Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2008 г.

Побратимяваме се с Османгази, Бурса

 01 Септември 2008
Делегация от община Кърджали, водена от кмета инж.Хасан Азис посети община Османгази, Бурса.В нея бяха включени представители на БСП, ДПС, Атака, политически клуб „Тракия”, представени в ОбС.

Празник на терлика за трети път в Дъждовница

 01 Септември 2008
За трета поредна година Община Кърджали и Артдвижение КРЪГ организираха празник на Терлика на 31 август от 10.30 ч. в село Дъждовница. Инж. Хасан Азис откри празника и постави акцент върху значението му.

Покана

 05 Септември 2008
Ръководството на община Кърджали кани всички жители и гости на Кърджали на тържественото честване на 123-годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6 септември 2008 г. в 10.30 часа пред Паметника на Освободителите.

Деца с увреждания са на лагер в Текирдаг

 05 Септември 2008
20 деца с увреждания от община Кърджали са на едноседмичен лагер в курортното селище Кумба в побратимената община Текирдаг. От 1 до 7 септември те отмарят в Дома на учителя „Арзум”, който е в непосредствена близост до морето.

Кърджали чества 123 години от Съединението

 06 Септември 2008
С общоградско честване Кърджали отбеляза днес 123-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Празничен концерт по случай Съединението

 06 Септември 2008
Младежки академичен оркестър “Орфей” гостува в Кърджали по случай Съединението. Под диригентството на Йоел Матиас Йени от Швейцария младите музиканти изпълниха творби на Моцарт, Хенри Пърсел и Марин Големинов.

Освежават класните стаи за бъдещите първокласници

 11 Септември 2008
Днес лично кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се включи в инициативата.Той заедно с кмета на с. Мост Лятиф Мехмед боядисаха класната стая на 11-те първокласници от ОУ “Христо Смирненски”.

За пета година продължава инициативата "На училище с усмивка"

 11 Септември 2008
По случай 15 септември всички първокласници от община Кърджали ще получат книжки с приказки и специално послание от кмета за здраве и първи успешни крачки в усвояването на новите знания. Днес инж. Хасан Азис подписа 800 книжки.

Започна новата учебна година

 15 Септември 2008
С много настроение, усмивки и цветя бе открит първият учебен ден в община Кърджали. Тържествата във всички учебни заведения започнаха точно в 9,00ч., както в цялата страна, с изпълнение на химна на Р България и посрещане на знаменните групи.

703 първокласници влязоха в класните стаи

 15 Септември 2008
1 200 000 лв. са очакваните средства за община Кърджали от МОН по Програмата за оптимизация на училищната мрежа.Единственото защитено училище е в с. Ненково.

Откриха възстановената църква „Св. Св.Константин и Елена” в Одрин

 15 Септември 2008
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и областният управител Ангел Коджаманов присъстваха на церемонията по освещаването на църквата „Св. Св.Константин и Елена” в Одрин.

Работна среща с директори на училища

 16 Септември 2008
Днес следобяд се проведе работна среща с директорите на училища от община Кърджали.В нея участваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, зам.-кметът Елисавета Кехайова, представители на отдели „Финанси” и „Образование”.

Общинският съвет ще заседава на 24 септември

 17 Септември 2008
Поредното заседание на местния парламент в Кърджали ще бъде на 24 септември, това бе решено на председателски съвет вчера.

Национална стипендия за възпитаник на СОУ ”П.Р.Славейков”

 17 Септември 2008
Христина Петкова е единствената наградена от град Кърджали. Специално жури я определи сред 100-те най-добри осмокласници в България, говорещи чужд език.

Подпомагат училищните библиотеки

 17 Септември 2008
Гимназията с преподаване на чужди езици "Христо Ботев" в Кърджали е сред осемте в страната, които получиха финансиране за попълване на книжния фонд по Програма “Библиотеки за българските училища”.

С тържествен ритуал Кърджали ще отбележи 22 септември –Деня на Независимостта на България

 18 Септември 2008
100- годишнината от обявяването на Независимостта на България-22 септември ще бъде отбелязана в Кърджали с тържествен ритуал пред Паметника на Освободителите в Градската градина.

Кърджали с номинация за "Златен печат"

 18 Септември 2008
Град Кърджали е отличен с номинация за Наградата „Златен печат” и получи покана за членство на Официално представителство на уникалните селища в Европа. Като кмет на Отличено селище инж. Хасан Азис получи предложение да бъде избран в Ръководните Департаменти

Обучават училищни специалисти

 18 Септември 2008
Утре Областният съвет по наркотични вещества ще проведе семинар на тема „Превенция на рисково поведение в училище. Стил на живот и наркотици”.

Откриха учебната година в Земеделския колеж

 19 Септември 2008
С изпълнение на химна на Р България и на академичната младеж, днес бе открита учебната година в Земеделския колеж в Кърджали.

Кърджали има вече своя "Златен печат"

 19 Септември 2008
Град Кърджали бе отличен с награда “Златен печат” и стана член на Официалното представителство на уникалните селища в Европа.

ПОКАНА

 21 Септември 2008
Ръководството на община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 22 септември –Деня на Независимостта на България пред паметника на Освободителите в Градската градина

Ден без автомобили

 21 Септември 2008
За поредна година Европейската комисия, в партньорство с Министерството на околната среда и водите, организира седмица на мобилността и ден без автомобили – 22 септември.Община Кърджали поддържа инициативата и тази година ще се включи в кампанията с традиционно провеждано мероприятие.

Кърджали отбеляза тържествено Деня на независимостта

 23 Септември 2008
Празнична заря озари небето над Кърджали по случай 100-годишнината от обявяването на Независима България.

Национален приз за Кърджали

 23 Септември 2008
Яна –Ивана Бояджиева от ГПЧЕ “Христо Ботев”-Кърджали е сред наградените ученици в Националния конкурс, посветен на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

Ден на Арда

 23 Септември 2008
С кръгла маса и фестивал "Реката ни събира " Кърджали за пети път ще отбележи 24 септември - Ден на река Арда.

Избраха омбудсман на Кърджали

 24 Септември 2008
Първият обществен посредник на община Кърджали бе избран днес с пълен консенсус от местния парламент. През следващите четири години омбудсман на Община Кърджали ще бъде Хакиф Емин Емин.

10 средищни училища в община Кърджали

 24 Септември 2008
Десет средищни училища утвръди днес местният парламент.Оптимизирана бе мрежата от преучилищни заведения и гласуван броят на поднормативните и слети паралелки през учебната 2008-2009 г .

"Мадам Фигаро " в Кърджали

 24 Септември 2008
В Арт къщата в Дъждовница гостуваха представители на българското издание на най-продаваното модно списание във Франция – „Мадам Фигаро”.

Река Арда - център на дискусия

 26 Септември 2008
Кръгла маса на тема “Управление водите на река Арда” събра представители на регионалната и местна власт, специалисти от различни институции.Форумът се организира от Община Кърджали и Сдружение "АРДА".

Студенти от Германия гостуват в Кърджали

 26 Септември 2008
Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис прие днес група студенти по европеистика от Германия.Студенти от германия гостеват

Кръгла маса

 26 Септември 2008
Кръгла маса на тема “Стъпка по стъпка – нови подходи при предоставянето на социални услуги” ще се проведе в Кърджали.

Приключи проект "Стъпка по стъпка ..."

 29 Септември 2008
Кръгла маса на тема “Стъпка по стъпка – нови подходи при предоставянето на социални услуги” бе открита днес в Кърджали.

Екоакция

 29 Септември 2008
Туристически поход и екоакция за почистване брега на яз. Кърджали край Енчец организира вчера община Кърджали.

Кожухчета за деца с увреждания

 29 Септември 2008
102 деца от община Кърджали получиха в навечерието на мюсюлманския празник Рамазан байрам кожухчета, дарени от Магазини "Фуат Гювен-Шипка".

Честит празник!

 30 Септември 2008
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички мюсюлмани от общината по случай Рамазан Байрям като им пожелават здраве , много щастие , берекет и успехи в живота !2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign