 18 Април 2008
Днес бе открита нова екопътека до Археологически комплекс Перперикон по проект “Шанс за развитие на с.Болярци“, кметство с. Рани лист.

Изложба и филм представиха за Деня на Земята

 18 Април 2008
Множество прояви организира СОУ ”Св. Климент Охридски” по случай 22 април –Деня на Земята. Днес във фоайето на училището бе открита изложба “Живото богатство на свещената планина”.

Празник за Деня на Земята

 22 Април 2008
Тази сутрин в Обединен детски комплекс Кърджали се проведе състезание по аранжиране на цветя.

Земята - наш дом

 22 Април 2008
“Земята е нашият дом, нека я пазим чиста и красива”- под този надслов преминаха проявите в ОУ ”Н. Вапцаров” с. Рани лист община Кърджали по случай 22 април. Те бяха инициирани от Ученическия съвет.

Инж. Азис се срещна с г-жа Джослин Мак-Уилсън

 23 Април 2008
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна с г-жа Джослин Мак-Уилсън, секретар по политическите въпроси в Посолството на САЩ в България.

Велосипедни алеи

 23 Април 2008
Инж. Хасан Азис вписа името си на 1323-то място в подписката за изграждане на велосипедни алеи и стоянки за паркиране на обществени места. Той изрази подкрепа за инициативата на съгражданите си.

Изложба по случай Великден

 23 Април 2008
Дружеството на художниците в Кърджали и Артгалерия "Дар" откриха традиционна великденска изложба "И словото стана плът и пребиваваше между нас".

Пазете чиста Земята – нашия общ дом!

 23 Април 2008
Кулминацията на кампанията “Кърджали- чист и красив” се проведе снощи. Специална празнична програма бяха подготвили танцови и вокални групи от ОДК, Дом на културата и Читалище “Юмер Лютви”, а кметът награди отличилите се в различните прояви.

Маратон на четенето

 24 Април 2008
Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров"- Кърджали отбеляза Международния ден на книгата и авторското право /23 април/ с Маратон на четенето.

Благотворителен концерт с Хайго

 24 Април 2008
Днес гост на Кърджали бе известният музикант и композитор Хайгашот Агасян, който изнесе благотворителен концерт за възпитаниците на ПУИ “Д-р Петър Берон”, ОУ “П. К.Яворов”, СДГ “Ян Бибиян” и децата от с. Островица.

Военен трибой

 24 Април 2008
Вчера в комплекс Арпезос се проведе състезанието по военен трибой. В надпреварата се включиха ученици от Х, ХІ и ХІІ клас на средните училища в града.

Нов хоспис отвори врати в Кърджали

 25 Април 2008
Вчера официално бе открит хоспис «Червен кръст» в Кърджали. Гости на събитието бяха д-р Надежда Тодоровска – зам.-генерален директор на НС на БЧК, Елийн Сегерс –представител на Холандския червен кръст, зам.-кметът на община Кърджали Нурджан Юсеин.

Младите огнеборци от Стремци отново първи

 25 Април 2008
На стадион “Дружба “ Кърджали днес се проведе районното състезание “Млад огнеборец”. В напреварата се включиха 9 отбора от община Кърджали и 2 от Черноочене.

Фотодокументи за Източните Родопи

 25 Април 2008
Община Кърджали и Артдвижение" Кръг" откриват тази вечер изложба с 35 фотографии-изследвания – осъществени по време на фотопленера „Дъждовница 07”.

Деца шарят великденски яйца

 25 Април 2008
Община Кърджали и Обединен детски комплекс канят всички деца, майки и татковци, баби и дядовци на “Великденски детски празник” в неделя от 11 ч. в градинката пред църквата „Св. Георги Победоносец”.

Честито Възкресение Христово

 27 Април 2008
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички християни от общината по случай Великден като им пожелават здраве, щастие и благоденствие!

Програма

 29 Април 2008
Програма за културните прояви на Община Кърджали за периода 01.05 – 15.05.2008 год.

Покана

 29 Април 2008
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 06.05.2008 година от 11.00 часа пред Паметника на Освободителите заедно да отбележим 6-ти май – Деня на храбростта и българската армия.

Великденски детски празник

 29 Април 2008
Поради лошото време и дъжда, по идея на отец Петър, празникът се състоя в църквата "Св.Георги" със смешника Роко Коко, песните на Детска вокална група към ОДК и народните песни на децата от СОУ "Вл. Димитров - Майстора".

Закриват шест училища в община Кърджали

 30 Април 2008
С 36 гласа „за”, 1 „против” и двама „въздържали се” днес Общинският съвет прие от новата учебна година да бъдат закрити 5 основни и едно начално училище на територията на община Кърджали.

В Кърджали ще бъде районният център на телефон 112

 30 Април 2008
Районният център 112 за Южен централен район ще бъде в Кърджали, това реши Министерски съвет на проведеното редовно заседание днес.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign