Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2009 г.

Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот

 02 Ноември 2009
Община Кърджали реализара проект “Подкрепа за промяна”, финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси”, схема за ...

Кръгла маса за екологичните проблеми на Кърджали

 03 Ноември 2009
По инициатива на МОСВ днес в Кърджали се състоя кръгла маса, на която ОЦК АД представи изпълнението на инвестиционната си програма за решаване на екологичните проблеми. Община Кърджали бе домакин на срещата, която се ръководи от кмета инж. Хасан Азис.

Джюнейт Явузджан посети днес община Кърджали

 04 Ноември 2009
Генералният консул на Р Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан посети днес община Кърджали и се срещна с кмета инж.Хасан Азис.

Моето училище – място за изява

 05 Ноември 2009
През месец октомври в СОУ „ Владимир Димитров – Майстора” стартира проект „ Моето училище – място за изява”. Проектът е на стойност 90 000 лева.

Ботевци с поредната награда на Национален конкурс

 05 Ноември 2009
В края на октомври в столицата се проведе заключителния етап на проекта на Министерството на труда и социалната политика „ Да премахнем дискриминацията в българското общество”. Участие в него взеха и възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” Кърджали.

Тютюнът в Кърджали ще бъде изкупен до 4 декември

 06 Ноември 2009
Кметът инж. Хасан Азис посети пункта в с. Широко поле и се запозна на място как протича кампанията по изкупуване на тютюна.

9 ноември, празникът на СОУ „Йордан Йовков”

 10 Ноември 2009
Денят, в който светът отбелязва падането на Берлинската стена, СОУ „Йордан Йовков”, Кърджали, отбелязва своята 52-ра годишнина. Макар и скромно, поради националната грипна ваканция...

ЕКОПАК ще дарява домашни контейнери за разделно събиране

 10 Ноември 2009
На 14 ноември, събота, от 12 до 16 часа, на площадката пред бившия паметник на Георги Димитров в Кърджали, жителите на града ще могат да получат безплатно домашен контейнер за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Кметът инж. Хасан Азис благодари на полицията

 11 Ноември 2009
В поздравителен адрес до началника на РУ на МВР-Кърджали Златко Келфанов кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис изказва благодарност за изключителния професионализъм на служителите.

"Януари "от Йордан Радичков на кърджалийска сцена

 12 Ноември 2009
Спектакълът „Януари” по едноименната пиеса на Йордан Радичков е най-новата постановка на ДКТ „Д. Димов”–Кърджали. Премиерата е тази вечер от 19,00 ч.

Обява

 16 Ноември 2009
Община Кърджали обявява конкурс за избор на управител на “Областен диспансер по пневмофтизиатрични заболявания със стационар д-р В. Власакев” ЕООД гр. Кърджали по документи и събеседване за възлагане управлението за срок от 3 /три/ години. I. Изисквания към кандидатите:

Бъди модерен! Събирай разделно!

 16 Ноември 2009
ЕКОПАК предостави безплатно 450 домашни контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки на жителите на Кърджали.

Ученическа телевизия

 16 Ноември 2009
Възпитаниците на СОУ "П.Р.Славейков" откриха днес своята ученическа телевизия "Славейков ТВ". Проявата е част от програмата на учебното заведение по повод 25 годишнината на училището.

Кърджали - първи във водомоторния спорт

 17 Ноември 2009
Кърджали е републикански шампион в отборното класиране по водомоторен спорт за 2009 г. с натрупани 5219 точки.

Изложба показва първите астрономически инструменти в България

 17 Ноември 2009
В петък, 20 ноември, от 11,00 ч. във фоайето на Астрономическа обсерватория “Славей Златев” в Кърджали ще бъде открита изложба, посветена на Международната година на астрономията. Експозицията включва първите астрономически и геодезически инструменти в България и Кърджали

Засадиха първите 110 маслинови фиданки в Източните Родопи

 18 Ноември 2009
Днес бяха засадени първите 110 маслинови фиданки в кърджалийско. Градината се намира в землището на с. Глухар, община Кърджали.

СОУ “П.Р.Славейков” навърши 25 години

 18 Ноември 2009
С тържествен спектакъл и празничен коктейл бивши и настоящи учители и ученици отпразнуваха четвъртвековният юбилей на своето училище- СОУ "П.Р.Славейков".

Стартира проект за изграждане на център от семеен тип за деца от 3 до 7 г.

 19 Ноември 2009
Съвместна пресконференция по повод стартиране изпълнението на проект „Детска мечта –център от семеен тип за деца от 3 до 7 г. в гр. Кърджали, бе дадена днес от водещата и партньорска страна по проекта.

Община Кърджали си партнира по проект с ДМСГД

 19 Ноември 2009
Роля на Община Кърджали по проект „Детска мечта –център от семеен тип за деца от 3 до 7 г. в гр.Кърджали

О Б Я В А

 19 Ноември 2009
Община Кърджали ОБЯВЯВА конкурс по документи и събеседване за заемане на следните длъжности: социален асистент – 10 и Домашен помощник – 12.

Алармен праг на серен диоксид днес в Кърджали

 19 Ноември 2009
Регионалната екоинспекция приведе в изпълнение оперативен план за действие при регистриране на алармен праг за серен диоксид в град Кърджали днес.Малко след 17,00 ч. съответните институции бяха уведомени, че отпада необходимостта от предприемане на предпазни мерки от чувствителните групи на населението.

За здравословни и безопасни условия на труд

 19 Ноември 2009
Държавната политика, нормативна уредба и управление на дейността на здравословните и безопасни условия на труд в предприятията бяха представени днес на семинар в Кърджали.

Стипендии за възпитаниците на ГПЧЕ "Христо Ботев"

 19 Ноември 2009
Американска фондация за България дава стипендии за най-добрите в своята област. ГПЧЕ ”Христо Ботев” Кърджали е с най-много отличени в раздела изкуство, езици и хуманитарни науки.

Мая Вапцарова гостува в Кърджали

 20 Ноември 2009
Среща разговор с Мая Вапцарова, както и представяне на най-новата й книга “Дневник за дневника” ще се проведе днес от 17.30ч. в кърджалийския Военен клуб.

Посланикът на Великобритания у нас ще посети Кърджали

 24 Ноември 2009
Утре, 25 ноември, на посещение в Кърджали ще пристигне Н.Пр. Стийв Уилиамс, посланик на Великобритания в България. В 15.00 часа той ще има среща с кмета на общината инж.Хасан Азис.

Фото изложба

 24 Ноември 2009
Читалище „Юмер Лютфи” съвместно с Турско генерално консулство гр. Пловдив , със съдействието на Община Кърджали организират на днес от 17,00 часа фото изложба под мотото „Изгледи и лица от Турция” на турския фотограф Кутлу Гювенч.

Представиха проект "Подкрепа за промяна"

 24 Ноември 2009
Пресконференция по повод стартиране изпълнението на проект “Подкрепа за промяна” дадоха днес зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова и ръководителят на проекта Василка Григорова.

55 души ще се възползват от услугите по проект "Подкрепа за промяна"

 24 Ноември 2009
Проектът предвижда в целевата група за предоставяне на услугата „Социален асистент” и “Домашен помощник”да бъдат обхванати общо 55 потребители - възрастни и деца с различни увреждания и самотно живеещи хора.

Отново регистрираха алармен праг на серен диоксид

 24 Ноември 2009
Регионалната екоинспекция приведе в изпълнение оперативен план за действие при регистриране на алармен праг за серен диоксид в град Кърджали днес.

Изгледи и лица от Турция

 25 Ноември 2009
Джюнейт Явузджан, генерален консул на Р Турция в Пловдив и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис откриха фотоизложба "Изгледи и лица от Турция".

Кърджали с представители в ХІ-та Национална есенна сесия на Български детски и младежки парламент

 25 Ноември 2009
Двама представители на Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали ще се включат в работата на ХІ Национална есенна сесия на Български детски и младежки парламент. Форумът се открива днес в столицата и ще продължи до 28 ноември.

Представят творчеството на Георги Райчевски

 25 Ноември 2009
Днес от 17ч. в Културно-информационния център на библиотеката ще бъде представено творчеството на писателя-журналист, поета и публициста Георги Райчевски.

Инж. Азис посрещна британския посланик

 26 Ноември 2009
Близо час продължи срещата между кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и посланика на Великобритания у нас Н. Пр. Стийв Уилямс. В късния следобед вчера дипломатът разгледа и новия Пазар на производителите.

Осигуряване на финансова стабилност чрез ограничителни мерки

 26 Ноември 2009
Програма за осигуряване на финансова стабилност и ограничаване на разходите през 2010 г. приеха вчера общинските съветници в Кърджали.

Съхрани миналото, сподели го с приятели, гради бъдещето

 26 Ноември 2009
В рамките на проект „Съхрани миналото, сподели го с приятели, гради бъдещето”, финансиран от Европейския социален фонд и Република България, Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» 2007-2013 г. в Кърджали ще се проведе състезание „Съхрани миналото, сподели го с приятели, гради бъдещето”

Расте броят на децата с наднормено тегло

 26 Ноември 2009
Всяко пето дете от три до шест години в община Кърджали е с наднормено тегло, това сочи анализът от проведено мащабно проучване в 23 целодневни детски градини.

Честит Курбан Байрам

 27 Ноември 2009
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички мюсюлмани от община Кърджали по случай свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам като им пожелават здраве, късмет и благоденствие!2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign