Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2010 г.

Кърджали сред първите в България по разработване на европроекти

 01 Октомври 2010
Община Кърджали се нарежда на трето място в България по най-много сключени договори по оперативните програми на Европейския съюз.

Предупреждение за валежи

 05 Октомври 2010
По данни на Метеорологичната служба на ВВС за 06.10.2010 г.: Над цялата страна времето ще е облачно с валежи от дъжд. Най-интензивни ще са те в Северозападна България и Софийското поле, където количеството им ще достигне 50-60 литра/кв.метър.

Обявление

 06 Октомври 2010
На основание чл. 128, ал.1 от Закона за устройство на територията Дирекция “АСУТ” при Общинска администрация гр. Кърджали съобщава на заинтересованите собственици, че със заповед № 972 от 17.09.2010г. на Кмета на Община Кърджали се разрешава изработването на ПУП – ПЗ за УПИ ІІ - 6460, кв. 173 по плана на ж.к.”Възрожденци”,гр. Кърджали.

Община Кърджали обявява

 06 Октомври 2010
Община Кърджали обявява на заинтересованите лица, че на 31 октомври 2010г., изтича крайният срок за подаване на: • Заявление за заплащане на такса “Битови отпадъци” за нежилищни имоти за 2011г.... • Декларация за освобождаване от такса “Битови отпадъци”...

Инж.Азис връчи почетен знак на графиня Естер дьо Помери

 07 Октомври 2010
Вчера привечер кметът на Кърджали инж. Хасан Азис прие швейцарската графиня Естер дьо Помери, станала известна на голяма част от кърджалийци с името си още през април месец.Тогава тя изпрати, чрез председателя на Международната фондация „България” Яков Джераси 5 тона играчки за кърджалийските деца.

Програма

 08 Октомври 2010
Програма за културните прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври - Деня на Кърджали

Номинираха Фехим Хорозов за почетен гражданин на Кърджали, посмъртно

 08 Октомври 2010
Номинацията е по повод 21 октомври - Деня на Кърджали и към момента е единствената постъпила в Общински съвет Кърджали.

Художничката Лилия Сокуренко гостува на Кърджали

 08 Октомври 2010
Именитата руска художничка е в Кърджали като специален гост на тазгодишното издание на Литературния салон „Петя Караколева”. Преди срещата с нея тя разговаря с бъдещи преподаватели от филиала на Пловдивският университет в Кърджали „Любен Каравелов”.

Второ предложение за „Почетен гражданин” постъпи в Общинския съвет

 11 Октомври 2010
Втора номинация за получаване на званието „Почетен гражданин на Кърджали” е внесена в канцеларията на Общинския съвет. Тя е за музиканта, диригента и музикалния педагог Петър Филипов.

Изкуството като полемика

 11 Октомври 2010
На 12 октомври в зала "Хермес" в София Община Кърджали и Арт движение КРЪГ ще покажат над 100 творби на художниците-карикатуристи от Истанбул Бурханедин Ардагил и Мухиттин Кьороглу

Кърджали е домакин на Международна научна конференция

 12 Октомври 2010
Двудневна научна конференция с международно участие под надслов ”Науката и обществото” ще бъде открита утре в Кърджали. Тя се провежда под патронажа на председателя на Съюза на учените в България чл.-кор. проф. Дамян Дамянов, областния управител Иванка Таушанова и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Славейковци в очакване на поредните чуждестранни гости

 12 Октомври 2010
На 14 октомври в СОУ "П.Р.Славейков" посрещат новите си приятели от гр.Оуденаарде, Белгия. Посещението се осъществява по проект „Приятели от дълго време” / Long Time Friends/.

Владислав Дунгов с награда от фондация "Димитър Бербатов"

 12 Октомври 2010
Владислав Дунгов от Кърджали е едно от децата на България, което тази година фондация „Димитър Бербатов” отличи в областта на изкуствата, науката и спорта по проект „Награди за успелите деца на България“.

Предложиха да се пише история на Кърджали на научен форум

 13 Октомври 2010
Директорът на Института по история към БАН акад. Георги Марков и видният траколог проф. Иван Маразов представиха първи своите доклади пред участниците в откритата днес научна конференция “Наука и общество”, която се провежда в рамките на Дните на Кърджали.

Представят триезична книга за Хикмет Мехмедов в НЧ ”Обединение 1913”

 13 Октомври 2010
На 18 октомври 2010 г. от 18 часа в малката зала на НЧ „Обединение1913” ще бъде представена монографията "Хореографът Хикмет Мехмедов" от изключително авторитетния руски културолог, изкуствовед, музиколог и балетовед акад. Виктор Владимирович Ванслов.

Децата на ОДК откриха учебната година с поход до дъното на Олигоценско море

 13 Октомври 2010
150 деца, които посещават различни клубове и кръжочни форми в Обединен детски комплекс – Кърджали, откриха заедно със своите ръководители учебната година в Детски я комплекс с посещение в Националния център по военно дело и спасителни дейности в с. Широко поле.

Традиционна изложба за Деня на Кърджали организира Дружеството на художниците

 14 Октомври 2010
Традиционната изложба на Дружеството на художниците, посветена на Деня на Кърджали-21 октомври, ще бъде открита утре от 17,30 в Керимовата къща.В нея ще се представят 18 художника с 50 творби - живопис, графика, рисунка и пластика.

Представиха част от Фонда за съвременно изкуство на Кърджали в столицата

 14 Октомври 2010
Пред много ценители в галерия „Хермес” в София беше представен Фондът за съвременно изкуство, който се създава в партньорство между Община Кърджали и Арт движение КРЪГ. Най-голямата част от него са творби, дарени от Бурханедин Ардагил.

Светила в българската история на среща с клуб „Млад историк”

 14 Октомври 2010
98-та годишнина от Освобождението на Кърджали стана повод за дискусия с акад. Геори Марков и проф. Иван Маразов в клуб “Млад историк” към ГПЧЕ “Христо Ботев”.

Мария Петкова и Вълчо Милчев с достойно представяне на научната конференция в Кърджали

 14 Октомври 2010
Като единствен представител на средното образование в програмата на научната конференция „Наука и общество” се изяви СОУ „Петко Рачов Славейков” в лицето на Мария Петкова и научния й ръководител Вълчо Милчев.

Лилия Сокуренко се срещна с млади художници

 14 Октомври 2010
Продължават срещите на гостуващата в Кърджали руска художничка Лилия Сокуренко. Вчера следобяд тя бе гост на децата от Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова.

Иво Хаджимишев с “Архивът Гипсън” гостува на Кърджали

 15 Октомври 2010
На 18 октомври, понеделник, в Регионален исторически музей Кърджали ще бъде представена една вълнуваща фото изложба с архивни снимки, подготвена от признатия български фотограф Иво Хаджимишев.

Йоана Милева от ОУ"Св.Св.Кирил и Методий"с национална награда

 15 Октомври 2010
През седмицата гости на най-голямото Основно училище в област Кърджали "Св.Св.Кирил и Методий" град Кърджали бяха акад.Георги Марков, проф.д-р Иван Маразов и Павел Петков - директор на Регионалиня историческия музей.

Открита сцена за таланти

 15 Октомври 2010
За трета поредна година по случай Деня на Кърджали ОДК и община Кърджали организират ОТКРИТА СЦЕНА НА ТАЛАНТИТЕ. Тя ще се проведе на 21 октомври от 16,00 часа в откритото пространство до театър “Димитър Димов”.

18 художници от Кърджали представят свои творби

 18 Октомври 2010
Дружеството на местните художници откри традиционната си изложба в навечерието на Деня на Кърджали. Зам.-кметът Елисавета Кехайова поздрави творците.

Нова експозиция представя ОХГ "Станка Димитрова"

 18 Октомври 2010
Общоградска галерия „Станка Димитрова” представя експозиция „Български художници от 80 и 90-години на 20 век”. Изложбата днес бе откира от секретаря на община Кърдажали Сезгин Бекир.

21 октомври – почивен ден за Кърджали

 18 Октомври 2010
С решение на Общинския съвет-Кърджали №115/20/ Протокол №7/26.09.1998 г. 21 октомври-Ден на Кърджали е обявен за почивен ден.

Кърджали домакин на Международен форум „Културните коридори на Балканите”

 19 Октомври 2010
Утре 20 октомври от 13.00 ч. в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали ще се проведе Международен форум „Културните коридори на Балканите” под патронажа на президента на Република България г-н Георги Първанов. Доклад в пленарната сесия ще изнесе Президента на РБългария г-н Георги Първанов.

За 6-ти път връчват наградата “Петя Караколева”

 19 Октомври 2010
За шести пореден път тази вечер ще бъде връчена националната награда за детска литература “Петя Караколева”. Церемонията ще се състои в Дома на културата от 18,00 часа.

Кирил Маричков и Васко Кръпката с рок-концерти за Деня на Кърджали

 19 Октомври 2010
Кирил Маричков и Васко Кръпката ще свирят рок за Деня на Кърджали – 21 октомври. Фронтменът на група Щурците ще гостува в града край Арда на връх празника, като концертът ще се проведе в Дома на културата. Той е включен в програмата на общината за дните на Кърджали. Друга проява в нея е „Арпезос рокфест Кърджали 2010”.

Юбилейна среща с проф. Хикмет Мехмедов в Кърджали

 19 Октомври 2010
60-годишнината на големия хореограф проф. Хикмет Мехмедов, почетен гражданин на Кърджали, се превърна в празник за любителите на танцовото изкуство в града.Юбилярът бе поздравен от кмета инж.Хасан Азис

Изложбата „Архивът Гибсън” гостува в Историческия музей

 19 Октомври 2010
Снощи в историческия музей в Кърджали се откри изложбата на художника-фотограф Иво Хаджимишев „Архивът Гибсън 1912-1913. Завръщане в България – 2009”. Тя е включена в празничната програма за дните на Кърджали и е по инициатива на дружеството „Приятели на САЩ” в града.

Весела Фламбурари е новият носител на наградата "Петя Караколева"

 19 Октомври 2010
Весела Фламбурари е новият носител на Националната награда за детска литература“Петя Караколева”. Призът и бе връчен от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.

Президентът Георги Първанов участва във форума „Културните коридори на Балканите”

 20 Октомври 2010
Дошло е време да се погледне на темата "културни коридори" не само като добри намерения, но и да се навлезе по –навътре в конкретиката на търсенето на решения, които да превърнат тази чудесна идея в реален управленски, икономически и в частност туристически продукт”. Това каза днес в Кърджали президентът Георги Първанов,

Хасан Азис награди президента с почетен знак – герб на Кърджали, златен

 20 Октомври 2010
С почетен знак - герб на община Кърджали, златен, бе награден днес президентът на Р България Георги Първанов.

Микаел Оливие гостува на Кърджали

 20 Октомври 2010
Най-тиражният писател във Франция Микаел Оливие гостува в ГПЧЕ „Христо Ботев”- гр. Кърджали.

Кърджали празнува

 21 Октомври 2010
С празнично шествие днес Кърджали отбеляза 98 години от Освобождението си.

Президентът Г. Първанов поздрави кърджалийци за празника

 21 Октомври 2010
Гост за празника на Кърджали днес бе държавният глава Георги Първанов. Той лично поздрави стотиците кърджалийци дошли на тържеството в градската градина.

Тържествена сесия за 21 октомври

 21 Октомври 2010
С изпълнение на химна на Р България и химна на Европейския съюз започна тържествената сесия на Общински съвет в Кърджали по случай празника на града.

Двама са новите почетни граждани на Кърджали

 21 Октомври 2010
Музикалният педагог и диригент на Детския струнен оркестър Петър Филипов и поетът, журналистът и драматургът Фехим Хорозов са новите почетни граждани на Кърджали.

Държавен архив Кърджали на 50 години

 22 Октомври 2010
С фотоси от стария Кърджали - от освобождението през 1912 г. до 1944 г. Държавният архив в Кърджали откри проявите по случай 50 години от създаването си.

Национална конференция за 50 годишния юбилей на архива в Кърджали

 22 Октомври 2010
По повод 50-годишния юбилей на отдел “Териториален архив”-Кърджали днес бе проведена Националната научна конференция под надслов “Писмени извори за историята на Източните Родопи”.

"Вълшебния свят на Родопите" събира таланти от страната

 22 Октомври 2010
От днес, за трета поредна година, Кърджали е домакин на Национални дни на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите- Кърджали 2010”.На 23 октомври, събота, от 11.00 ч. в ОДК ще бъдат открити официалното двете изложби от конкурса за детски рисунки и фотопленера.

Кърджали е домакин на Назионално състезание

 22 Октомври 2010
С концерт на съставите на Общинският център за култура имладежки дейности ще бъде открито ІХ-тото Национално състезание по природни науки и екология в Кърджали.

Кирил Маричков пя за кърджалийци

 22 Октомври 2010
„Кърджали - градът, който обичам”, под този надслов снощи в залата на Дома на културата Кирил Маричков, фронтменът на легендарната българска рок група „Щурците”, пя за своите многобройни почитатели.

Сцена за млади таланти

 22 Октомври 2010
За поредна година по случай Деня на Кърджали ОДК и Община Кърджали организираха открита сцена на талантите.

Кърджалийските деца отново сред най-добрите

 25 Октомври 2010
Седем отлични оценки за кърджалийски възпитаници от ІХ-то Национално състезание по природни науки и екология.

Родопите събраха млади художници и фотографи от страната

 26 Октомври 2010
Млади художници и фотографи от страната участваха в третото издание"Вълшебният свят на Родопите". Участниците бяха поздравени от зам.-кмета Елисавета Кехайова.

Съобщение

 26 Октомври 2010
Данни на Метеорологичната служба на ВВС за 27.10.2010г в страната.

Кметове отказаха участие в Областния съвет за развитие

 27 Октомври 2010
Кметовете и председателите на общинските съвети в седемте общини на Кърджалийска област отказаха да се включат в работата на насроченото за днес заседание на Областния съвет за регионално развитие. Причината, която те изтъкнаха на нарочна пресконференция бе, че са получили материалите от областния управител Иванка Таушанова едва вчера следобед.

ОБЯВА

 27 Октомври 2010
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ На основание чл. 14, ал.1 от Наредбата за провеждането на конкурсите за държавни служители и във връзка със Заповед № 1102/25.10. 2010 г. на кмета на община Кърджали ОБЯВАВА КОНКУРС

Кърджали и Меджидия се побратимяват

 28 Октомври 2010
Общинският съвет в Кърджали даде съгласие да бъде подписан договор за сътрудничество и побратимяване между община Кърджали и община Меджидия, Румъния. За тази цел местният законодателен орган упълномощи кмета инж. Хасан Азис да подпише документа в присъствието на общинските съветници.

Елван Гюркаш в ръководството на Националната асоциацията на общинските съветници

 28 Октомври 2010
Учредители на организацията са общински съветници от ГЕРБ, БСП, НДСВ, ЛИДЕР, ДПС, ДРОМ, СДС, ДСБ, "Атака" и независими. Асоциацията ще представлява и защитава интересите на всеки български гражданин и обществото за ефективна местна власт.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign