Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2009 г.

ВНИМАНИЕ! ИЗМАМИ ПО ТЕЛЕФОНА!

 03 Юли 2009
Десетки жители на Кърджали и областта пострадаха напоследък от телефонни измами и загубиха значителни суми и златни накити.Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, при всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефони 166 или 112.

Дарение за болницата

 06 Юли 2009
Ортопедично отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ Кърджали получи дарение - външни фиксатори. Медицинската апаратура бе предоставена от кмета инж.Хасан Азис.

Започна археологическото лято

 07 Юли 2009
През седмица бе открито археологическото лято в област Кърджали. Екипът на проф. Николай Овчаров вече работи на Скалния град на траките –Перперикон. Стартира и изграждането на Посетителския център.

Духът на българина отразен в архитектурата

 07 Юли 2009
В Професионална гимназия по строителство „Хр. Смирненски” – Кърджали се реализира проект „Младежки форум „Родопи” – „Опознай Родината, за да я обикнеш” – модел за ангажиране на свободното време”. по проекта се проведе конкурс за есе на тема „Духът на българина отразен в архитектурата”.

Деца от Кърджали ще летуват в Маниса

 08 Юли 2009
226 деца от община Кърджали ще летуват в чужбина през месеците юли и август. Днес замина първата група от 40 ученици за гр.Маниса, област Измир в Турция.

Стартира проект за укрепване на свлачище

 10 Юли 2009
Проект „Укрепване на свлачище на път KRZ 1285/І-5/ Кърджали-Енчец-Бленика-Дъждовница-Пъдарци при км. 2+300 до 2+600, кв. Боровец, гр. Кърджали” се изпълнява от Община Кърджали. Той се осъществява с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г...

Оставам кмет на община Кърджали

 13 Юли 2009
С желанието да продължи да изпълнява функциите си на кмет и да завърши втория си мандат, обясни днес категоричното си решение да се откаже от депутатско място в 41- то Народно събрание инж. Хасан Азис.

Подготвят писмо до ОЛАФ за Пазара

 13 Юли 2009
Общинското ръководство, респективно ръководството на "Пазар на производителите" са готови да излязат с официално предложение до Агенция САПАРД, до Европейската комисия и до ОЛАФ да извършат проверка на проекта за реализиране на тържището на място.

Кърджали с нов базар за промишлени стоки

 14 Юли 2009
Готов е техническият проект за изграждане на Базар за промишлени стоки в Кърджали. Предвижда се търговските помещения да бъдат в близост до Пазара на производителите и тяхната архитектурна визия да е съобразена с цялостния облик на тържището.

Сметището край Вишеград не се закрива

 14 Юли 2009
Кърджали няма да извозва отпадъците си до съседната област Хасково. Изграждането на новото регионално депо се бави и има опасност отпуснатите 14 млн.евро по ИСПА да бъдат загубени, съобщи кметът Х.Азис.

Въвеждат такса за туристи

 14 Юли 2009
Предстои въвеждане на входна такса за посетители на археологически комплекс Перперикон. За пенсионери и ученици тя ще бъде диференцирана.

Антикризисна програма

 15 Юли 2009
Антикризисни мерки за работа в условия на финансова криза подготвя община Кърджали. За тази цел всеки един от отделите, както и управителите на общинските фирми, в началото на следващата седмица трябва да представят своите идеи в тази посока, коментира градоначалникът.

Деца с увреждания летуваха в Равда

 15 Юли 2009
В началото на юли шест деца с увреждания, две от които на инвалидни колички летуваха в Равда. Децата са членове на местната структура на Съюза на инвалидите в България. До края на лятото още 20 деца с увреждания ще имат възможност да почиват в побратимената община Текирдаг, Турция.

Едис Гюрсес в надпревара за футболната школа на Стоичков

 15 Юли 2009
Шестокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков” Едис Гюрсес е допуснат до финалния кръг на националната надпревара, даваща правото на български футболни таланти да участват в школата на Христо Стоичков.

Покана

 17 Юли 2009
Община Кърджали и Общински комитет „Васил Левски” канят всички кърджалийци днес 17.07.2009 г. от 18,00часа пред Паметника на Васил Левски на тържествено честване на 172-годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Кърджалийски танцьори с медали от Литва

 17 Юли 2009
Един сребърен и два бронзови медала завоюва Музикално–танцовият ансамбъл при Дома на културата в Кърджали на Третия международен състезателен фолклорен фестивал в Литва.

Започна ХХХIХ-та Школа по астрономия

 20 Юли 2009
През седмицата в местността “Белите брези” край Ардино започна 39-та Лагер –школа по астрономия и астрофизика.Школата се организира от клуб “Вега” към Астрономическа обсерватория –Кърджали в партньорство с община Кърджали

Признание за добро сътрудничество с научната общност

 21 Юли 2009
Юбилейна грамота на СУБ /Съюз на учените в България/ получи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Отличието му бе връчено днес от председателя на Кърджалийския клон на Съюза доц. Дора Янчева.

Да помогнем на Ева

 21 Юли 2009
Благотворителна изложба "Да помогнем на Ева" бе открита през седмицата в Керимовата къща.Идеята е да се съберат средства за лечението на младата художничка от Кърджали Ева Паскова .

Съобщение

 22 Юли 2009
МЕСТНАТА КОМИСИЯ по чл.8, ал.2 от ЗУПГМЖСВ - гр.Кърджали, съобщава, че Списък №17 на правоимащите граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове за 2009 год., е изготвен и изложен ...

Стартира проект за парк "Арпезос-Север"

 24 Юли 2009
Вчера бе подписан договорът за реализиране на проект с голям обществен интерес– парк “Арпезос-Север”. Според кмета, ако бъдат приключени всички процедури по проекта до края на тази година, в началото на следващата може да започне същинското строителство на парка.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign