Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2009 г.

Обучение за новия Семеен кодекс

 01 Октомври 2009
Обучение на служители в сектор ГРАОН на общинска администрация Кърджали и на технически секретари в кметствата бе проведено днес. Участниците бяха запознати с изискванията на новия Семеен кодекс.

ОДК Кърджали отвори врати

 01 Октомври 2009
През новата учебна година Обединен детски комплекс Кърджали предлага 27 различни форми. Желаещите могат да получат повече информация на тел.: 6-23-24

Блокираха пътя за сметището до Вишеград

 02 Октомври 2009
Жители на двата кърджалийски квартала ”Гледка” и “Горна Гледка“ са готови да започнат постоянно гражданско неподчинение, ако в скоро време не се реши въпроса с преминавашите тежки камиони, извозващи отпадъци за сметището край Вишеград.

Обжалват решение на ВЕЕС към МОСВ

 06 Октомври 2009
Община Кърджали ще се възползва от правото си да обжалва по съдебен ред взетото вчера решение от Висшият експертен екологичен съвет /ВЕЕС/ към МОСВ, с което се дава положително становище за реконструкция и разширение на инсталация за преработка на златосъдържащи полиметални руди с възложител “Горубсо – Кърджали” АД.

“Стари майстори” ще гостува в НС

 06 Октомври 2009
Част от картините, включени в експозицията “Стари майстори” на ОХГ “Станка Димитрова” Кърджали, ще бъдат показани в залата на народния представител на парламента.

ПРОГРАМА

 07 Октомври 2009
Програма за културните прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври - Деня на Кърджали

Срещи с изкуството

 07 Октомври 2009
Няколко камерни събития организира Арт движение Кръг през октомври като част от общинската културна програма посветена на 21 октомври - Ден на Кърджали.

Бъдеще за чаплите

 08 Октомври 2009
За да надникнете в света на птиците от чапловата колония в Кърджали, да научите повече за тях, може да разгледате фотоизложбата “Бъдеще за чаплите” и присъствате на представянето на филма “Бъдеще на чаплите” днес /8 октомври / от 16.00 ч. в залата на НЧ ”Обединение”.

Представят документална изложба за Линкълн

 14 Октомври 2009
На 15 октомври /четвъртък/ от 17 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена документална изложба под надслов 200 години от рождението на шестнайстият президент на САЩ Ейбрахам Линкълн.

Инж.Азис представител в Комитета на регионите

 15 Октомври 2009
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис е включен в състава на групата български представители в Комитета на регионите в Брюксел за периода 2010-2014 год.

Връчват наградата "Петя Караколева"

 16 Октомври 2009
За пети пореден път днес ще бъде връчена Националната награда за детска литература “Петя Караколева.Церемонията ще се състои в читалище “Обединение” от 18,00 часа. Часове преди началото пред широката аудитория представят и три приказни романа на авторката.

Кърджали събра млади таланти от страната

 16 Октомври 2009
Деца от седем града на България пристигнаха днес в Кърджали, за да се включат в Националния пленер по фотография „Фотоприказки за Кърджали”. Той е част от Националните дни на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите – Кърджали 2009”.

Строим нов парк в центъра на града

 19 Октомври 2009
На 21 октомври 2009 г. на обяд в МРРБ ще бъде подписан Договор за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на Парк “Арпезос – Север” и Бизнес парк – І и ІІ етап град Кърджали”, който ще се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Кметът инж. Хасан Азис подкрепи протеста на жителите на Гледка и Горна Гледка

 19 Октомври 2009
Жители на двата кърджалийски квартала ”Гледка” и “Горна Гледка“ днес отново блокираха пътя, през който минават тежките коли за сметището край Вищеград.

Николай Милчев е новият носител на приза "Петя Караколева"

 19 Октомври 2009
Поетът Николай Милчев получи Националната награда “Петя Караколева” тази година . Церемонията по връчването на приза се състоя в петък, 16 октомври в голямата зала на НЧ “Обединение” Кърджали.

Вълшебството на Родопите в рисунка и фотография

 19 Октомври 2009
Националните дни на детското изкуство “Вълшебния свят на Родопите” по случай празника на Кърджали преминаха при голям интерес. Второто им издание събра в областния град много млади творци от страната.

Покана

 20 Октомври 2009
Ръководството на община Кърджали кани жителите и гостите на общината на тържествата по случай 21 октомври – Ден на Кърджали.

Стефана Василева с номинация за званието "Почетен гражданин"

 20 Октомври 2009
Стефана Василева – биолог, преподавател и природозащитник, е номинирана за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Кърджали” за значителния й принос за популяризирането на богатството и уникалността на природата на Източните Родопи.

Празник за ценителите на изкуството

 20 Октомври 2009
Традиционна изложба по случай празника на града откриха художниците от Кърджали. Експозицията представя и архитектурните проекти на арх. Станислав Луков. Творците бяха поздравени от кмета Хасан Азис.

Юбилейна среща на писателя Стоян Йорданов

 21 Октомври 2009
Срещата с писателя Стоян Йорданов по случай неговата 80-годишнина събра много възпитаници и бивши колеги на автора, общественици и спортни деятели в Кърджали.

97 години от освобождението на Кърджали

 22 Октомври 2009
С много слънце и усмихнати лица Кърджали отбеляза 97 години от Освобождението си. Празникът започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген. Делов - освободителя на Кърджали.

Силвия Кацарова пя за празника на Кърджали

 22 Октомври 2009
Със свои изпълнения в празничният концерт по случай Деня на Кърджали, пред паметника на Освободителите, в Градската градина, се включи Силвия Кацарова.

Депутати и гости от чужбина проследиха тържествената сесия

 22 Октомври 2009
С изпълнение на химна на Р България и ЕС започна тържественото заседание на Общински съвет по случай 97 години от освобождението на Кърджали и присъединаването му към българската държава.

Стефана Василева е новият почетен гражданин на Кърджали

 22 Октомври 2009
Признанието за биолога, преподавателя и природозащитника Стефана Василева дойде броени дни преди юбилейният й 90-ти рожден ден.

Инж. Азис стана носител на приз "Добролюбие"

 22 Октомври 2009
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис бе отличен с приз “Добролюбие” за постоянната си подкрепа при развитието и укрепването като институция на хоспис “Добролюбие”.

Децата на Кърджали празнуваха с Milka

 22 Октомври 2009
Най-симпатичната крава, емблемата на най-вкусните шоколади гостуваха в Кърджали в едно шоу, представило забавния свят на Milka.

Открита младежка сцена

 22 Октомври 2009
Атрактивни, забавни и талантливи момчета и момичета от Кърджали показаха своите възможности в Деня на Кърджали 21 октомври. Те се включиха с ентусиазъм в четвъртата открита младежка сцена.

Тържествен концерт

 22 Октомври 2009
На 20 октомври в Дома на културата се състоя тържественият концерт по случай Деня на Кърджали.

Колекцията "Стари майстори" гостува в парламента

 23 Октомври 2009
Председателят на НС Цецка Цачева и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис откриха в парламента изложба от колекцията "Стари майстори" на ОХГ "Станка Димитрова".

Постигнато е съгласие за обходния път към сметището

 23 Октомври 2009
Проблема с преминаващите сметовози през кв. Гледка може изцяло да бъде решен, заяви днес по време на Регионалния съвет за развитие кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Три обекта предложи община Кърджали за съгласуване от ОСРР

 23 Октомври 2009
Три са приоритетните обекти предложени от община Кърджали при днешното обсъждане и съгласуване на инициативите на общините, свързани с ежегодното планиране на средства, в рамките на Областния съвет за регионално развитие.

ОБЯВА

 23 Октомври 2009
ОБЯВА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ реализира проект “Подкрепа за промяна” по ОП “Развитие на човешките ресурси” по схема “Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности “Социален асистент” и “Домашен помощник” – фаза 2.

Български вълшебни сакрални приказки

 23 Октомври 2009
Много ценители на българската култура дойдоха снощи в РБ “Н.Й. Вапцаров” в Кърджали, за да присъстват на преставянето на най-новата книга на Спас Мавров – “Български вълшебни сакрални приказки”.

Кърджали и региона имат нужда от алтернатива

 26 Октомври 2009
Кърджали бе домакин на Научно-практическа конференция на тема "Нови технологии за развитие на овощарството и маслинопроизводството". В работата на форума се включи и кметът инж. Хасан Азис.

Протокол за сътрудничество

 28 Октомври 2009
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и кметът на Голяма Община Коджаели г-н Ибрахим Караосманоглу подписаха Протокол за сътрудничество между двете общини вчера в Кърджали.

Представят антологията на Махмуд Даруиш

 28 Октомври 2009
На 30.10./петък/ от 17ч. в художествената галерия „Кръг” Посолството на Палестина, Община Кърджали и Артвижение „Кръг” ще представят антологията „След теб няма „след” на Махмуд Даруиш.

На среща с проф. Боян Биолчев

 28 Октомври 2009
Вчера „Клуб „Млад историк” към ГПЧЕ „Христо Ботев”, с помоща на директора на историческия музея П. Петков, организира отворена среща с професора по литература и бивш ректор на СУ „ Св. Климент Охридски” Боян Биолчев.

Училищен виртуален справочник

 28 Октомври 2009
В най-голямото училище в област Кърджали стартира поредният голям проект, наречен „Училищен виртуален справочник”, финансиран по приоритетно направление 4 „Подобряване на достъпа до образование и обучение”...

Спектакълът "Ние, врабчетата" зарадва детската публика

 29 Октомври 2009
При голям интерес премина премиерното представление „Ние, врабчетата” от Йордан Радичков на Детската театрална формация при читалище „Обединение”.

Инж. Азис се срещна с Н.Пр. Ахмед ал-Мадбух

 30 Октомври 2009
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с палестинския посланик в България Ахмед ал-Мадбух. Срещата се проведе в късния следобед и продължи близо час.

Реставрираха административния център на областта Ахридос

 30 Октомври 2009
Археологът Николай Овчаров и архитект Константин Пеев представиха реставрирания Областен административен център на Източните Родопи от 9-12 в., намиращ се на 2 км от Перперикон.

Кметът дари столетничка от с.Три могили

 30 Октомври 2009
Кметът на община Кърджали подари днес диван-легло на столетничка от с.Три могили, която посети в дома й.

Шевици и поезия от Палестина

 31 Октомври 2009
Посолството на Палестина, Община Кърджали и Артвижение „Кръг” откриха изложба на палестински художествени занаяти - керамика, бродерия и дърворезба.Експозицията е подредена в галерията на бул Тракия.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign